7 кращих рецептів домашніх тортів 

7 кращих рецептів домашніх тортів 

Прикрасьте осінь солодким смаком і вишуканими ароматами  

У вирі буденних подій так часто хочеться забути про все і поласувати шматочком смачненького торта. Але більшість жінок постійно морять себе дієтами і відмовляються від різних смаколиків. І все ж бувають моменти, коли з’їсти щось смачненьке – життєво необхідно, тим паче, що солодощі піднімають настрій. А якщо приготувати солоденьке власноруч – то кількість позитивних вражень збільшиться вдвічі. Тому пропонуємо вам кілька рецептів домашніх тортиків.

 

Торт “Ніжний персик”

Потрібно: яйця – 5 шт., цукор – 200 г, ванільний екстракт – 2 ч. л., крохмаль картопляний – 30 г, пшеничне борошно – 130 г, вершковий сир – 400 г, вершки 33% – 500 мл, цукрова пудра – 150 г, консервовані персики – 500 г + 1 банка, вода – 100 мл, листя м’яти для прикрашання.

Приготування: 5 яєць вбиваємо в посудину і, збивши їх до появи піни, всипаємо 130 г цукру. Збиваємо інгредієнти до утворення пишної білої маси, в яку вводимо 1 ч. л. ванільного екстракту. У готову масу додаємо картопляний крохмаль та борошно. Акуратно перемішуємо утворене тісто до однорідності. Готове тісто переливаємо в застелену пергаментом форму й рівномірно розподіляємо його. Випікаємо бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хв. до готовності. Витягаємо з форми й залишаємо його на решітці до повного охолодження.

Готуємо крем. У посудину кладемо сир, додаємо цукрову пудру й збиваємо інгредієнти міксером до однорідності, в кінці вливши 1 ч. л. ванільного екстракту. В окремій посудині до міцних піків збиваємо охолоджені вершки. З’єднуємо вміст двох посудин і ретельно перемішуємо.

Перед тим, як збирати торт, з готового бісквіта зрізаємо скоринку й розрізаємо його на три рівних коржі. 500 г консервованих персиків нарізаємо кубиками. І готуємо сироп: 100 г цукру та 100 г води, змішавши в сотейнику, доводимо на вогні до кипіння, а потім повністю охолоджуємо. Приступаємо до формування торта. Нижнім шаром кладемо бісквітний корж, просочуємо його сиропом і змащуємо кремом. Далі робимо по периметру коржа ободок з крему, який заповнюємо подрібненими персиками. Потім повторюємо шари ще по разу. Верхній шар формуємо з просоченого сиропом коржа. Верх та боки торта змащуємо кремом, розподіливши його рівномірно шпателем. Прикрашаємо торт шматочками персиків, залишками крему та листям м’яти. Даємо йому 4-6 годин постояти в холодильнику, щоб просочився.

Торт “Богема”
Потрібно для тіста: яйця – 3 шт., цукор – 1 скл., сметана – 1 скл., згущене молоко – 0, 5 банки, борошно – 1-1,5 скл., гашена сода – 1 ч. л., какао – 2 ст. л., сіль за смаком.
Для крему: вершкове масло – 200 г, молоко – 1 скл., цукор – 1,5 скл., згущене молоко – 0, 5 банки, манна крупа – 3-4 ст. л., лимон – 1 шт. Для декору: білий шоколад – 100 г, чорний шоколад за смаком.
Приготування: яйця розітріть з цукром. Сметану змішайте зі згущеним молоком. Всипте стільки борошна, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани. Соду погасити оцтом і відразу додати до тіста. Додайте какао, дрібку солі, перемішайте. У форму, змащену маслом, вилийте тісто. Випікати в розігрітій духовці на середньому вогні близько 20 хв. Корж остудіть і розріжте навпіл уздовж. Потім масло перетріть зі згущеним молоком і цукром. Зваріть манну кашу на молоці, остудіть. Лимон натріть на тертці і змішайте з охолодженою манною кашею. Додайте масляну суміш. Суфле збийте міксером до отримання легкої повітряної маси і поставте в холодильник на 30 хв. Перемажте коржі. Залийте розтопленим білим шоколадом, чорним – прикрасьте.

 

Торт з печива з горіхами
Потрібно для торта: печиво – 500 г, волоські горіхи – 1 скл., згущене молоко – 250 г.
Для крему: сметана – 1 скл., цукор – 3/4 скл., шоколад – 50 г, мигдаль – 50 г, фундук – 50 г.
Приготування: печиво добре подрібнити, перемішати з рубаними горіхами і згущеним молоком до отримання однорідної маси. Перекласти масу у фольгу, надати їй бажану форму і поставити в холодильник на годину. Перекласти торт на блюдо і покрити сметанним кремом.
Для крему: збити сметану з цукром, додати шматочки шоколаду та горіхів, перемішати.

 

Шварцвальдський торт
Потрібно для коржів: яйце – 4 шт., цукор – 100 г, темний шоколад – 150 г, масло вершкове – 5 ст. л., борошно – 50 г, крохмаль пшеничний – 50 г, розпушувач – 1 ч. л., мелені лісові горіхи – 150 г, дрібка солі. Для крему: вершки жирні (35%) – 500 мл, вишнева наливка – півсклянки, консервована вишня – 750 г, шоколадна стружка – 50 г.
Приготування: яйця і цукор збити до кремоподібного стану. Шоколад наламати маленькими шматочками і розтопити на водяній бані, додавши 2 ст. л. води. Масло розтопити і дати йому трохи охолонути. Масло, розтоплений шоколад і вишневу наливку додати до яєчної маси. Горіхи обсмажити до золотистого кольору, після чого подрібнити їх. Змішати просіяне борошно, крохмаль, розпушувач і горіхи. Домісити цю суміш до яєчної маси.
Дно форми для торта змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати в попередньо нагрітій до 190С духовці 45-60 хв. Готовий корж остудити і розрізати на кілька пластів.
Для начинки вершки і ванільний цукор збити в густу піну. Просочити коржі вишневою наливкою. На коржі викласти збиті вершки, на них вишні. Коржі покласти один на одного. Поверхню і край торта змастити вершками і прикрасити шоколадною стружкою.

Торт із заварним кремом
Потрібно: борошно пшеничне – 200 г, борошно житнє – 80 г, цукор – 70 г, какао – 4 ст. л., вода – 250 мл, олія – 50 мл, мед – 2 ст. л., варення – 2 ст. л., сіль – щіпка, сода – 1 ч. л., яблуко – 200 г, горіхи – 50 г. Для крему: вода – 400 мл, цукор – 100 г, борошно – 3 ст. л., сухе кокосове молоко – 3 ст. л.
Приготування: для тіста змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, соду, какао. Поступово помішуючи, додати воду, мед, варення і масло. Яблуко почистити і нарізати маленькими кубиками. Додати яблуко в тісто разом з подрібненими горіхами і ретельно перемішати. Викласти тісто в змащену маслом форму (21 см) і поставити в розігріту до 180 град. духовку на 45 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Розділити на 2 коржі. Для крему розвести половину води з цукром і довести до кипіння. Тонкою цівкою влити половину води, ретельно змішану з борошном і сухим кокосовим молоком. На середньому вогні довести до кипіння, не припиняючи помішувати. Остудити. Змастити кремом коржі і зібрати торт. Прикрасити за бажанням.

 

Торт “Мулатка”
Потрібно: фігурний шоколад для прикраси, коньяк – 75 мл, цукрова пудра – 1/3 скл., сметана 30% – 1 скл., чорний шоколад без наповнювачів – 3 плитки, готові медові або пісочні коржі – 1 упаковка.
Приготування: легенько, на низьких оборотах, збиваємо сметану з цукровою пудрою. Тут важливо не перестаратися і не “перебити” крем, щоб сметана не “відійшла”. До того ж, вона повинна бути густою. У невеликій каструльці на повільному вогні, помішуючи, розтоплюємо плитки шоколаду, попередньо поламавши їх на шматочки, щоб процес відбувався швидше (при бажанні, щоб помадка мала більш ніжну текстуру, можна додати 1-2 л. масла, але тоді готовий торт повинен застигати довше), і злегка збиваємо міксером. Кожен корж трохи скроплюємо коньяком і починаємо складати торт, по черзі змащуючи коржі шоколадом і сметанним кремом. Верхній корж рівномірно поливаємо шоколадом. Помістіть у прохолодне місце і дайте застигнути.

 

Тарт-фламбе “Йогуртово-ягідна ніжність”

Потрібно для пісочної основи: 2 яєчні жовтки, 125 г вершкового масла, 225 г борошна, 30 г рисового борошна, 100 г цукрової пудри. Для крем-мусу: 120 г маскарпоне (можна замінити звичайним сиром, але перетерти через сито), 100 мл натурального йогурту, 100 г вершків жирністю 33-35%, 100 г цукру, 10-12 г порошкового желатину. Для ягідного желе: 300 г журавлини, 30 г коричневого цукру (можна замінити на білий), 40 г білого цукру, 10 г порошкового желатину.

Приготування: для тіста борошно просіяти, додати дрібку солі та цукрову пудру. Додати масло, порізане на дрібні кубики, розтерти руками в крихту. Туди ж відправляємо жовтки і місимо тісто. За потреби додати 1-2 ст. л. крижаної води. Рисове борошно надає тісту легкість та пористість. Якщо його немає, можна додати 15 г манної крупи та 15 г крохмалю (картопляного чи кукурудзяного). Загорнути тісто в плівку і помістити в холодильник на 1 год. Згодом розкачати тісто, викласти у форму. Зверху вистелити пергамент, засипати пекарськими бобами або перловою крупою. Випікати 15 хв. при 180°С, потім зняти папір і боби, випікати ще 7-10 хв., остудити.

Для крему замочити желатин в 3-4 ст. л. води. Змішати йогурт з маскарпоне і помістити на водяну баню, нагріти до однорідності, додати желатин, прогріти, помішуючи, до розчинення желатину. Збити вершки з цукром до стійких піків. Акуратно вмішати збиті вершки до охолодженого крему. Готовий крем викласти на тісто і помістити в холодильник на 1-2 год.

Для желе: желатин замочити в 3-4 ст. л. води на 10 хв. Журавлину (свіжу або розморожену) збити блендером. Додати цукор і прогріти на невеликому вогні, поки розчиниться цукор. Додати желатин. Готову ягідну масу протерти через сито. Остудити і викласти на крем з маскарпоне. Торт охолодити в холодильнику, прикрасити дрібно нарубаними несолоними фісташками. Коли розрізатимете торт, робіть це гарячим і сухим ножем.

 

 

 

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"






Loading...



Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

shares