10 рецептів печива за 15 хвилин

10 рецептів печива за 15 хвилин

Домашні солодощі значно корисніші та смачніші, ніж куплені в магазині. До того ж, аби їх приготувати потрібно зовсім небагато часу та зусиль. Пропонуємо вам рецепти смачного печива, яке сподобається вашим близьким.

Печиво з тріщинами

Потрібно: 60 г вершкового масла, розтопити, 2 яйця, 200 г цукру, 60 г какао, 120 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, цедра 1-го апельсина, дрібно натерти, цукрова пудра для обкачування.

Приготування: яйця збити з цукром та вершковим маслом до побіління. В окремому посуді змішати какао, борошно та розпушувач. Додати сухі інгредієнти до вологих і збити все разом до повного поєднання інгредієнтів. Додати цедру апельсина й ще раз збити. Накрити тісто харчовою плівкою й поставити в холодильник на 3-4 години. Можна залишити до 24-х годин. Духовку розігріти до 1800С. Дістати охолоджене тісто з холодильника й скачати з тіста кульки розміром трішки меншим, ніж волоський горіх. Ретельно обкачати кожну кульку в цукровій пудрі й викласти на деко, застелене пергаментом. Поставити деко з печивом до розігрітої духовки й пекти 8-10 хвилин. Шоколадне печиво має піднятися, потріскатися, а тріщинки мають здаватися ще вологими. Почекати, поки печиво повністю перестане рости, пекти 1-у хвилину і діставати. Залишити печиво на деку до повного вистигання. Охололе шоколадне мармурове печиво з тріщинами зберігати в ємності, що герметично закривається.

Кокосове печиво

Потрібно: 100 г борошна, 100 г цукру, 200 г кокосової стружки, 2 яйця, 1 ч. л. розпушувача.

Приготування: яйця збити з цукром. Додати кокосову стружку, перемішати. Всипати борошно з розпушувачем, знову перемішати. Прибрати тісто в холодильник на півгодини. Руки змочити водою і сформувати з тіста печиво. Випікати при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.

Яблучне печиво

Потрібно: 120 г цукру, 1 пакетик ваніліну, 4 яйця, 200 г маргарину, 500 г борошна, 1 пакетик розпушувача, 3 яблука.

Приготування: яйця розтерти з цукром і ваніліном, додати розтоплений маргарин, перемішати, потім борошно, змішане з розпушувачем, і вимішати ложкою тісто. Яблука почистити і нарізати дрібними кубиками, додати в тісто. Викласти столовою ложкою невеликі гірки на листи, застелені папером для випічки, і випікати в розігрітій до 200 ° С духовці до золотистого кольору буквально 10-15 хвилин.

Кунжутне печиво

Потрібно: 70 г борошна, 60 г вершкового масла, 120 г цукру, 1 яйце, 1/2 ч. л. екстракту ванілі або 1 пакетик ванільного цукру, 1 ч. л. свіжовичавленого лимонного соку, 160 г насіння кунжуту, 1/2 ч. л. розпушувача, 1/2 ч. л. солі.

Приготування: змішати борошно, розпушувач і сіль. Збити розм’якшене масло з цукром. Потім додати яйце, ваніль, лимонний сік і збивати 20-30 секунд міксером. На низькій швидкості міксера додавати невеликими порціями борошно. Лопаткою вмішати весь кунжут (його можна заздалегідь обсмажити). Духовку нагріти до 180 градусів. На аркуш пекарського паперу (обов’язково!) викладати чайною ложкою коржики на відстані один від одного в 3-4 см, бо печиво може розтікатися. Випікати 8-15 хв., залежно від розміру.

Домашнє вівсяне печиво

Потрібно: 100 г вершкового масла, 1 скл. цукру, 2 яйця, 1 скл. вівсяних пластівців, 1 скл. борошна, горіхи, цукати, сухофрукти.

Приготування: для початку вершкове масло разом з цукром викласти в зручний посуд і вим’яти  виделкою. Потім збити міксером до отримання однорідної маси. Додати яйця і перемішати. Висипати склянку вівсяних пластівців. Перемішати і додати начинку за смаком: горіхи, курагу, родзинки або цукати, а можна і все разом. Сумарно близько 2 склянок начинки. Перемішати і додати борошно. З отриманої маси робити кульки, мачати в борошно і надавати форму печива.

Викласти на деко, застелене папером для випікання, і змастити оливковою олією. Випікати при 200 градусах 15 хвилин.

Молочні коржики

Потрібно: 400 г борошна, 200 г цукру, 100 г вершкового масла, 1 яйце, 80 мл молока, 1/2 ч. л. розпушувача.

Приготування: збити розм’якшене вершкове масло з цукром. Додати яйце, молоко і розпушувач, перемішати. Додати борошно і замісити еластичне тісто. Розкачати тісто в пласт товщиною 7-10 мм. Спеціальною формочкою з хвилястими краями або звичайною металевою формою для тарталеток вирізати коржики. Деко застелити пергаментним папером. Духовку нагріти до 180 градусів. Перекласти вирізані коржики на деко. Пекти хвилин 15, щоб зарум’янились краї. Головне – не перетримати коржики в духовці, інакше вони перетворяться в звичайне печиво.

Бананове печиво

Потрібно: 2 великих м’яких банана, 1 скл. вівсяних пластівців, горіхи, родзинки, шоколад, кориця (за бажанням).

Приготування: розім’яти банани з пластівцями, перемішати. Додати горіхи, родзинки, шоколад.

Готувати при 180 градусах в духовці на пергаментному папері 15 хвилин.

Печиво «Мадлен»

Потрібно: 120 г борошна, 2 яйця, 80 г цукру, 90 г вершкового масла, 1 ст. л. лимонного соку.

Приготування: злегка розтопити вершкове масло, додати до нього яйця і цукор. Збити все міксером або вінчиком. Додати борошно і лимонний сік. Ретельно перемішати. Викласти тісто в формочки «Мадлен» (або будь-які інші). Випікати при температурі 190-200 градусів 12-15 хвилин.

Печиво «Кавові зерна»

Потрібно: 4 ст. л. молока, 5 ст. л. розчинної кави, 200 г вершкового масла, 200 мл вершків (30%), 250 г цукру, 3 ст. л. какао, 650 г борошна.

Приготування: каву розчинити в гарячому молоці. Додати масло, цукор, вершки, какао. Все збити. Потім додати борошно і вимісити тісто. З тіста, відриваючи шматочки, робити кульки, злегка їх витягаючи і надаючи форму зерен. Потім паличкою або зубочисткою зробити поздовжній розріз, глибокий, але не до кінця. Викласти зерна на лист. Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.

Печиво до чаю «Гості на порозі»

Потрібно: 2 яєчних жовтки, 1 пакетик ванільного цукру, 230 г борошна, 80 г цукрової пудри, 120 г вершкового масла, 3/4 ч. л. лимонної цедри.

Приготування: розігріти духовку до 175 градусів. Застелити пергаментним папером, змастити маслом і присипати борошном. Просіяти борошно і цукор в одну миску. Додати розм’якшене вершкове масло, яєчні жовтки і лимонну цедру. Перемішати інгредієнти до однорідності. Місити 5-10 хвилин, щоб тісто стало еластичним. Сформувати тісто в «ковбаску» і порізати на кружечки. Покласти кружечки на деко і випікати 10 хвилин.

Печиво “Лимонний рай”

Це печиво із запаморочливим цитрусовим ароматом тане в роті. Воно готується з елементарних продуктів за лічені хвилини. Геніально простий рецепт з феєричним результатом!

Потрібно: 100 г вершкового масла або маргарину, 100 г цукру, 1 яйце, 280 г борошна, півпачки розпушувача (8 г), сік і цедра одного лимона, цукрова пудра – для присипки.

Приготування: розм’якшене масло збити з цукром Ввести у суміш яйце, цедру та сік лимона Додати борошно з розпушувачем і перемішати ложкою Прибрати тісто в холодильник на 60 хв. Скачати з охолодженого тіста кульки, обваляти в цукровому піску та пудрі. Випікати 10-15 хвилин при 180°C.

Галетне печиво з насінням

Це – найпростіше печиво, яке відмінно підійде і чаювання в колі сім’ї, і для перекусів на роботі. Швидко приготувати його можна з найпростіших продуктів. Хрумтить на здоров’я!

Потрібно: 300 г борошна, 100 мл окропу, 1 яйце, 100 мл  рослинної олії, 1 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, кунжут, насіння льону, насіння соняшника – для присипки Приготування: у борошно додати розпушувач, цукор і сіль З’єднати олію з окропом, влити рідину в суху масу. Тісто розкачати в пласт 4-5 мм. Змастити збитим яйцем. Посипати насінням і нарізати в довільній формі. Випікати 15-20 хв. при 180 ° C.

Рогалики з начинкою

Рецепт цього легкого і простого печива точно стане фаворитом у вашій родині. Для його начинки можна використовувати все, що є під рукою – джем, варення, родзинки, сир, горіхи, сухофрукти.

Потрібно: півсклянки цукру, 1 яйце, 2 склянки борошна, 170 г кефіру або сметани, 75 г маргарину або масла, 0,5 ч. л. соди, 100-150 г начинки.

Приготування: збити яйце з цукром. Додати сметану і соду (не потрібно гасити оцтом). Масло розтерти з борошном в крихту. З’єднати суху суміш з рідкою. Розкачати тісто в пласт товщиною 4-5 мм, нарізати на квадратики-ромбики. Всередину викласти начинку (якщо занадто рідка – додати 0,5 ч. л. крохмалю) і з’єднати протилежні краї. Випікати 20-25 хв. при 190°C.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *