2018: спортивна гордість України

2018: спортивна гордість України
Фото 24 Канал.
Рейтинг спортсменів складено в алфавітному порядку, а не за важливістю їх нагород. Адже кожна перемога важлива для України, зазначає канал «24».

Олександр Абраменко,

лижна акробатика

Завоював єдине олімпійське золото України на зимових Олімпійських іграх 2018 року у Пхеньчхані.

Дарія Білодід,

дзюдо (вагова категорія до 48 кілограмів)

Виборола золоту нагороду ЧС в азербайджанському Баку. 17-річна українська спортсменка стала наймолодшою чемпіонкою світу в історії дзюдо. А вже у кінці 2018 року Дарія очолила світовий рейтинг найкращих дзюдоїстів світу у своїй ваговій категорії.

Олег Верняєв,

спортивна гімнастика

Став срібним призером у Досі (Катар). Ця медаль стала єдиною для збірної України. Це четверта нагорода світового ґатунку у колекції Олега, який також має золото Наньніну-2014 та срібні медалі Глазго-2015 і Монреалю-2017. Також у 2018 році Верняєв виграв “золото” та “срібло” на Кубку світу зі спортивної гімнастики в угорському місті Сомбатхей.

Олександр Гвоздик,

бокс

Завоював титул чемпіона світу з боксу за версією WBC у напівважкій вазі. У ніч на 2 грудня він переміг канадця Адоніса Стівенсона, відправивши останнього у нокаут. Після бою Стівенсон потрапив у реанімацію та впав у кому. Гвоздик став четвертим діючим чемпіоном світу з боксу серед українців.

Андрій Говоров,

плавання

Встановив новий світовий рекорд у 50-метрівці батерфляєм, який залишався незмінним з 2009-го. Згодом на Чемпіонаті Європи Андрій Говоров переміг у цій дисципліні та виграв “золото”. Після цього він став кращим і на дебютному етапі Кубка світу у російській Казані.

Артем Далакян,

бокс

Володар титула чемпіона світу у найлегшій вазі за версією WBA. Його він здобув 24 лютого 2018 року у США в бою проти Брайана Вілорія. А згодом двічі захистив в Україні: 17 червня у бою проти Сірічаї Тайєн та 15 грудня – проти Грегоріо Леброна. При цьому обидві перемоги Далакян здобував достроково.

Юлія Джима,

біатлон

Перемогла в індивідуальній гонці у словенській Поклюці 6 грудня 2018 року.

Мар’ян Закальницький,

спортивна ходьба (легка атлетика)

Став кращим у спортивній ходьбі на 50 кілометрів на чемпіонаті Європи у Берліні. Ця медаль стала першою на чемпіонаті Європи-2018 з легкої атлетики для збірної України.

Олена Костевич,

спортивна стрільба

Олена здобула золоту медаль чемпіонату світу зі спортивної стрільби. Ця медаль допомогла українці вибороти ліцензію на Олімпійські ігри-2020 у Токіо.

Василь Ломаченко,

бокс

Має титули чемпіона світу за версією WBA та WBO в легкій вазі. Перший титул виграв 12 травня у венесуельця Хорхе Лінареса. 8 грудня захистив цей титул та виграв звання чемпіона WBO в легкій вазі у пуерториканця Хосе Педраси, об’єднавши два чемпіонські пояси.

Марія Музичук,

шахи

Виборола командне срібло та особисте золото на Шаховій Олімпіаді у грузинському Батумі, а також бронзову медаль на Чемпіонаті світу у Росії.

Михайло Романчук,

плавання

Завоював титул чемпіона світу з плавання та встановив новий рекорд України. Михайло Романчук виграв “золото” на Чемпіонаті світу на “короткій воді” у китайських Ханчжоу та Пекіні, а також у японському Токіо. Також у 2018 році Михайло здобув два  “золота” та  “срібло” на чемпіонаті Європи у Глазго.

Еліна Світоліна,

теніс

Від четвертої ракетки світу Еліни Світоліної очікують значно більше, аніж перемоги на турнірах у Брісбені, Абу-Дабі чи Римі. Хочеться вже перемог на турнірах Grand Slam. У 2018 році з цим не склалося. Зате вдалося виграти Підсумковий турнір WTA, куди пробиваються вісім найкращих тенісисток за підсумками сезону.

Олена Старикова,

велоспорт

Перемогла на етапі Кубка світу з велотреку в Берліні. Спочатку в спринті Старікова посіла третє місце. Згодом українка зуміла завоювати золото в гіті – гонці зі стартом з місця на 500 метрів. Також Олена є дворазовою срібною призеркою чемпіонату Європи-2018 у Шотландії.

Олександр Усик,

бокс

Удостоєний звання абсолютного чемпіона світу з боксу, володар чемпіонських поясів за версіями WBA, WBC, WBO, IBF у першій важкій вазі. Здобув цей титул 21 липня, перемігши у Москві росіянина Мурата Гассієва. А згодом – захистив у бою проти британця Тоні Беллью.

Ольга Харлан,

фехтування

28-річна українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан вже втретє в кар’єрі стала володаркою Кубка світу за підсумками сезону. Раніше вона завершувала рік на першій сходинці світового рейтингу в 2013 та 2014 роках. При цьому українка не виграла двох головних змагань у сезоні 2017-2018 – чемпіонати Європи та світу.

Алла Черкесова,

вільна боротьба (вагова категорія до 68 кілограмів)

У фіналі Чемпіонату світу у Будапешті (Угорщина)  українка перемогла француженку Коумба Ларрок і вперше у кар’єрі стала чемпіонкою світу.

Даяна Ястремська,

теніс

Святкувала перемогу на турнірі WTA у Гонконгу, ставши наймолодшою тенісисткою в Україні, яка вийшла у фінал турніру та виграла його. Окрім того, Ястремська зайняла другий рядок у списку наймолодших переможниць сезону за версією Жіночої тенісної асоціації WTA.

Єлизавета Яхно,

синхронне плавання

Виборола звання найкращої синхроністки 2018 року. Таке рішення прий­няла Міжнародна федерація плавання.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *