На ринки Тернополя в липні не допустили 230 кг херсонських кабачків, 400 кг дині та 300 кг кавунів

На ринки Тернополя в липні не допустили 230 кг херсонських кабачків, 400 кг дині та 300 кг кавунів
На ринках області збільшується реалізація і асортимент свіжих овочів, фруктів та ягід. За словами директора Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Олега Васильківакількість випадківу яких виявляють завищений вміст нітратів зменшується.

У червні на ринках області були виявлені: кабачки (25 кг), буряк столовий (30 кг), полуниця (4 кг), диня (200 кг), помідори (25 кг), у яких перевищував вміст нітратів. Найбільше продукції фахівці лабораторії ветсанекспертизи виявили на ринках обласного центру. Про це повідомляє сайт ГУ Держпродспоживслужби в областію

Від початку липня не допустили 230 кг кабачків, 400 кг дині, та 300 кг кавунів, які надійшли на ринки Тернополя з Херсону.

Працівники лабораторії по кожному випадку повідомляють адміністрацію ринку про результати досліджень, у яких перевищений вміст нітратів щодо недопущення до реалізації вищезазначених партій товарів.

Фахівці Держпродспоживслужби закликають тернополян уникати придбання БУДЬ-ЯКИХ продуктів харчування, у тому числі і свіжих фруктів та овочів на стихійних та несанкціонованих ринках, оскільки продукція, яка недопущена контролерами на офіційних ринках, може продаватися саме там.

На офіційних ринках кожен покупець має право вимагати від реалізатора експертний висновок про результати проведеного дослідження.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *