Йошта: незвична ягода зміцнить імунітет

Йошта: незвична ягода зміцнить імунітет

При схрещуванні агрусу і чорної смородини селекціонери отримали йошту. Вона включає всі корисні властивості обох ягід, при цьому рослина відрізняється високою врожайністю.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ

Велика кількість вітаміну C добре позначається на імунітеті. Завдяки цьому ягода корисна для лікування і профілактики простудних захворювань.

Допомагає відновити гемоглобін за умови комплексного лікування анемії в поєднанні іншими засобами.

Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Вживання йошти багатьом дачникам дозволяє позбутися від діареї та інших розладів шлунку.

При гіпертонії буде корисно додати в раціон ягоди, змішані з медом.

Велика кількість фітонцидів в складі плодів самою природою призначена для боротьби з простудними захворюваннями, мікробними інфекціями і вогнищами запалення в організмі.

Йошта поповнює запаси важливих для людини мікроелементів за рахунок свого багатого мінерального складу.

Ягідні антоціани і вітамін P покращують кровообіг і зміцнюють стінки кровоносних судин.

Невеликий вміст цукру буде корисний хворим на діабет.

Стимулює виведення радіонуклідів і токсинів з організму.

ШКОДА І ПРОТИПОКАЗАННЯ

При індивідуальній непереносимості, алергії на вітамін C і схильності до тромбоутворення не можна вживати цю ягоду.

Не рекомендується йошта і при проблемах зі шлунком: коліті, виразці та інших порушеннях.

Любителям цих незвичайних гібридних плодів слід знати міру, інакше може розвинутися алергічна реакція. А якщо у вас вже є негативна реакція на агрус або чорну смородину, від вживання йошти краще утриматися.

РЕЦЕПТИ ЗАГОТОВОК

В основному з ягоди готують варення, компоти або заморожують на зиму. Любителі міцних напоїв пристосувалися робити з йошти багате вітамінами домашнє вино.

ВАРЕННЯ З ЙОШТИ

Подрібніть в блендері ягоди до пюре. Додайте в 2 рази більше цукру.

Залиште на 2-3 години настоюватися. Час від часу перемішуйте, щоб цукор розчинився і рівномірно змішався з ягодою.

Розподіліть масу по стерилізованих банках, накрийте марлею і поверх неї закрийте кришками.

Зберігати варення з йошти слід у холодному місці не довше, ніж 6 місяців. При такому способі приготування велика частина корисних елементів солодкого продукту залишається.

ЙОШТА ДЛЯ СХУДНЕННЯ

Через низьку калорійність і невеликий вміст жирів ягоду часто додають в раціон людям, що худнуть – ягідні антоціани прискорюють обмін речовин і допомагають розщеплювати жири в організмі. Калорійність дозрілих плодів становить всього 45 ккал на 100 грам. У сукупності корисні властивості допомагають швидше худнути без шкоди для здоров’я.

Для схуднення додайте близько 500-700 г плодів до свого раціону на 2 тижні. При цьому варто відмовитися від висококалорійних продуктів.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *