Яке борошно використати для піци?

Яке борошно використати для піци?

Готувати піцу – часом важка задача, адже варто правильно підібрати інгредієнти, приділити час і врахувати багато нюансів приготування. Якщо ви хочете швидко підкріпитися, можна замовити їжу додому чи в офіс. Менш ніж на пів години її привезе доставка піци у Вінниці https://lapiec-pizza.vn.ua/.

А якщо ви хочете скуштувати одразу кілька смаків або замовити страви на компанію, ще й легко заощадити. На сайті постійно діють різні акційні пропозиції. Наприклад, 2+1 або 3+1, завдяки чому ви можете отримати додаткову піцу безкоштовно. Зручно замовляйте піцу, салати й напої тут: https://lapiec-pizza.vn.ua/. Коли ви заплануєте готувати страви самостійно, ретельно вибирайте продукти. Дізнайтеся, який тип борошна найкраще підійде для приготування тіста піци.

Яким має бути борошно для піци?

Чим вищий тип, тим воно багатше на мінерали й менш подрібнене. Низький тип вказує на тонко подрібнене борошно, яке позбавлене більшості мінералів і має світлий колір. Для піци найкраще підійде варіант із показниками від 0 до 650 через високий ступінь подрібнення. Це значно полегшує роботу з тістом і сприяє його підійманню.

Існує багато видів пшеничного борошна, які роблять піцу завжди смачною. Їхні відмінності полягають більше в нюансах або в тому, яку піцу ви зібралися спекти.

  • Пшеничне борошно типу 00

Найкращий вид, який незамінний при випічці неаполітанської піци, але також добре працює з більшістю інших видів страви. Борошно 00 містить 12,5% клейковини, що надає тісту ідеальної гнучкості, а після випікання його центр стає трохи м’який, але не гумовий. Тісто буде пухкими і наповненим бульбашками повітря. Справжній тип 00 важко знайти в стаціонарних магазинах. Краще замовляти його через інтернет і у більших кількостях, якщо дозволяє бюджет.

  • Пшеничне борошно типу 450

Плюси – це легкість, з якою тісто виготовляється за допомогою форми для випікання, а також швидкість підйому маси. Однак після випікання чогось не вистачає, і тісто не хоче занадто сильно підрум’янюватися. Тип 450 буде дуже добре працювати на піці зі значною кількістю начинки. Зокрема, де використовується вершкове масло.

  • Універсальне пшеничне борошно (тип 480)

Його можна використовувати буквально для будь-якої випічки. Тут, на відміну від попереднього борошна, тісто трохи менше стрибає і менш еластичне на дотик, водночас воно більш чутливе. Тоді як після випікання воно хрумтить і надзвичайно пахне.

  • Борошно типу 650 і 750

Спочатку піца, випечена в італійських будинках, готувалася з такого хлібного борошна. Тут у нас є два типи на вибір: 650 та 750. За словами виробників, перший більше підходить для випічки хліба, а другий – для булочок. Борошно 750 неприємно замішувати, тобто тісто виходить твердішим, компактнішим, і хоча воно добре розтягується, така ступінь хрусткості піци після випікання сподобається не всім. Натомість тип 650 добре підійде, якщо ви дійсно любите тісто, схоже на хліб.

Бажаємо вдалого приготування!

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *