Дієтологи розповіли, що корисно їсти при анемії. Щоб швидко підняти вміст гемоглобіну в крові до потрібного рівня при невеликому відхиленні, включіть в ваш раціон харчування такі продукти.
Морквяний сік
Найбільший ефект, якщо пити 3-4 рази в тиждень по склянці. На одну склянку соку знадобиться близько 500 г моркви.
Буряк
Його можна як натирати на тертці, так і робити буряковий сік.
Рецепт з меду, волоських горіхів і журавлини
Прекрасний засіб для підвищення цінного білка в крові. Можна змішати в рівних пропорціях. Краще вживати відразу дрібними порціями, як тільки приготували.
Трав’яний збір
Взяти по дві столові ложки кропиви і листя ожини, а також по три столові ложки звіробою і квітів ромашки. Все це подрібнити, перемішати і, помістивши в термос, залити близько 700 г окропу. Настій пити по склянці тричі на день.
Шипшина з медом
Пити шипшину з медом корисно не тільки для імунітету і загальної життєвої сили, а й для підвищення гемоглобіну.