Сьогодні: Субота. 08.02.2025

Чому саме взимку корисно додавати до страв чорний перець

Чому саме взимку корисно додавати до страв чорний перець

Взимку наш організм потребує додаткового захисту та підтримки під час сезонних захворювань. Саме чорний перець може підтримати наше здоров’я.

Його пряний смак не лише додає стравам аромату, а й допомагає зігрівати тіло, покращує травлення та зміцнює імунітет.

Розповімо, чому саме чорний перець варто додавати до страв у зимовий час.

Зменшує запалення. Чорний перець має протизапальні властивості завдяки наявності піперину, і він може допомогти в боротьбі з хронічним запаленням, яке може бути основним фактором при хворобах серця, інсульті, діабеті, раку.

Бореться з кашлем і застудою. Чорний перець має антибактеріальні властивості, які допомагають вилікувати кашель і застуду. Додавання щіпки меленого чорного перцю в чашку чаю плюс ложка меду – це один з кращих домашніх рецептів при кашлі.

Допомагає втратити вагу. Піперин, що міститься в чорному перці, сприяє спалюванню жиру і запобігає ріст жирових клітин.

Покращує контроль цукру в крові. Вживання чорного перцю може допомогти поліпшити метаболізм цукру в крові. В експерименті щури, які отримували екстракт чорного перцю, відчували менший сплеск рівня цукру в крові після прийому глюкози, ніж щури в контрольній групі.

Захищає від запорів. Піперин має властивість запобігати утворенню кишкових газів і допомагає уникнути запорів.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *