Як потрібно зберігати продукти: наводимо лад у холодильнику

Як потрібно зберігати продукти: наводимо лад у холодильнику

Чи часто ми замислюємося над тим, як правильно розкладати продукти в холодильнику? Зазвичай знайшли вільне місце, виклали туди покупки, і все. Однак це серйозна помилка, що призводить до швидкого псування продуктів, появи неприємного запаху й втрати поживних речовин.

Фахівці магазину техніки Eldorado розробили інструкцію, яка допоможе навести лад на кожній полиці, дотримати правила товарного сусідства й задіяти технології та функції, передбачені виробником техніки.

Верхня полиця

Почнемо із верхньої полиці. Навіть у холодильниках із системою No Frost і примусовою циркуляцією повітря в цій зоні фіксується найвища температура холодильної камери. Тож тут рекомендується зберігати:

  • молочні продукти (кефір, йогурт, молоко, сметану, сир);
  • готову випічку (торти, кекси, тістечка);
  • соуси й консервацію, які рідко вживаються.

Деякі експерти рекомендують зберігати на цій полиці ще й зелень. Але консультанти Eldorado зауважують, що городина набагато довше зберігається у спеціальних контейнерах з нульовою температурою в нижній частині холодильної камери, які є у багатьох брендів. Але про це трохи пізніше.

Середня та нижня полиці

У середній зоні найкраще зберігати готові страви. Багато сімей готують їжу на кілька днів, тож увесь цей обсяг продуктів у посуді потрібно розставити на середніх полицях. Для економії місця можна використовувати пластикові ємності.

Нижня полиця чудово підходить для зберігання сирого м’яса й риби, а також м’ясних напівфабрикатів. Тут низька температура, тому вироби довго залишатимуться свіжими.

Зона свіжості

У популярного в Україні бренду Атлант довгий час були відсутні додаткові зони нульової свіжості, але зараз такі моделі з’явилися. Вибрати відповідний варіант зручно в інтернет-магазині, так само як і купити Атлант холодильник https://eldorado.ua/holodilniki/c1061560/producer=atlant/.

Зазначена зона розташована в самому низу холодильної камери, одразу під нижньою полицею. Це окремі ящики, які щільно закриваються, щоб сформувати певний мікроклімат.

У кожного виробника свій підхід до зберігання продуктів в зоні свіжості. Наприклад, Beko пропонує функцію Active Fresh Blue Light – це спеціальне синє підсвічування, яке подовжує термін зберігання продуктів. 

Дізнатися докладніше про це зручно на сайті Eldorado й там же можна замовити холодильник Беко.

https://eldorado.ua/holodilniki/c1061560/producer=beko/

У зоні свіжості рекомендують розміщувати:

  • охолоджене м’ясо і рибу;
  • продукти, що швидко псуються;
  • листя салату й іншу городину;
  • брокколі та цвітну капусту;
  • фрукти й овочі.

Зберігання на двері

Температурні зони на двері холодильника розподіляються аналогічно полицям, тому зверху ми розміщуємо яйця, масло, соуси, а знизу – напої, вино, соняшникову олію або оцет.

Купуйте техніку, в якій виробник подбав про правильне зберігання продуктів і розкладайте все по належних місцях. У такому разі продукти зберігатимуться на 40 % довше.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

shares