Вони швидко засвоюються, тому навіть через годину після їжі не відчуєте втоми.
Вівсянка
Вівсяні пластівці містять багато волокон, які обволікають вуглеводи в шлунку, тому ви залишаєтеся ситими довгий час після їжі. Крім того, волокна корисні для травлення, бо вони стимулюють зростання корисних бактерій в кишечнику і запобігають закрепам. Також вівсянка є джерелом магнію, білка, фосфору і вітаміну В1.
Йогурт
Спершу може здатися, що йогурт – десерт під виглядом здорової їжі. Проте в йогурті ефективно поєднуються білки і вуглеводи. У той час, коли вуглеводи вже покинули шлунок, білки ще там і подовжують відчуття ситості на кілька годин. Крім того, йогурт містить корисні бактерії, які поліпшують травлення і знижують втому, оскільки містять триптофан – попередник серотоніну. Серотонін у мозку бореться з фізичною та емоційною втомою.
Шпинат
Мало того, що шпинат – один з найголовніших джерел заліза, він ще багатий калієм, магнієм і вітамінами групи В. Шпинат – джерело заліза.
Нерідко причиною втомлюваності є залізодефіцитна анемія. Таким людям рекомендують ввести в раціон шпинат, який містить багато заліза. Крім того, шпинат є джерелом вітаміну С.