По дорозі до Зарваниці фахівці Держпродспоживслужби закрили криниці, вода в яких не відповідає нормам, і залишили інформаційні повідомлення для прочан

По дорозі до Зарваниці фахівці Держпродспоживслужби закрили криниці, вода в яких не відповідає нормам, і залишили інформаційні повідомлення для прочан

Групи паломників із різних куточків України вирушили пішки в один з найбільших Духовних Центрів України – Марійський Духовний Центр в селі Зарваниця, де 14-15 липня 2018р. відбудеться Загальнонаціональна Проща.

Аби забезпечити санітарно – епідемічне благополуччя Держпродспоживслужба Тернопільської області за маршрутами руху прочан організувала відбір взірців та проведення досліджень питної води з джерел водопостачання – централізованих водогонів, криниць, джерел за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

В результаті перевірки виявили ентерококи у водопровідній воді селі Струсів та селі Зарваниця, завищений вміст нітратів у воді з 4-ох криниць села Тютьків. За рекомендаціями Держпродспоживслужби органами місцевого самоврядування організоване проведення дезінфекції водопроводів с. Струсів та с. Зарваниця, відповідно повторно досліджена вода – результати задовільні; прийнято рішення про тимчасове закриття (невикористання) 4-ох криниць с. Тютьків – підготовлені інформаційні таблички для населення та прочан.

Такожа шляху руху прочан, зокрема на території Теребовлянського району, облаштовали пункти відпочинку з бутильованою питною водою. Фахівці обстежили місця для ночівлі прочан у школі-інтернат с. Струсів та ЗОШ с. Вишнівчик Теребовлянського району.

Органам місцевого самоврядування, організаторам Прощі направлені розпорядчі документи з рекомендаціями щодо впорядкування території проведення Прощі, населених пунктів, маршрутів слідування прочан; забезпечення достатньою кількістю контейнерів для збору твердих побутових відходів; щодо наявності та систематичного прибирання і дезінфекції громадських туалетів.

 

Також з приводу організації виїзної торгівлі та харчування учасників Прощі – провели  реєстрацію тимчасових потужностей операторів ринку, узгодили асортиментний перелік продуктів, що будуть реалізуватися, погодили меню для харчування організованих груп, підготовили пам’ятки з рекомендаціями підприємцям, що здійснюватимуть торгівлю, про дотримання вимог чинного законодавства щодо безпечності та якості харчових продуктів та умов їх реалізації.

Станом на 12.07.2018 р. на виїзну торгівлю зареєструвалось 18 суб’єктів підприємницької діяльності (27 торгових точок).

 

 

 

Рекомендації для підприємців, що здійснюватимуть виїзну торгівлю

 

  • Отримання дозволу на торгівлю, а саме Рішення про реєстрацію тимчасових потужностей операторів ринку, пред’явлення на вимогу.
  • Наявність особистих медичних книжок з даними про пройдений профілактичний медичний огляд та допуск у осіб, що здійснюють торгівлю, їх пред’явлення на вимогу.
  • Наявність під час реалізації продуктів харчування супровідної документації, що засвідчує їх якість та безпечність.
  • Дотримання термінів придатності харчових продуктів, вимог товарного сусідства, температурних режимів зберігання швидкопсувної продукції.
  • Наявність холодильного обладнання, підключення до електромереж.
  • Наявність умов дотримання особистої гігієни продавців (наявність води для миття рук, дрібного інвентаря).
  • Продавцям працювати у спецодязі, при відпуску нефасованої продукції використовувати дрібний інвентар (щипці, лопатки, тощо), одноразові рукавиці.
  • Слідкувати за чистотою прилеглої території.

 

 

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *