Ароматне і смачне домашнє печиво: 10 перевірених рецептів

Ароматне і смачне домашнє печиво: 10 перевірених рецептів

Шоколадні пряники-трюфелі від Ірини Гудими

Потрібно: 3 яйця, 200 г гіркого шоколаду, 100 г цукру, 50 г масла, 250 г борошна, 25 мл коньяку, 5 г розпушувача, цукрова пудра для обкачування печива (приблизно 100 г)

Приготування: збити яйця з цукром. Шоколад з маслом розтопити на водяній бані і трішки остудити. Перемішати топлений шоколад зі збитими яйцями, сюди ж долити коньяк (алкоголь при випіканні випаровується, тому пряники можна їсти і дітям, але коньяк, за бажання, можна замінити молоком). Додати борошно з розпушувачем. Перемішати все разом. Тісто вийде липке і досить рідке. Накрити його плівкою і поставити в холодильник на 2-3 години. Тісто в холодильнику застигне і стане твердішим. Мокрими руками наліпити з нього багато кульок (розміром, як грецькі горішки) і обваляти їх в цукровій пудрі. Повикладайте шоколадні кульки на деко, помістіть у духовку, нагріту до 180 С. Випікати пряники впродовж 15 хвилин (готові пряники мають бути м’якими).

Бананове печиво

Потрібно: 1 дуже стиглий банан, 200 г вівсянки, 125 г вівсяного борошна (можна змолоти пластівці в блендері або кавомолці) або пшеничного, 2 ст. л. рослинної олії, 2 ст. л. води.

Приготування: розім’я­ти банан, додати в пюре масло і воду, борошно і пластівці, замісити тісто, поки не перестане липнути до рук. Розкачати тісто в пласт товщиною приблизно 5 мм, вирізати формочкою. Печиво випікати на деку, застеленому пергаментним папером, при температурі 200 градусів приблизно 15 хвилин.

Кокосове печиво

Потрібно: 100 г борошна, 100 г цукру, 200 г кокосової стружки, 2 яйця, 1 ч. л. розпушувача

Приготування: яйця збити з цукром. Додати кокосову стружку, перемішати. Всипати борошно з розпушувачем, знову перемішати. Прибрати тісто в холодильник на півгодини. Руки змочити і сформувати з тіста печиво. Випікати при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.

Молочні коржики

Потрібно: 400 г борошна, 200 г цукру, 100 г вершкового масла, 1 яйце, 80 мл молока, 1/2 ч. л. розпушувача.

Приготування: збити розм’якшене вершкове масло з цукром. Додати яйце, молоко і розпушувач, перемішати. Додати борошно і замісити еластичне тісто. Розкачати тісто в пласт товщиною 7-10 мм. Спеціальної формочкою з хвилястими краями або звичайною металевою формою для тарталеток вирізати коржики. Деко застелити пергаментним папером. Духовку нагріти до 180 градусів.

Перекласти вирізані коржики на деко. Пекти 15 хвилин до злегка зарум’янених країв. Головне – не перетримати коржики в духовці, інакше вони перетворяться в звичайне печиво.

Сирне печиво

Потрібно: 75 г вершкового масла, 100 г кисломолочного сиру, 125 г борошна, 50 г цукру.

Приготування: перетерти масло з цукром і сиром, додати борошно і замісити тісто. Покласти його в холодне місце на 2 год., загорнувши у харчову плівку. Потім тісто тонко розкачати, видавити формочкою печиво і випікати при 180 градусах на пергаментному папері хвилин 10-15.

Горіхові тістечка

Потрібно: 400 г борошна, 200 г мелених горіхів, 250 г маргарину, 150 г цукру, 3 жовтки, склянка сметани.

Приготування: борошно розмішати з цукром, додати маргарин, посікти його ножем разом з борошном, додати мелені горіхи, жовтки, сметану й замісити тісто. Поставити на 15-20 хвилин на холод. Розкачати тісто товщиною 0,5 см і вирізати формочками тістечка (якщо нема спеціальних форм, можна взяти склянку чи келішок – яку хочете форму і розмір). Викласти їх на застелене пергаментом деко. Збити один білок і помастити ним печиво. Зверху посипати січеними горіхами. Випікати в духовці за температури 180 градусів 15-20 хвилин.

Печиво «Твіст»

Потрібно: 300 г пшеничного борошна, 150 г вершкового масла, 100 г цукрової пудри, 2 яєчні жовтки, 1,5 ст. ложки какао, 1 ст. ложка вершків, 0,5 ч. ложки кориці, 1 ч. ложка ванільного цукру, 0,5 ч. ложки порошку для випікання.

Приготування: у мисці змішати борошно, нарізане на шматочки вершкове масло, цукор, вершки, яєчні жовтки і розпушувач. Замісити однорідне тісто. Потім розділити тісто на дві частини: одну, щоб додати какао і корицю, а другу замісити з ванільним цукром. Обидві частини тіста поставити на 15 хвилин в холодильник. Потім розкачати два коржі. Покласти коржі один на другий, скрутити рулетом і виставити знову на холод приблизно на 30 хвилин. Після закінчення цього часу рулет нарізати на кружечки товщиною 1 см. Викласти тістечка на деко, застелене папером для випікання. Пекти в духовці, попередньо розігрітій до 180 °С протягом приблизно 15 хвилин.

Лісові горішки

Потрібно: 3 яйця, 0,5 скл. цукру, 250 г маргарину, 3 скл. борошна, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. порошку до печива. Начинка: 1 банка згущеного молока, 100 г вершкового масла, 50 г горішків.

Приготування: яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розтерти з цукром до пухкої маси. На водяній бані розтопити пачку маргарину, додати борошно, порошок до печива і перемішати. До цього тіста додати розтерті з цукром жовтки, вимісити. Охолоджені білки збити з сіллю в міцну піну, додати в тісто. Тісто стане густим і липким. Накладати тісто потроху в спеціальні формочки (сильно піднімається) і випікати при температурі 180 градусів. Згущене молоко зварити. Коли вистигне, збити його з м’яким вершковим маслом. До маси додати посічені горішки. Начинити кремом половинки спечених тістечок і зліпити разом, формуючи горішки.

Печиво Діаманти

Печиво хрустке й миттєво тане в роті, з ніжним ванільним смаком і солоненьким післясмаком. Воно стало одним із моїх улюблених і посіло гідне місце в кулінарній скарбничці.

Потрібно: 230 г вершкового масла, 330 г борошна, 100 г цукрової пудри (саме пудри, цукор не підійде!), 0,5 ч. л. ванільного екстракту (можна ванільного цукру, але натурального), 1/4 ч. л. солі, 1 ч. л. розпушувача, 1 яйце (для змащування), цукор (для посипання).

Приготування: розм’як­ше­не масло збити з цукровою пудрою до кремоподібного стану. Додати сіль, ванільний екстракт. Просіяти розпушувач і борошно. Швидко замісити м’яке еластичне тісто, зібравши його в кулю. Потім розділити на 2 частини, скачати з них ковбаски діаметром 2-3 см, загорнути кожну окремо в плівку й відправити в морозилку на півгодини до часткового заморожування. Готові ковбаски дістати з морозильної камери, змастити збитим яйцем. На стіл насипати цукор і прокачати по ньому ковбаски, з силою втискаючи кристалики в тісто. Ковбаски в цукрі нарізати на сегменти завширшки 1,5-2 см. Викласти «шайбочки» на встелене пергаментом деко (у мене силіконовий килимок), витримуючи дистанцію, адже вони в процесі збільшаться. Нічим змащувати не потрібно, у печиві достатньо масла, щоб воно не прилипало до паперу. Випікати при 180°С 20-25 хвилин до легкого рум’янцю. Дати повністю охолонути й можна ласувати.

Італійське печиво «ТОРЧЕТТІ»

Потрібно: 250 г борошна, 100 г цукру і вершкового масла, 10 г розпушувача для тіста, 3-4 ст. л. теплої води, 2-3 ч. л. кориці, сіль щіпка.

Приготування: просіяти борошно з розпушувачем, підсолити, покласти розм’якшене масло, підлити теплу воду (3-4 ложки для замісу м’якого тіста), на 10 хв. залишити тісто, накривши його, а цукор перемішати з корицею. З тіста сформувати смужки 10 см завдовжки і 1 см шириною. Запанірувати їх в цукрі з корицею, защипнути кінці – вийдуть кілечка. Укласти ці кілечка на застелене пергаментом деко, випікати 10-15 хв. в розігрітій до 180 градусів духовці до зарум’янювання.

Домашнє «Орео»

Потрібно: 200 г масла вершкового, 4 жовтки, 100 г цукрової пудри, 280 г борошна, 60 г какао, 40 г крохмалю, сіль,  2 ч. л. коньяку.

Начинка: 100 г масла вершкового, 200 г пудри, ваніль.

Приготування:  масло кімнатної температури розтерти з цукровою пудрою. Додати жовтки, алкоголь і збити. Додати попередньо змішані сухі складники (борошно, крохмаль, какао і сіль). Спершу вам здасться, що сухих компонентів забагато, але при поступовому розтиранні, масло все вбере і вийде еластичне тісто.

Загорнути його у плівку і покласти на 30 хв. в морозилку, або на кілька годин в холодильник.

Перед випіканням розкачати тісто 3-4 мм товщиною і вирізати печиво. Пекти при 1750C 10-15хв. Остудити. Для крему масло кімнатної температури розтираємо з цукровою пудрою і ванільною есенцією. Перемастити начинкою печиво.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *