Як приготувати смачну піцу: особливі рецепти

Всі ми любимо піцу – хтось італійську, а хтось – американську. Таке просте блюдо можна приготувати і вдома, особливо, якщо хочеться різноманітності, а не звичного меню з найближчих піцерій, яких в кожному місті зараз достатньо.

Грушева піца

Основні інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 550 г;
  • Вода – 1 л;
  • Дріжджі – 1 г;
  • Оливкова олія – ​​20 г;
  • Сіль за смаком.

Для начинки:

  • Груша – 80 г;
  • Маскарпоне – 25 г;
  • Мед – 20 г;
  • Горгонзола – 45 м

Спосіб приготування: інгредієнти для тіста рівномірно змішуємо між собою, після чого даємо йому відстоятися в теплі близько трьох годин. Розкачати його по поверхні, присипаної борошном, змастити маскарпоне і медом. Нарізати грушу слайсами, викласти зверху і посипати сиром горгонзола. Надіслати в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку і випікати там 10-15 хвилин.

Чорна піца

Для тіста знадобиться:

  • Борошно – 80 г;
  • Лід – 35 г;
  • Вода – 35 г;
  • Оливкова олія – ​​за смаком;
  • Сіль і цукор – за смаком;
  • Манка – 30 г;
  • Чорнило каракатиці – 5 мл;
  • Дріжджі – один пакетик.

Для начинки:

  • Томатний соус або кетчуп – 100 мл;
  • Вершки – 50 мл;
  • Моцарелла – 55 г;
  • Лук – 30 г;
  • Паприка – 45 г;
  • Морепродукти на вибір – 120 м

Схема дій: робимо основу в тістомісильні, додаючи туди воду, лід, масло, сіль з цукром. Коли лід розтане – додати прокидається борошно, чорнило, манку і дріжджі. Вимішувати до м’якості і еластичності, максимум 15 хвилин. Після залишити в теплі на годину. Потім розкачати, промазати томатним соусом з вершками. Нарізати заздалегідь зварені морепродукти (мідії, креветки або інші), натерти сир і додати кільця цибулі і шматочки перцю. Відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 15 хвилин. Після можна посипати руколою.

Шоко-піца

Основні інгредієнти:

  • Заготівля тесту – 500 г;
  • Вершкове масло – 2 чайні ложки;
  • Шоколадний крем – ¼ склянки;
  • Чорний шоколад – ½ склянки;
  • Молочний шоколад – 2 столові ложки;
  • Білий шоколад – 2 столові ложки;
  • Горіхи – 2 столові ложки.

Готуємо смакоту: розігріти духовку до 220 градусів. Розкачати підготовлене тісто і викласти на деко, заздалегідь посипаний борошном або укритий листом пергаментного паперу. Можна замінити його на спеціальний камінь. Змастити маслом основу, відправити пектися на 20 хвилин. Дістати, змастити пастою, посипати перемішаною стружкою з різних видів шоколаду. Відправити в духовку ще на 10 хвилин. Перед подачею посипати подрібненими горіхами.

Піца-рулет

Нам знадобляться:

  • Тісто – 500 г;
  • Томатний соус – ¾ чашки;
  • Борошно – ½ столових ложки;
  • Сир – 250 г;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Помідори, огірок, цибуля – за бажанням;
  • Начинка (м’ясо, шинка або ковбаса) – 200 г.

Приготування: основу розкачати по дошці з борошном, змастити томатним соусом, викласти натертий на тертці сир. Після цього слід викласти начинку – м’ясне асорті, овочі, кільця цибулі або навіть оливки. Акуратно згорнути тісто рулетом, змащуючи заздалегідь розтопленим маслом з додаванням яйця. Розрізати на шматочки, викласти на деко з пергаментом, посипати сиром і відправити в духовку. Випікати 15 хвилин при 180 градусах. Перед подачею можна посипати спеціями і зеленню.

Якщо ж ви все таки не хочете стояти біля плити самостійно? Тоді ви можете замовити піцу в Харкові вже зараз!

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *