Вчені назвали п’ять продуктів, які прискорюють появу зморшок

Вчені назвали п’ять продуктів, які прискорюють появу зморшок

Ці продукти присутні у повсякденному раціоні харчування безлічі людей, стверджують фахівці. Про це повідомляє ukrhealth

Цукор. За словами вчених, солодке (не тільки цукор, але і підсолоджувачі) – це головний після ультрафіолету винуватець ранніх зморшок. У процесі засвоєння цукру виникає глікування, через яке тверднуть і руйнуються молекули колагену і еластину, що відповідають за гладкість і пружність шкіри.

Найбільше цих елементів міститься на лобі, і у самих активних ласунів на лобі можуть з’явитися особливо глибокі зморшки. Що стосується підсолоджувачів, то вони, як відзначають експерти, можуть стати причиною шкірних запалень і мішків під очима.

Молоко. Вживаючи молочні продукти, важливо стежити за тим, як на це реагує шкіра. У багатьох людей після «молочки» можуть виникнути вугри, почервоніння, причому для цього не обов’язково володіти непереносимістю лактози.

Спеції. Пряна їжа активізує кровообіг. Люди з природженою схильністю до куперозу можуть зіткнутися з появою специфічних проблем у зв’язку з розривом дрібних кровоносних судин, не витримують активного кровотоку.

Кава і чай. Ці напої відносяться до діуретичних, тобто тих, які активують сечовипускання і таким чином сприяють зневодненню організму. Втрачаючи вологу, шкіра стає менш еластичною і більш схильною до пошкоджень. Протягом дня потрібно обов’язково пити просто чисту воду, це захищає шкіру від зневоднення.

Джерело: ukrhealth






Loading...



Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

shares