Солодкий смак літа: рецепти смачних пирогів з ягодами і фруктами

Солодкий смак літа: рецепти смачних пирогів з ягодами і фруктами

Персиковий пиріг від Інни Сотніченко

Потрібно: 400 г борошна, 2 ч. л. розпушувача. 4 яйця, 150 г. цукру та дрібка ваніліну, 200 г розтопленого вершкового масла, 1 б. консервованих персиків.

Приготування: борошно змішати з розпушувачем. Яйця збити з цукром, додати розтоплене масло (не гаряче). З персиків злити сироп та дати їм трішки обсохнути. Долити 200 мл сиропу у тісто і поступово всипати борошно.

Тісто по консистенції має бути, як на оладки. Вилити тісто у форму (у мене 24 см), зверху в довільній формі викласти персики (можна абрикоси, ананаси, груші чи інші фрукти на ваш смак). Випікати при 180 градусах до сухої палички (десь 50-60 хв.) Вершкове масло розтопити, додати мед (1:1) та змастити пиріг зверху (як тільки дістали з духовки). Легко та просто! Смачного!

Пиріг з абрикосами

Потрібно: 250 г домашнього сиру, 70 г вершкового масла, 3 ст. л. сметани чи йогурту, 2 яйця, 180 г борошна, 3 ч. л. розпушувача, 100 г +3 ст. л. цукру,  1 кг абрикосів, цукрова пудра для посипання пирога.

Приготування: абрикоси розрізати навпіл, видалити кісточку. Духовку розігріти до 1800С. Домашній сир, масло, сметану, 100 грамів цукру та яйця збити до однорідності. Розпушувач змішати з борошном і додати до сирної маси. Ще раз все збити до поєднання інгредієнтів. Викласти тісто у роз’ємну форму, застелену пергаментом. Розрівняти лопаткою. Зверху викласти половинки абрикосів та посипати рівномірно рештою цукру. Поставити форму до розігрітої духовки й пекти 40-50 хвилин. Абрикоси повинні пропектися, пиріг гарно вирости та підрум’янитись. Дістати форму духовки і залишити на 15-20 хвилин, щоб пиріг трішки вистиг. Вийняти пиріг з форми, відділяючи ножем край від форми. Щедро посипати його цукровою пудрою і подавати.

Пиріг із чорницею на пухкому бісквітному тісті

Такий пиріг із чорницею готується дуже швидко і просто, а тісто таке легке, що просто тане в роті. Родзинкою такого десерту є ніжна і ароматна чорниця, але, за бажанням, можна замінити чорницю іншою ягодою, наприклад, смородиною, вишнею, малиною, тільки не забудьте відкоригувати кількість цукру.

Потрібно: 300 г чорниці, 1 скл. борошна, 3 яйця, 1 ст. л. вершкового масла, 1 скл. цукру, 10 г ванільного цукру, 1 ст. л. цукрової пудри.

Приготування: чорницю перебрати, промити і обсушити. Яйця добре збити з цукром і ванільним цукром, приблизно 5 хвилин. Поступово до збитих яєць додати просіяне борошно і замісити тісто. Вилити бісквітне тісто в змащену вершковим маслом форму для випічки. Зверху розподілити чорницю і відправити у розігріту до 200°С духовку. Пиріг із чорницею буде готовий за 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою – вона має бути сухою. Готовий пиріг із чорницею трохи остудити, дістати з форми і посипати цукровою пудрою.

Фінський пиріг з чорницею і сиром

Цей популярний фінський пиріг просто готується, виходить дуже смачним, ароматним. Соковиті ягоди, потопаючі в ніжній заливці, хрустка скоринка з пісочного тіста – відмінне частування до чаю. Необов’язково використовувати виключно чорницю, підійдуть будь-які ягоди або фрукти.

Потрібно: борошно – 150 г, масло вершкове -150 г, цукор – 100 г, яйце – 1 шт., розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки: чорниця – 500 г.

Для заливки: сир кисломолочний -100 г, натуральний йогурт – 125 мл, ванільний цукор – 1 пак., яйце – 1 шт.

Приготування: в окремій ємності збити розм’якшене масло з цукром, додати яйце. Половину борошна просіяти, змішати з розпушувачем, відправити до збитого масла.

Масу добре перемішати, поступово ввести борошно. Замісити м’яке тісто.

Форму для бісквіта змастити маслом. Викласти тісто, рівномірно розподіляючи його по дну і бортиках форми. Приготувати заливку. Змішати сир, йогурт, яйце, цукор і ванілін. Інгредієнти збити до однорідності.

Заливку вилити на тісто. Чорницю промити, обсушити, викласти у форму. Запікати в духовці (200 С) 40 хвилин. Готовий пиріг повністю охолод ити, потім нарізати на шматочки.

Маковий пиріг з абрикосами

Потрібно: яйця – 3 шт., цукор – 200 г., кефір – 220 мл., олія – 95 мл., борошно пшеничне – 350 г., розпушувач для тіста – 2 ч. л., мак – 50 г., абрикоси.

Приготування: яйця з’єднати з цукром і збити до світлої пишної маси.

Влити кефір і олію. Знову збити. Додати борошно і розпушувач, мак. Перемішати. Тісто має бути трохи густішим, ніж на оладки. Викласти його у форму, зверху половинки абрикосів. Випікати при 180 С приблизно 50 хвилин.

Смачного!

Пиріг з аґрусом

Потрібно: для тіста – 100 г борошна, 20 г нечищеного мигдалю, 20 г крохмалю, 1,5 ч. л. розпушувача, 50 г цукру, 1 яйце, 85 г вершкового масла, розтопити.

Для посипки: 25 г борошна, 25 г нечищеного мигдалю, 50 г цукру, 50 г холодного вершкового масла, порізати кубиками.

Начинка: 400 г аґрусу, 30 г чищеного мигдалю пластівцями, цукрова пудра для посипання.

Приготування: мигдаль підрум’янити в духовці чи на сухій сковорідці й остудити. Духовку розігріти до 180 0С. Дно роз’ємної форми 20 см діаметром застелити пергаментом, боки змастити вершковим маслом й посипати борошном. Приготувати основне тісто. Для цього борошно, мигдаль, крохмаль та розпушувач помістити в чашу блендера. Збивати, доки мигдаль добряче подрібниться. Збити до однорідності цукор, яйце, вершкове масло. Додати борошно з мигдалем та добре вимішати тісто лопаткою. Одразу ж приготувати верхню посипку. Для цього борошно, цукор та мигдаль помістити в чашу блендера й збивати, доки мигдаль подрібниться. Додати масло й знову збивати, доки маса почне формувати грудки. Викласти основне тісто у підготовлену форму й розрівняти, наскільки це можливо. Буде доволі тонкий шар тіста, так треба. Зверху викласти аґрус й також розрівняти.

Рівномірно розподілити посипку на аґрусі, дроблячи її руками й посипати пиріг пластівцями мигдалю. Вставити пиріг до розігрітої духовки і пекти 45-55 хвилин, в залежності від роботи духовки. Верх повинен добре підрум’янитись, а низ зубочистки, встромленої глибоко по центру пирога, повинен виходити сухим. Дістати пиріг з духовки, залишити на 10 хвилин вистигати, а потім обережно зняти форму. Залишити ще на 10 хвилин.

Шпинатно-малиновий торт

Потрібно: для бісквіту – 150 г шпинату (свіжого або замороженого), 3 жовтки, 6 білків, 180 г цукру, 2,5 ч. ложки розпушувача, 80 мл олії, 40 г крохмалю, 140 г борошна.

Крем: 350 г сметани, 350 г згущеного молока, 1 лимон (цедра і сік).

Для декору: 500 г свіжої малини, 2 ст. ложки цукрової пудри.

Приготування: шпинат залити окропом, залишити на 10 хв., відцідити, збити блендером з олією. Збити жовтки і 130 г цукру до пишної маси, додати шпинат, акуратно перемішати. Борошно змішати з крохмалем і розпушувачем, просіяти, акуратно перемішати з жовтковою масою. Білки збити з 50 г цукру і дрібкою солі до стійкості. У три заходи вмішати у тісто. Викласти у форму, застелену пергаментом (діаметр 23 см або 20 на 20 см), випікати у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хв. Готовність перевірити шпажкою. Залишити бісквіт на добу. Розрізати на 3 коржі, верхній корж подрібнити на крихти. Цедру лимона зняти терткою, сік вичавити. Сметану збити зі згущеним молоком. Не припиняючи збивати, влити тонкою цівкою сік і додати цедру. Крем одразу почне густіти. Якщо крем не загустіє, додати загущувач. Змастити коржі, боки і верх торта кремом. Можна одразу порізати на окремі тістечка і їхні боки також змастити кремом. Верх і боки обсипати крихтами. Прикрасити малиною, посипати цукровою пудрою.

Насипний пиріг зі смородиною та персиками

Смачна розсипчаста випічка з тіста-крихти, ніжною кремоподібною заливкою та соковитою начинкою. Ягоди можна додавати на свій смак та вподобання. А можна приготувати пиріг лише з персиками – теж буде дуже смачно.

Потрібно: для тіста – 200 г вершкового масла, 2 скл. борошна, 0,5 скл. цукрової пудри, 0,5 скл. цукру, 2 ч. л. розпушувача, ванілін.

Заливка: 3 яйця, 0,5 скл. цукру, 0,5 скл. сметани, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, ванілін.

Начинка: 300 г смородини (або іншої ягоди, можна замороженої, тільки попередньо її слід розморозити), 4 персики.

Приготування: розтерти в крихту масло, борошно, цукрову пудру та цукор. Додати розпушувач. Тісто насипати в силіконову або роз’ємну форму діаметром 21 см., формуючи високі бортики (сильно не притискати!). На дні заготовки рівномірно розподілити смородину. На неї викласти нарізані часточками персики. Для заливки: збити міксером чи вінчиком яйця, крохмаль, цукор, ванілін і сметану. Вилити зверху на ягоди-фрукти. Відправити пиріг у духовку, попередньо розігріту до 180ºС. Запікати близько 40 хвилин, щоб верх схопився (серединка має ще злегка колихатися). Діставати пиріг із форми й  розрізати лише після остаточного охолодження (краще відправити його в холодильник на ніч, зранку він буде ще смачніший).

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *