Волонтери зі Збаражчини передали на Схід три тисячі пасок

Волонтери зі Збаражчини передали на Схід три тисячі пасок

Аби на Великдень бійці, які захищають Україну на передовій, відчули святкову атмосферу і смакували домашньою їжею, представники «Максимівської ініціативи» разом з колективом «Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою» за підтримки Збаразької міської ради відправили на Схід пасочки, шинки, ковбаси та інші пасхальні страви.

– Ми вже 8 років активно допомагаємо нашим військовим, – каже голова ГО «Максимівська ініціатива» Михайло Хомишак. – Готуємо вареники, вітамінні чаї, квашену капусту , консервацію. Ми вдячні нашим бійцям за те, що відстоюють українські кордони. І хочемо, щоб вони відчували підтримку і турботу. Щоб за сотні кілометрів від рідного дому відчували домашній затишок.

Цьогоріч волонтерам із Збаражчини вдалося зібрати для військових майже три тисячі пасок.

– Напередодні Великодня разом з духовенством ми звернулися до жителів нашої громади і закликали усіх підготувати святкові смаколики на Схід, – розповідає заступниця голови правління ГО «Максимівська ініціатива» Надія Тлумацька. – Паски пекли небайдужі жителі громади вдома. Також ми зібрали продукти і передали у пекарню села Стриївка. Її власник Олександр Ковальчук нас підтримав. Долучилася Збаразька міська рада. Підприємець Роман Мацик з Вишнівця передав м’ясні вироби. Пасочки, ковбаски та інші смаколики освятили отці Роман Сливка, Олексій Боднарчук. Дякуємо кожному, хто пожертвував час, працю, продукти чи кошти. Особлива подяка діточкам, які взяли участь у випіканні пасочок, виготовленні великодніх листівок!

Святкові смаколики вже повезли волонтери на Схід. Також їх відправили поштою у військовий госпіталь та бійцям у Маріуполь. Активісти Збаразької громади переконані, готуватися до Великодня потрібно, роблячи добрі справи. І щиро бажають нашим військовим міцного здоров’я, спокійного Великодня і Божої опіки.

Юля ТОМЧИШИН.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *