Захисник “ДОБРО”: Президента просять присвоїти звання Героя України Василю Добротвору з Тернополя

Захисник “ДОБРО”: Президента просять присвоїти звання Героя України Василю Добротвору з Тернополя

На офіційному інтернет-представництві президента України в розділі електронні петиції зареєстрували звернення про присвоєння посмертно звання Героя України Василю Добротвору з Тернополя.

Як зазначається, Василь був військовослужбовцем ЗСУ, старшим солдатом, оператором взводу протитанкових керованих ракет 2-го стрілецького батальйону 24-ої окремої механізованої бригади, частини – А0998.

“З перших днів повномасштабного вторгнення, він подбав про безпеку своїх рідних та одразу без вагань із впевненістю 2 березня 2022 року вступив до лав ЗСУ.

Василь брав участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, перебуваючи безпосередньо в районах Донецької, Луганської, Херсонської областей та в період здійснення зазначених заходів”, – сказано в петиції.

Також зазначаєттся, що Василь брав участь у пошуках загиблих хлопців після ракетного удару в гуртожитку м. Часів Яр, в Бахмутському районі Донецької області, де вони проживали. Також, пішов на порятунок важко поранених побратимів до точки евакуації, під мінометним обстрілом, у Бахмутському напрямку.

Захисник України загинув 9 січня 2024 року внаслідок ураження осколками від вибуху дрона-камікадзе біля населеного пункту Залізне Донецької області. За місяць йому мав виповнитися 31 рік.

Зі слів побратимів, він гідно ніс позивний “ДОБРО”, оскільки завжди їх підтримував, допомагав, незважаючи на ризик свого життя, завжди турбувався про потреби своїх хлопців.

“Захисник “ДОБРО” був турботливим чоловіком і братом, сміливим дядьком для своїх племінників, дбайливим батьком синові, над яким хотів взяти опікунство. На жаль, не здійснились його мрії побачити рідну кровинку – свою донечку!

Добротвор Василь Васильович заслуговує на найвищу державну нагороду – Героя України (посмертно)”, – йдеться у петиції.

Підписати петицію можна, перейшовши за посиланням:

https://petition.president.gov.ua/petition/219092?fbclid=PAAaYWe5Cfi8nZSIN2P2VJKeIZfMn7eT3nSkPQR8SzAn1TNvaixe2_bqVzDrI

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *