Багато хто думає, що гіпертонія, тобто підвищений кров’яний тиск, дійсно є проблемою. А ось низький проблемою не вважають. Однак погано почуваються як гіпертоніки, так і гіпотоніки, тобто люди з низьким артеріальним тиском. Вони схильні до непритомності, також через постійне відчуття втоми і сонливості знижується працездатність.
Чай-кава, спеції і солоненьке
Головне – харчуватися регулярно і не переїдати. Сіль повинна бути в щоденному раціоні. Їжте оселедець, солоні огірки, помідори, квашену капусту. А ось людям з підвищеним тиском сіль потрібно строго обмежити, оскільки вона піднімає тиск. Також додавайте у страви спеції, вони здатні підвищувати тиск. Зокрема, куркума, імбир, кориця, ваніль, кардамон, гвоздика, чорний перець та інші прянощі.
Чорний чай швидше, ніж кава, підніме тиск. Але бувають і винятки. Вранці з чаєм або кавою можна з’їсти трохи натурального шоколаду. Також корисними є мед, сухофрукти, горіхи і сир. Якщо прислухатися до свого організму, він підкаже, що треба з’їсти. Які фрукти ви хочете, такі й купуйте. Радять гіпотонікам вживати більше корисних зелених і оранжевих овочів і фруктів. Влітку включайте в свій раціон більше різноманітних ягід. Кисломолочні продукти також регулярно повинні бути на столі у гіпотоніків.
Що робити при падінні тиску?
З’їжте трохи солоного арахісу або випийте солодкий чорний чай з шоколадкою. Однак, продукти харчування можуть підвищити тиск, але не вони не приберуть причину гіпотонії. Потрібно дослідити організм і дізнатися, чому знижується тиск, і що можна зробити.
Частою причиною цього є низький атмосферний тиск. Тобто, коли йде сніг або дощ, у деяких людей падає тиск. Хороший спосіб нормалізувати його – фізичні вправи. Якщо у вас часто знижується тиск, вживайте більше тих продуктів, які його підвищують, і займіться спортом.