Питома вага Тернопільщини в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції України складає 4,0%. У розрахунку на 1 особу обсяг виробництва продукції сільського господарства становить 23038 грн, що на 8702 грн більше, ніж у середньому по країні.
У зв’язку зі скороченням обсягів виробництва цукрових буряків фабричних, ріпаку, сої, картоплі, виробництво продукції рослинництва в області за рік зменшилось на 1,5%.
Зважаючи на збільшення чисельності великої рогатої худоби в підприємствах та сповільнення темпів скорочення свійських тварин у господарствах населення, виробництво продукції тваринництва на Тернопільщині торік, порівняно з 2019-им, зросло на 1,3%, у тому числі. підприємствах – на 5,5%. Про це повідомляє Головне управління статистики у Тернопільській області.