Як створити смачне тісто для піци?

Домашня піца може бути на рівні з тою, яку подають у ресторані. Дізнайтеся рецепт тіста, яке матиме хрусткі краї та водночас буде м’яке та еластичне. А поки ви можете скуштувати італійську страву за традиційною рецептурою. Замовте її додому чи в офіс – і її швидко привезе цілодобова доставка піци у LA П’ЄЦ https://lapiec-pizza.lt.ua/.

Секрет успішного тіста для піци полягає в пропорціях і правильній обробці інгредієнтів. Всі тонкощі приготування цієї страви знають піцайоло LA П’ЄЦ. Ви можете не просто поласувати смачною стравою, а й заощадити час і гроші. На сайті https://lapiec-pizza.lt.ua/ регулярно діють різні акції.

Що врахувати при підготовці?

  • Борошно. Італійці використовують борошно типу 00. Його можна придбати і в наших магазинах, та якщо у вас його немає під рукою, використовуйте тип 450 або 550. Тип борошна дуже важливий, оскільки він впливає на гнучкість і м’якість тіста.

  • Вода. Вона повинна бути теплою. Інакше дріжджі не будуть добре оброблятися, а дріжджова закваска просто не працюватиме, а тісто не підніметься.

  • Дріжджі. Краще замішувати тісто зі свіжими дріжджами. Тоді тісто краще піднімається, воно має приємнішу консистенцію, ніж із сухими дріжджами. На свіжих дріжджах не має бути плям, вони повинні бути однорідні за кольором (і не мати коричневих або зелених відтінків).

  • Цукор. Для того, щоб закваска почала працювати, у воду з дріжджами слід додати трохи цукру. Це природна поживна речовина для дріжджів, а отже закваска буде дуже швидко рости.

  • Сіль. Додайте її до борошна, щоб тісто краще смакувало.

  • Олія. Вона впливає на тісто – воно стає еластичне та смачне, оскільки жир завжди покращує смак.

Рецепт піци

Компоненти:

  • 50 г дріжджів;

  • 400 мл теплої води;

  • 500 г пшеничного борошна типу 450;

  • 1 чайна ложка цукру;

  • 2 чайні ложки солі;

  • 2 столові ложки оливкової олії.

Підготовка:

Приготуйте дріжджову закваску. Для цього додайте подрібнені дріжджі, цукор і 4 столові ложки борошна в посуд із теплою водою. Швидко перемішайте та відставте в тепле місце, накривши кришкою (приблизно на 10 хвилин). Борошно потрібно змішати з сіллю та зробити поглиблення. Додайте змішаний дріжджовий розчин і перемішайте все силіконовою чи дерев’яною лопаткою. В кінці влийте оливкову олію.

Почніть замішувати тісто руками. Вийміть його на борошняну дошку і вимішуйте не менше 10 хвилин. Чим довше ви потримаєте тісто для піци, тим краще. Ви побачите, як воно змінює свою структуру й стає більш еластичним і м’яким під впливом тепла ваших рук. Замішене тісто повинно легко відходити від рук.

Перекладіть тісто в миску, змащену маслом, і щільно накрийте його фольгою. Залиште підніматися на 1 годину. Поверніть тісто на кондитерську дошку, швидко вимісіть і розділіть його на частини. Тісто, яке ви не будете катати, тримайте весь час прикритим. Те, яке ви вже розкачали, покладіть на папір для випічки. Змістіть томатним соусом і додайте улюблені начинки. Випікайте близько 6 хвилин на нижній полиці в духовці, розігрітій до 230 градусів.

Хай смакує!

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"






Loading...



Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

shares