Якщо ви знаходитесь на шляху до здоров’я, це не означає, що ви повинні їсти несмачну їжу і постійно відчувати голод. Насправді існує ряд продуктів, які відповідають усім вимогам: низькокалорійні, смачні, багаті на поживні речовини і насичуючі.
Але що відбувається, коли навколишня високобілкова їжа містить занадто багато жиру і калорій, чим нам необхідно? Це означає, що нам доведеться вибирати. Доведеться змінити й спосіб життя, обираючи менше грати в ігри онлайн казино на користь фізичним вправам.
Ось кілька високобілкових та низькокалорійних продуктів для здорового харчування. Серед них:
- Креветки;
- молоко;
- тунець;
- йогурт без наповнювачів.
Яблука
Цей насичений клітковиною фрукт займає високе місце в “Індексі ситості звичайних продуктів харчування”, поступаючись лише апельсинам. Скибочки яблук Фуджі з мигдальним маслом – один з моїх улюблених перекусів. Клітковина і вода в яблучних часточках у поєднанні з білком і корисними жирами з мигдальної олії не можуть бути перевищені як енергетичне перекушування.
Рукола та шпинат
Ви можете з’їсти велику кількість шпинату або руколи як основу для смачного салату без додавання великої кількості калорій, так як ця зелень допомагає зберегти ситість за рахунок клітковини та води, а також є добрим джерелом рослинного білка. Крім того, ви отримаєте хороший заряд кальцію, магнію, вітаміну К, вітаміну С та фолатів.
Квасоля
Квасоля з високим вмістом клітковини та білка та низьким вмістом калорій та жиру – це смачний спосіб залишатися ситим. Завдяки високому вмісту клітковини, боби уповільнюють процес травлення та допомагають регулювати рівень цукру в крові. Вони також є гарним джерелом фолату, заліза, калію та магнію.
Ягоди
Ягоди, такі як малина, чорниця, ожина та полуниця, – відмінний варіант для тих, хто шукає низькокалорійні та ситні фрукти. Завдяки високому вмісту клітковини та води, ягоди також містять менше натуральних цукрів, ніж багато інших фруктів. Вони повні вітамінів і поживних речовин, багаті антиоксидантами і навіть мають протизапальні властивості.
Брокколі
Не дарма ваша мама завжди просила вас їсти брокколі – цей овоч містить багато клітковини та мало калорій. А завдяки вмісту вітамінів A, C, E, K, заліза, кальцію, калію, магнію, селену та фолату вона вважається суперпродуктом, що бореться з раком.
Огірок, селера та морква
Ці овочі, що містять воду та клітковину, можна їсти сирими або з невеликою кількістю високоякісного хумусу або гуакамоле, щоб додати білок та корисні жири. Крім того, ви отримаєте вітаміни А, С, К та калій.
Яйця
Високобілкові та низькокалорійні яйця можуть стати ідеальною стравою для сніданку. Дослідження показали, що у тих, хто снідає великою кількістю білка, протягом дня знижується почуття голоду, підвищується ситість та знижується вироблення гормону голоду греліну. Крім того, яйця є відмінним джерелом вітамінів групи В і вітамінів A, D, E і K, а також одним з найкращих джерел холіну – ключової поживної речовини для зростання та підтримки клітин, здоров’я мозку та кісток.
Жирна риба
Жирна риба, така як лосось, палтус, тунець та тріска, є чудовим низькокалорійним джерелом білка. Крім того, у цій рибі багато омега-3 жирних кислот, які, як було показано, борються із запальними захворюваннями та покращують здоров’я серцево-судинної системи, мозку та очей. Жирна риба посідає друге місце за індексом ситості, що робить її важливим доповненням для тих, хто прагне скинути чи утримати вагу.
Виноград
Портативний, смачний виноград, що легко перекушується, є відмінним джерелом вітамінів С і К і містить потужні антиоксиданти. Як і в ягодах, антоціани (темно-забарвлені пігменти в шкірці плода), що містяться у винограді, мають протиракові властивості. За індексом ситості виноград також знаходиться трохи нижче за апельсини та яблука.
Грецький йогурт
Грецький йогурт, що містить пробіотики для здоров’я кишківника і більше білка, ніж звичайний йогурт, є основним продуктом для холодильника. Однак будьте обережні з додаванням цукру, який може бути в ароматизованому йогурті. Спробуйте підсолодити простий грецький йогурт за смаком медом і ягодами або приготуйте цей ягідний зелений смузі, який містить деякі з продуктів, що насичують організм.
Апельсини
Крім великої дози вітаміну С, апельсини є гарним джерелом калію і допомагають насититися завдяки високому вмісту води та клітковини. Насправді, апельсини є найвищим фруктом за індексом ситості, займаючи четверте місце із 38 протестованих продуктів.
