Щоб життя було солодким! Рецепти смачної випічки до Великодня

Щоб життя було солодким! Рецепти смачної випічки до Великодня

Торт «Ніжність»

Потрібно: для коржів: 2 яйця, 1 ст. л. меду (можна штучного), 0,5 скл. цукру, 1 ч. л. соди, 2 неповних скл. борошна. Крем: 2 скл. молока, 1,5 ст. л. борошна, 200 г масла, 0,5 скл. цукру. Помадка: 4 ст. л молока, 4 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. какао, 100 г масла.

Приготування: для приготування коржів в алюмінієвій каструлі розтерти  яйця, мед і цукор. На водяній бані довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню, додати соду, знову поставити на слабий вогонь. Помішувати, поки не зашумить біла піна. Зняти з вогню, додати борошно, вимішати і накрити кришкою (щоб було тепле і не засихало). Брати тісто мокрою ложкою (1 ст. л.), розкачуємо тонко (як налисники), постійно підсипаючи борошно. Вирізати круг, покласти на низ тортівниці, наколоти виделкою і ???пекти при 1=200° з одного боку (поки не набуде коричневого кольору). Має вийти приблизно 8-10 коржів.

Для приготування крему молоко заварити з борошном на слабому вогні (помішуючи). Охолодити. Масло збити з цукром. Туди додати охолоджене молоко з борошном (порціями), добре перемішати. Добре до маси додати трохи лікеру чи коньяку. Коржі та краї торта перемастити кремом. А ще можна  всі коржі, крім нижнього і верхнього, змочити з одного боку гарячою кавою і мокрим скласти вниз, а зверху змащувати кремом. Краї торта обсипати подрібненим коржем. Верхній корж полити теплою помадкою.

???Для приготування помадки цукор, молоко, какао і варити на слабому вогні (помішуючи) 5 хв.

«Смарагдовий оксамит»

У торта надзвичайно ніжна текстура, оригінальний зелений колір  і вершковий смак. Він просто тане в роті.

Потрібно: для бісквіту – 200 г шпинату, 160 мл олії (без запаху), 2 яйця, 160 г цукру, 1пач. ванільного цукру, цедра 1 лимона, 2-3 ст. л. лимонного соку, 11 г розпушувача, 200 г борошна. Крем: 250 вершкового сиру (філадельфія, маскарпоне і т.п.), 300 мл вершків від 33%, 170 г цукрової пудри, малина за бажанням.

Приготування: збити в блендері до однорідної маси шпинат (промитий і просушений), олію, цедру одного лимона і лимонний сік. Міксером збити яйця з цукром та ванільним цукром до пишної білої маси. До збитих яєць додати шпинатну масу і змішати. Борошно, попередньо змішане з розпушувачем, всипати в тісто і акуратно все перемішати лопаткою. Духовку розігріти до 180°С. На дно форми (випробувано на діаметрі 18 см) постелити пергамент. Розділити масу на 3 частини. Одним коржем випікати не бажано, бісквіт надзвичайно ніжний і розрізати його буде дуже важко. Випікати близько 20 хв. (до сухої палички). Готовий бісквіт остудити на решітці. Для крему  збити вершковий сир з цукровою пудрою, поступово додати вершки, продовжуючи збивати до загустіння. За бажанням просочити коржі лікером, цукровим сиропом чи ін. Перемастити коржі кремом, на крем викласти малину (можна попередньо розморожену). Вона дає дуже приємну кислинку. Торт ставити в холодильник на ніч.

Торт «Кіндер парадізо» або «Рай»

Потрібно: 3 яйця, 150 г цукру, 100 г масла, 80 г борошна, 80 г крохмалю, 8 г розпушувача, 1 уп. ванільного цукру. Крем: 250-300 мл вершків, 50 мл згущонки, 1 ст. л. меду (найкраще акації), пудра для посипання.

Приготування:  яйця збити і потрохи додати цукор. Збити до пишної піни і додати розтоплене масло. Потім змішати борошно, крохмаль, розпушувач і ванільний цукор разом. З’єднати все з яєчною масою. Випікати бісквіт при температурі 170 градусів 25-30 хв. до сухої палички. В оригінальному рецепті форма квадратна. Коли торт вже готовий, зверху досить посипати пудрою і нарізати квадрати.. Для крему вершки збити, добавити згущонку, мед і збити ще раз.

Торт «Чорне море»

Потрібно: для тіста – 7 яєць, 200 г цукру дрібного, 5 ст. л. борошна, 1,5 ч. л.  розпушувача, 3 ст. л. какао. Для безе: 6 білків, 250 г цукру, щіпка солі. Шоколадний крем: 750 г сиру маскарпоне, 300 г Nutella (звичайний дешевий бренд буде також добре), 100 г темного шоколаду. Маса вершкова: 500 мл збитих вершків 36%, 125 г сиру маскарпоне, 3 ст. л. цукрової пудри. Додатково: яєчний лікер або сироп для просочування, 50 г темного шоколаду.

Приготування: білки відокремити від жовтків і збити в піну. Продовжуючи збивати, поступово додати цукор (ложка після ложки), а потім яєчні жовтки. Просіяти борошно, розпушувач і какао. Обережно об’єднувати з піною, помішуючи ложкою, щоб тісто не опадало. Дно форми розмірами 25×35 см вистелити пергаментним папером, викласти масу. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 20 хв. Пoтім, витягнувши з духовки і дати йому охолонути на решітці, розрізати корж на дві частини.

Для приготування безе білки збити в стійку піну. Продовжувати збивати і додати дрібку солі, поступово додати цукор. Готове безе викласти у форму  розмірами 25×35 см, вистелену папером для випічки. Для того, щоб безе було крихке і сухе, ви повинні дотримуватися такої процедури випічки: розігріти духовку до 180 градусів і випікати безе 5 хв. Знизити температуру до 120 і випікати безе ще 60 хв. Вимкнути духовку і залишити безе всередині останні 60 хвилин (не відкривати під час печення!). Безе вийняти з духовки і акуратно вийняти папір знизу. Безе повинно бути ціле, але якщо воно ламається, нічого страшного не трапиться .

Для приготування шоколадного крему, маскарпоне слід змішати з Nutella. Шоколад поламати і розтопити на водяній бані. Гарячий шоколад влити тонкою цівкою в крем і все добре перемішати. Для приготування вершкової маси – вершки, цукрову пудру збити з допомогою міксера, додати маскарпоне і ще раз збити все разом.

Додатково: півбанки вишні дрельованої (можна з вишневого компоту або вишні в желе) залити желатином, розведеним у воді, щоб застигло. Шоколад натерти на тертці. Скласти пляцок: нижній бісквіт змочити яєчним лікером і викласти на нього шоколадний крем. Прикрити другим коржем, зверху викласти вишні в желе і тертий темний шоколад. Зверху покласти вершковий крем. Верхнє буде безе, яке потрібно злегка притиснути до крему. Поставити на кілька годин в холодильник.

Торт «Ранкова роса»

Потрібно: для тіста – 300 г борошна, 200 г маргарину, 150 г сметани, 150 г цукру, 10 г розпушувача, 3 курячі яйця, 3 ст. л. молока, 2 ст. л. какао. Кульки: 200 г кисломолочного сиру, 3 ст. л. цукру, 6 ст. л. кокосової стружки. Крем: 150 г цукру, 2 скл. молока, 1 куряче яйце, 2 ст. л. борошна, ванільний цукор.

Приготування: приготувати кульки. Кисломолочний сир пропустити через м’ясорубку, додати цукор, один жовток і кокосову стружку, все ретельно перемішати до однорідності. З сирної маси зліпити невеличкі кульки, завбільшки з волоський горіх і відправити на півгодини в морозильну камеру.

Приготувати тісто. Маргарин дістати з холодильника і потримати при кімнатній температурі, щоб був м’який. Порізати його на шматочки, додати цукор і ретельно перетерти. До отриманої суміші додати білок, який залишився від приготування сирних кульок, 3 яйця і гарно все збити. Додати сметану, молоко, борошно і розпушувач, ретельно вимішати до однорідної консистенції. Форму для випічки торта змазати вершковим маслом і вилити половину тіста. У тісто, яке залишилось, додати 2 ст. л. какао, вимішати і обережно вилити поверх білого тіста, щоб шари не змішалися. З морозильної камери дістати сирні кульки і викласти їх на шоколадне тісто, трішки втиснувши. Поставити форму з тістом у розігріту духовку і випікати 45 хв. при температурі 180º.

Приготувати заварний крем. Яйця, цукор, борошно і ванільний цукор гарно збити, додати молоко, поставити на невеликий вогонь, довести до загустіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню, охолодити. Корж дістати з духовки, щоб охолонув, викласти на нього заварний крем і притрусити какао.

Великоднє медове печиво

 Потрібно: 5 ст. л. меду, 4 яйця (1 білок – для глазурі, решта – у тісто), 1 скл. цукру, 3 ст. л. вершкового масла, 3 скл. борошна, 2 ч. л. соди, 200 г цукрової пудри, 0,5 ч. л. лимонного соку (для глазурі, але можна і без нього).

Приготування: розтопити на водяній бані мед, масло і цукор. Додати соду і розмішувати 2 хв. Додати яйця і борошно, замісити тісто. Воно повинно бути досить м’яким, але не липнути до рук. За бажанням, можна разом з борошном додати спеції – корицю, кардамон, імбир, цедру лимона. Посипати стіл борошном і розкачати тісто завтовшки 0,5 см, вирізати фігурки з тіста. Можна зробити у формі яйця, зайців, метеликів – залежить від того, які формочки для печива у вас є. Викласти печиво на деко і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до злегка коричневого кольору. Печиво випікається досить швидко, тому треба стежити за духовкою.

Глазур робиться дуже просто. Збити у глибокій мисочці білок, додати до нього лимонний сік і частину цукрової пудри. Повинна вийти суміш по густоті як сметана. Ділити глазур на 3-4 частини і почати її фарбувати. Якщо у вас немає харчових барвників, скористайтеся тим, що є під рукою. Буряковий, морквяний сік, зеленка. Додати по крапельці в різні мисочки, розмішати і отримаєте глазур різних кольорів.

Розмалювати печиво можна за допомогою кондитерського шприца з тонкою насадкою, а можна викласти глазур у файловий пакетик і трішечки відрізати його куточок. Печиво можна покрити білою глазур’ю, а кольоровою малювати візерунок. Коли глазур на печиві висохне, подати його до столу.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *