Солодкі смаколики на свята і щодень

Солодкі смаколики на свята і щодень

Брауні з вишнею

Потрібно: 200 г шоколаду, 100 г вершкового масла, 20 г какао порошку, 15 г цукру, 3 яйця, 100 г борошна, 300 г вишень без кісточок.

Приготування: шоколад з маслом розтопити. Додати цукор і какао, добре перемішати. Додати яйця, потім вишні, знову перемішати. Додати борошно, перемішати. Форму для випікання змастити маслом, викласти тісто. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.

Шоколадно-лимонний пиріг

Потрібно: 1 яйце, 50 г цукру, 70 г вершкового масла, 20 г какао, 30 г мигдалю, 100-150 г борошна.

Для начинки: 4 яйця, 1 жовток, 150 г цукру, 150 мл вершків 33-35 % жирності, 2 лимон, трішки шоколаду.

Приготування: яйце збити з цукром, додати масло, перемішати. Мигдаль збити в блендері, додати в суміш. Додати какао, перемішати, додати борошно і замісити тісто. В змащену олією форму для запікання викласти тісто, розрівняти, зробити бортики. Накрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин в холодильник. Плівку зняти, а на тісто покласти папір для випікання.

Насипати квасолі чи гороху, для того, щоб тісто не піднялося і краще пропеклося. Поставити в розігріту на 180 градусів духовку на 15 хвилин. Шкірку лимона потерти на тертці, з м’якоті витиснути сік, всього потрібно 100 мл соку. Яйця і жовток збити з цукром, додати вершки. Додати цедру і сік лимона, змішати. Вилити начинку на корж (папір з квасолею чи горохом викинути), поставити в духовку і випікати ще 45 хвилин. Коли пиріг схолоне, посипати його тертим шоколадом.

Торт «Наполеон» з кисломолочним сиром

Потрібно: 400 г кисломолочного сиру, 1,5 скл. цукру, 4 жовтки, 2,5-3,5 скл. борошна, 2 ч. л. соди погашеної оцтом.

Для крему: 1 л молока, 1,5 скл. цукру, 4 білки, 2 ст. л. борошна, 400 г вершкового масла, ванілін за смаком.

Приготування: кисломолочний сир перетерти з цукром, додати жовтки, соду і залишити на 20-30 хвилин. Додати борошно і замісити тісто. Розділити його на 8-10 частин і розкачати тонкі коржі. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.

Для крему: білки змішати з цукром, додати борошно, розбавлене з водою чи молоком. Молоко закип’ятити, помішуючи додати білки, варити до консистенції киселю, охолодити. Коли крем трішки охолоне, додати масло і перемішати. Коржі намастити кремом. Один корж покришити і посипати верх торта. Прикрасити цукатами, горіхами, фруктами.

Шоколадний пляцок із сирними «рафаелками»

Потрібно: 250 г кисломолочного сиру, 4 яйця + 2 жовтки, 1 скл. цукру, 50 г кокосової стружки, 2 ст. л. крохмалю, 3 ст. л. пшеничного борошна, 3 ст. л. какао-порошку, 1 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. ванільного цукру.

Приготування: вимішати сир, 0,5 скл. цукру, 2 жовтки, кокосову стружку та крохмаль. Мокрими руками сформувати кульки однакової величини. Глибоку форму добре змастити жиром і притрусити борошном. На дно рівномірно викласти кульки. 4 яйця збити з цукром, додати 3 ст. ложки борошна, змішаного з розпушувачем, і 3 ст. ложки какао. Залити шоколадним тістом сирні кульки і поставити у розігріту духовку. Випікати 30-40 хв., готовність тіста перевірити зубочисткою. Якщо встромлена паличка виходить сухою, бісквіт готовий. Готовий пиріг дістати з духовки і остудити на решітці. Зверху можна полити шоколадною помадкою або притрусити цукровою пудрою.

Кекси на кефірі з вишнями

Потрібно: 3 яйця, 1 скл. кефіру або кислого молока, 1 скл. цукру, 100 г вершкового масла, 2 ст. л. соняшникової олії, 2 скл. борошна, 0,5 ч. л. соди, гашеної оцтом, ванілін на кінчику ножа, щіпка солі, 1 скл. вишень без кісточок, 2 ст. л. какао-порошку, 1 ст. л. коньяку, або рому, 1 ст. л. лимонної цедри, цукрова пудра.

Приготування: яйця збити з цукром та щіпкою ваніліну в густу піну. Додати кефір, олію, розтоплене масло, сіль, соду, погашену оцтом, ще раз збити. По ложці додавати просіяне борошно, вимішуючи лопаткою або віничком до однорідності(на цьому етапі вже не збивати). Відділити половину тіста в іншу посудину, додати дві ложки какао і коньяк, вимішати. В біле тісто додати лимонну цедру. Формочки для кексів змастити маслом. Ложкою викладати по черзі біле і шоколадне тісто. Покласти по три вишеньки і трішки втиснути їх в тісто. Випікати в розігрітій духовці при 180-190 градусах 20-25 хвилин. Перевірити готовність дерев’яною паличкою або зубочисткою. Готові кекси дістати з форми та схолодити. Посипати цукровою пудрою.

Горіховий медівник

Для тіста: 15 волоських горіхів, 500–600 г борошна, 2 ч. л. соди, по 300 г меду і цукру, 6 яєць.

Для крему: 500 г густої сметани, 300 г цукрової пудри.

Приготування: яйця і цукор покласти в глибоку миску ретельно збити міксером. Додати 2 ч. ложки соди (без чубка) і відразу додати мед, добре збити міксером. Подрібнити горіхи скалкою (виходить приблизно 1 скл.), додати в тісто, перемішати міксером (на низькій швидкості). Просіяти борошно, всипати в тісто поступово, продовжуючи мішати міксером. Тісто повинно вийти не густе і не рідке. Змастити форму олією, дно встелити змащеним пекарським папером. Вилити 1/4 тіста, розрівняти. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хв. Випекти 4 коржі, трохи обрізати їх з країв, кожен густо намастити кремом.

Прикрасити: шматочок шоколаду розтопити на водяній бані з ложкою олії, перекласти в торбинку (файл), зробити маленький отвір і нанести на поверхню паралельні кола, зубочисткою водити спочатку в одну сторону, потім в другу.

Французький лимонний кекс

Потрібно: 150 г вершкового масла, 130 г борошна, 120 г цукру, цедра і сік 1 лимона, 3 яйця, цукрова пудра для глазурі.

Приготування: З лимона вичавити сік. Цедру нарізати стружкою, покласти у каструлю і залити на 2 пальці водою. Варити цедру на середньому вогні, поки вся рідина не випарується, охолодити. Розігріти духовку до 175. Розтерти цукор з вершковим маслом, поки маса не побіліє. Додати борошно, перемішати лопаткою. Яйця розділити на білки і жовтки. Додати в масляну масу по одному жовтки, кожен раз добре перемішуючи, щоб вони повністю змішалися. Влити майже весь лимонний сік (2 ст. ложки залишити для глазурі) і перемішати. Додати цедру. Збити білки в густу стійку піну і обережно ввести їх у тісто. Змастити форму жиром, вилити туди тісто. Випікати 40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Дістати з духовки, трішки охолодити. У мисці розтерти 5-6 ст. ложок цукрової пудри з лимонним соком. Консистенція має бути такою, щоб добре лягала і не розтікалася по поверхні. Змастити кекс глазур’ю і дати їй застигнути.

Маковий сирник

Потрібно: для тіста – 300 г пісочного печива, 125 г вершкового масла, 2 ст. л. какао.

Для начинки: 500 г кисломолочного сиру, 350 г макової маси, 120 г цукру, 80 г чорного шоколаду, 80 г ванільного пудингу, 40 мл молока, 3 курячі яйця.

Приготування: пісочне печиво подрібнити за допомогою блендера або кухонного комбайна, додати какао. Вершкове масло розтопити і з’єднати з подрібненим печивом, ретельно перемішати. Підготувати роз’ємну форму для випічки, викласти підготовлену масу з печива, какао і масла. Розрівняти тісто, зробити бортики, міцно притискаючи тісто. Поставити в холодильник форму із заготовкою. В чаші блендера перемішати кисломолочний сир, цукор, 2 курячі яйця і 40 грамів ванільного пудингу. Маса має бути однорідною. Макову масу помістити в чашу блендера і збити з 1 яйцем та 40 грамами ванільного пудингу. Збивати близько 1 хвилини. З холодильника дістати форму з заготовкою, викласти половину сирної маси, потім макову начинку і поверх знову сирну. Кожен шар акуратно розрівнювати.

Поставити маковий сирник у розігріту духовку і випікати при температурі 180º приблизно 60 хвилин. Вимкнути духовку, відкрити двері і залишити сирник, щоб охолов, не виймаючи з духовки. Приготувати шоколадну глазур. Підігріти молоко до 45º. Якщо буде надто гаряче, то шоколад згорнеться. Шоколад поламати на шматочки і покласти в тепле молока, швидко перемішувати до однорідної маси. Дістати охолоджений маковий сирник з духовки і полити шоколадом.

Найпростіше тісто на круасани

Потрібно: 50 г пресованих дріжджів, 200 г молока, 200 г маргарину, 1 яйце, 1 ст. л. цукру, 3 скл. борошна, ванілін.

Приготування: дріжджі розвести у теплому молоці. Додати 5 столових ложок борошна, розмішати і поставити на 30-40 хв. у тепле місце, щоб на поверхні з’явилися бульбашки. Додати потертий на грубій тертці охолоджений маргарин, усі інші інгредієнти і швидко замісити тісто, щоб часточки маргарину не розтанули. Тісто поставити на 2 години в холодильник (можна залишити на ніч). З тіста зробити кульки, розкатати колом, розрізати трикутниками. У кожен трикутник покласти начинку, загорнути від більшого краю до гострого. Розкласти на змащене олією деко, дати “відпочити” 10 хвилин, щоб вироби підійшли. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин, далі вогонь збавити до 180 градусів і випікати ще 20 хвилин.





Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *