Як правильно вибрати якісне холодильне обладнання

Холодильне обладнання – це універсальні шафи для зберігання будь-яких продуктів харчування. Техніка забезпечує збереження за низьких температур не тільки сирої або свіжоприготовлених виробів, а й кондитерських ласощів, заморожених товарів тощо. Якщо є потреба придбати холодильне обладнання, то важливо орієнтуватися на параметри, потужність, функціональність, об’єм та інші нюанси. Також слід придивитися, чи буде видано гарантію на товар.

Які бувають види холодильних шаф та вітрин?

На відміну від простих побутових холодильників, якими люди звикли користуватися в побуті, професійна техніка потужніша, дозволяє довше зберігати продукцію в стабільних умовах, має зручну систему управління. Крім того, якщо своєчасно обслуговувати техніку, то й ламатись вона не буде. Мікроклімат у холодильному устаткуванні буде таким, яким його встановлять спочатку – тобто діапазон може бути зовсім різним – від 0 до 8 градусів за Цельсієм або можна налаштувати мінусову температуру – 12-18 градусів. Універсальна техніка дозволяє встановити оптимальний баланс температурного режиму, що становить від мінус 6 до плюс 6.

Але професійні холодильники мають інші особливості, у тому числі види:

Універсальні. Відмінно підійдуть для того, щоб забезпечити збереження рибних та м’ясних виробів, продукції гастрономії або готових кулінарних страв.

Середньотемпературні. Вони застосовуються залежно від холоду. По суті, їх діапазон температури становить від мінус 1 до плюс 10 градусів за Цельсієм.

Кондитерські. Такі вітрини займають особливе місце, адже найчастіше їх застосовують для прикрашання кафе, ресторанів та холів громадських закладів харчування. У них розміщують торти, тістечка, цукерки та різні цікаві десерти.

Спеціалізовані. Застосовують у більшості випадків для того, щоб продавати готові страви – піцу, суші, салати і т.п. Вони мають спеціальну систему охолодження, оснащені прозорим верхнім склом.

Для самообслуговування. Холодильні вітрини є повністю відкритого вигляду, оскільки тільки всередині здатні циркулювати прохолодні повітряні маси, що забезпечують прохолоду. При цьому вітрини забезпечують вільний доступ до того, що в них розміщено.

Додатково завжди можна вибирати техніку за типом охолодження (бувають динамічні та статистичні), корисним об’ємом, максимальним навантаженням на кожну окрему полицю, кліматичного класу.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *