Якраз сезон динь, то чому б не поласувати на користь здоров’ю? Так, лікарі та дієтологи радять їсти по 100 г дині в день, так як саме в дині міститься велика кількість вітамінів і мінералів, які здатні захистити організм людини від ракових захворювань та інсульту.
Зокрема, диня містить вітамін С, який важливий для росту і підтримки в нормальному стані всіх тканин тіла. Також багато видів містить вітаміни групи В, які успішно допомагають переробляти вуглеводи. Цікаво, що диня також багата каротиноїдами – саме вони здатні захистити людину від ракових захворювань.
Речовина під назвою “антикоагулянт аденозин”, яка є в дині, здатна розріджувати кров і знижувати ймовірність інсульту і захворювань серця. Тому медики рекомендують в літню пору частіше вживати цю солодку смакоту.