Тернополяни хочуть перевірити, чи посмакувала Енеєві шпундра

Тернополяни хочуть перевірити, чи посмакувала Енеєві шпундра

Про цю давню народну українську страву згадував ще автор безсмертної «Енеїди» Іван Котляревський. Йдеться про шпундру, хоча у різних регіонах України її називають по-різному.

– Як, хто і де б не називав шпундру, від цього вона не перестане бути смачною, – запевняє автор кількох гастрономічних рекордів Ігор Парій. А щоб не бути голослівним, 13-14 травня на Співочому полі тернопільський ресторатор має намір встановити нове досягнення. Цього разу – з приготування страви, якою смакував Еней.

Шпундру готуватимуть під час мистецького фестивалю у парку Національного Відродження. Її буде достатньо, щоб безкоштовно пригостити усіх бажаючих, які в цей час разом з Лігою Підприємців «Українська справа» відзначатимуть на співучці День Матері.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *