Вітамінні маски з овочів і фруктів

Вітамінні маски з овочів і фруктів

Доки на дворі літо, хочеться не тільки досхочу наїстися  фруктів, а й побалувати організм корисними процедурами зі свіжих вітамінів. Правильно підібрані фруктові маски допоможуть усунути висипання, розгладити дрібні шрами. Лікарі-косметологи наголошують, що антиоксиданти з фруктової м’якоті не тільки помітно омолоджують шкіру обличчя, а й блокують розвиток ракових клітин.

Після 30 років дуже корисно робити яблучні маски, оскільки вони ефективно очищають шкіру від токсинів. А от із цитрусовими потрібно бути обережними, всі вони – потужні алергени й у складі масок для обличчя можуть спричинити значне подразнення.

Головне правило стосовно всіх сезонних масок із фруктів – для приготування використовувати лише вимиті, стиглі, соковиті плоди, а суміш наносити на тільки-но очищену шкіру обличчя.

Не можна робити фруктові маски при дерматиті, себореї, порушеннях кровообігу, ранах та післяопераційних шрамах, які ще загоюються.

МАСКА З ОГІРКІВ

Для сухої шкіри: в чистому вигляді (натертий чи порізаний кружечками) сік ідеально застосовувати в якості тоніка. За своїм хімічним складом огірок освіжає, бадьорить, покращує пружність шкіри, забирає темні круги навколо очей (традиційна маска – кружечки огірків на очі).

Має антибактеріальну дію, гарно знімає подразнення, збалансовує роботу сальних залоз.

Якщо після першого застосування маски, ви відчули стягнення шкіри та легку сухість – наступного разу додайте в маску трохи олії.

МАСКИ З АБРИКОСІВ

Для сухої шкіри: подрібнені абрикоси + мед (для сухої та втомленої шкіри, якщо немає вираженого куперозу) + вершки, молоко або сметану (за відсутності подразнень на шкірі).

Для нормальної шкіри: цей тип має дуже гарний ліпідний бар’єр, не страждає на алергічні реакції, тому агресивних кислот можна не боятися й додавати до абрикосів сметану, вершки чи молоко.

Для жирної шкіри: подрібнені абрикоси + яєчний білок + мед / рослинна (кісточкова) олія.

МАСКИ З КАВУНА

Для сухої шкіри: кілька ложок м’якоті кавуна подрібнити і змішати з чайною ложкою сметани.

Також м’якоть кавуна можна змішувати з ячним жовтком і оливковою олією. На пару ложок м’якоті додайте чайну ложку оливкової олії і один жовток.

Для густоти маски додайте трохи вівсяної муки.

Маска для в’янучої шкіри: ложку кавунового соку змішайте з чайною ложечкою меду. Нанесіть маску на обличчя в декілька шарів. Через 15 хвилин змийте проточною водою. Не забувайте наносити живильний крем на обличчя.

Для жирної шкіри: м’якоть кавуна подрібніть і змішайте з білком яйця. Така маска прибере жирний блиск з шкіри обличчя і освіжить обличчя.

Для жирної шкіри ще застосовують лосьйон з кавунового і огіркового соку. Для його приготування змішайте сік з огірка і сік з кавуна (по склянці соку), у суміш додайте 50 грамів горілки і поставте лосьйон в холодильник на 12 годин. А потім протирайте ним обличчя за допомогою ватного диска. Такий лосьйон допоможе підсушити прищі і висипання на шкірі, а також прибрати жирний блиск і трохи підсушити шкіру.

МАСКИ З МАЛИНИ

Для всіх типів шкіри: у розтерту малину додайте 2 чайні ложки сиру і чайну ложку меду. Все настоюйте 5 хвилин і нанесіть на обличчя і шию товстим шаром. Щоб вирівняти відтінок шкіри, в малинову маску додають один яєчний жовток, чайну ложку сметани і половину чайної ложки оливкової олії. Якщо суміш занадто рідка, додайте ложку пшеничного борошна. Перед нанесенням маски обличчя розпарюють над водяною банею з відваром листям малини, смородини і суниці. Такі маски зроблять шкіру шовковистою.

МАСКИ З ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ

Для всіх типів шкіри: сік зі смородини змішайте з кукурудзяним борошном. Кашку нанесіть на обличчя. Вона звужує пори, освіжає і оздоровлює шкіру.

МАСКИ З ВИШЕНЬ

Для всіх типів шкіри: сік ягід перемішайте з кефіром або сметаною і накладіть на обличчя. Таку ж маску роблять з чорниць. Вони борються зі зморшками і перешкоджають передчасному старінню шкіри. Щоб сік не зафарбовував обличчя, додавайте в маску кілька крапель лимонного соку.

МАСКИ З ПОМІДОРІВ

Для всіх типів шкіри: візьміть помідор, чайну ложку меду, 50 мілілітрів сметани, столову ложку манної крупи. Помідор пробланшуйте і пропустіть через сито. М’якоть помідора прокип’ятіть. В охолоджену суміш додайте мед, сметану та манну крупу. Ретельно перемішайте.

Наносьте на очищену шкіру обличчя на 15-20 хвилин в перший місяць 3-4 рази на тиждень.

Далі – 1-2 рази на тиждень. Зберігати маску можна до тижня на нижній полиці холодильника.

СКІЛЬКИ ТРИМАТИ НА ОБЛИЧЧІ?

15-20 хвилин буде достатньо (до появи перших відчуттів стягування).

ЯК ЗМИВАТИ?

Чистою, теплою водою за допомогою спонжів.

Нехай ваша шкіра буде гарною та здоровою, а обличчя завжди прикрашає посмішка!

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *