Михайло Ратушняк: «Статут принципового господаря – необхідна передумова чесної і професійної влади»

Михайло Ратушняк: «Статут принципового господаря – необхідна передумова чесної і професійної влади»

– Нова каденція міської ради, однозначно, розпочне свою роботу з проведення аудиту та інвентаризації.  Ми маємо достеменно знати, чого позбулася громада, принаймні, за останні десять років. Мусимо проаналізувати не тільки рішення влади, а й законність чи незаконність відчуження або приватизації  земельних ділянок та комунального майна з тим, щоб при найменшій можливості раз і назавжди припинити зловживання, – наголосив кандидат на посаду міського голови Тернополя від ВО «Батьківщина» Михайло Ратушняк.

Статут принципового господаря, складений ним на основі виборчої програми «Воля громади – закон для влади» передбачає сучасне управління міським господарством. Основними пунктами цього документа є:

Формування команди однодумців за професійною ознакою,  діловими та моральними якостями кандидатів на посади у виконавчій владі – з врахуванням думки експертних громадських середовищ.

Комплексні рішення з благоустрою територій – за сприяння і під контролем громади аж до підписання представниками будинкових комітетів актів виконаних робіт.

Модернізація житла, впровадження сучасних енергозберігаючих технологій, вирішення питання встановлення індивідуального опалення, відшкодування з бюджету частини відсотків за кредитами населення на енергозберігаючі заходи – завдяки задіянню і вдосконаленню вже прийнятих та затвердженню нових комплексних програм.

Громадський контроль за якістю  будівельних чи ремонтних робіт на усіх стадіях – завдяки формуванню добровольчих осередків муніципальної варти.

Припинення спотворення архітектурного обличчя міста – через прийняття нового генерального плану міста з деталізацією по кожному мікрорайону.

Ліквідація схеми виведення земельних ділянок з міського фонду через комунальні підприємства.

Продаж земельних ділянок та комунального майна винятково на відкритих аукціонах.

– Професіонали, чесні та порядні люди, які після перемоги на виборах готові розділити зі мною відповідальність за стан справ у міському господарстві, складуть кістяк єдиної команди управлінців нової формації, – переконаний Михайло Ратушняк.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *