Яким унікальним сиром порадувати себе

Яким унікальним сиром порадувати себе

Сири полюбляє кожен – знайшовши свій улюблений смак можна їсти його нескінченно, а поле для експериментів та нових вражень у сирному світі дійсно вражає. На сайті https://parmezan-store.com.ua ви знайдете сири на будь-який смак та зможете скоштувати щось особливе.

Вишукані італійські сири

Італія славиться своїм різноманіттям елітних сирів, які прийдуть до смаку кожному. Їх ми можемо знати за відомими рецептами пасти – сири Пармезан, Моцарела, Реджано Пармеджано є базовими сирами, які використовують професійні кухарі для створення своїх шедеврів. Серед цікавих сирів з Італії, які ви можете придбати також в Україні є:

  • Пекоріно Романо виготовлений з овечого молока, має насичений гострий смак. Приємна солоність та гостра пряність роблять його смак особливим, а його цікава палітра інтенсивного аромату сподобається справжнім шанувальникам: поєднання ноток трав, гірчиці та грибів неперевершений.
  • Горгонзола – популярний сир серед любителів незвичайних смаків. Цей сир з пліснявою має легку кислинку, поєднує у собі солоні, гострі та грибні нотки. В міру кремова текстура дозволяє додавати цей сир у пасту, піцу та салати, роблячи їх унікальними.
  • Бурратта – м’який сир, який має кремову текстуру, виготовляється з молочного вершкового сиру. Під час його приготування додаються вершки, тому він має солодкуватий, молочний смак. Цей сир часто використовують для створення сендвічів або бутербродів з песто.
  • Талежо – пастеризований сир з м’якою текстурою. Має визначний аромат грибів, адже витримується спеціальною технологією на заквасці, що містить бактерії роду Penicillium, до декількох місяців. Родом цей сир з Вальтелліни, Ломбардія.
  • Формажелло ді Альта Ланга – сир змішаної технології, робиться на коров’ячому та іншому молоці: або овечого або козячого. Кремовий сир, що виробляється в Альта Ланга має солодкуватий горіховий смак.

Італійські сири можна перераховувати нескінченно – якщо почати їх коштувати вже не вдасться зупинитися, а їх різноманіття дозволить цілий рік аби не більше експериментувати зі смаками та не повторюватися.

Козячий сир

Мережа магазинів Пармезан пропонує не тільки італійські сири, але й вироби з різних країн світу. Особливий смак, який значно відрізняється від класичного коров’ячого має козячий сир: він має певну кислинку, яка чудово балансується солодкуватістю сиру. Козяче молоко містить більше білків та жирів у складі, тому продукти з нього виходять більш насиченого смаку, ніж з коров’ячого. У деяких випадках козячий сир може давати легку гіркуватість разом з власними ароматами трав та квітів. Почати відкривати для себе ці сири варто з: Бучерон, Кротоне, Рокфор, Фети, Піренельло, Селесау, Шевроль.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *