Ціни на продукти зростають, але їхня якість не полiпшується. Ба, навіть навпаки! Шокуючі цифри навела Держпродспоживслужба. За її даними, приблизно 30-50 відсотків харчів на прилавках магазинів, – фальсифіковані. Ніна Кільдій, аналітик Центру споживчих експертиз «Тест» розповіла «Експресу», що найчастіше фальсифікують молочні продукти, зокрема масло. Понад 60 відсотків масла – фальсифікат. А також згущене молоко, тверді та плавлені сири, сметана, м’ясні вироби. Фальсифікацію виявили навіть у томатній пасті та в меленому перці. Мало не щодня в Україні з’являються нові виробники-одноденки, які прийшли на ринок, продали партію продукції, заробили гроші – і пішли.