Мастирка «по-київськи»

Мастирка «по-київськи»

Винайдена київськими рибалками мастирка – універсальна наживка для коропових риб. Полюбляє цю «страву» лящ, хоча не відмовиться від неї й інша «біла» риба.

вимішувати її потрібно дерев'яною ложкою, не торкаючи руками. Ідеальна мастирка повинна бути такою, щоб при першій спробі рибини покуштувати її кулька легко б відділялася від гачкаЩоб приготувати таку мастирку, засипте в емальовану каструльку півсклянки жовтого гороху, залийте водою на 4-5 пальців (у товщину). Якщо є час – нехай горох «мокне» 6-8 годин, якщо нема – можна варити й так. Коли почне закипати, зніміть піну та зробіть меншим вогонь. Десь за годину починайте помішувати та розчавлюйте ложкою цілі горошини. За 15-20 хв. повинна утворитися суцільна маса.

Важливо не проґавити момент, коли випариться вода. Це неважко визначити за невеличкими «гейзерами», з яких замість води буде виходити пар, а сама маса неначе «дихатиме».

Тоді до гороху поступово всипаємо на два пальці (у товщину) манку. Ретельно вимішуємо, не знімаючи каструльку з вогню. Аби перевірити, чи «страва» готова, слід відщипнути маленький шматочок і спробувати розкатати його пальцями. Якщо добре розкачується, не липне до рук і не кришиться – мастирку час виймати з каструлі.

До речі, вимішувати її потрібно дерев’яною ложкою, не торкаючи руками. Ідеальна мастирка повинна бути такою, щоб при першій спробі рибини покуштувати її кулька легко б відділялася від гачка.

Автор

Андрій Брик

фотохудожник




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *