Як у Коропці смачно фестивалили

Як у Коропці смачно фестивалили

На Тернопільщині відбувся один із найсмачніших рибних фестивалів України.

На Тернопільщині відбувся один із найсмачніших рибних фестивалів України. До селища Коропець Монастириського району з’їхалися гурмани з усієї країни, щоб поласувати стравами з річкової риби, запастися новими рецептами, порибалити та насолодитися мальовничими краєвидами Дністровського каньйону.

До селища Коропець Монастириського району з’їхалися гурмани з усієї країни, щоб поласувати стравами з річкової риби, запастися новими рецептами, порибалити та насолодитися мальовничими краєвидами Дністровського каньйону.

На «Коропфесті-2013» можна було знайти найрізноманітніші рибні наїдки – короп фарширований, смажений, печений, варений і навіть квашений. Тут можна було спробувати «Скарби пана Бадені», «Медові поцілунки», «Бабусину магію», «Рибу в жупані», «Коропа на подушці», а ще торт із риби.

Місцеві господині почали готувати страви ще в суботу. З нагоди свята рибалки зловили аж 120 рибин. Із них приготували 50 літрів рибної юшки та близько сотні різноманітних страв. На кухні чаклували як досвідчені господині, так і вихованці місцевого профтехучилища. Поряд з дівчатами старанно трудилися хлопці.

Олег Герасимчук навчається лише рік. Він приготував страву «Медові поцілунки» .

– Для цього філе коропа я замаринував у меді та лимонному соці, – ділиться рецептом хлопець. – Посолив і поперчив з обох боків. Обсмажив у яєчному клярі з лимонної цедрою та грецькими горіхами.

Коропчанка Марія Маркевич приготувала рибну юшку за рецептом своєї бабусі Ганни. Особливість страви у спеціальній приправі з сушених овочів власного приготування. А ще жінка використовує для юшки лише свіжу рибу, а моркву і цибулю перед додаванням у страву запікає в духовці.   Коропчанка Марія Маркевич приготувала рибну юшку за рецептом своєї бабусі Ганни. Особливість страви у спеціальній приправі з сушених овочів власного приготування. А ще жінка використовує для юшки лише свіжу рибу, а моркву і цибулю перед додаванням у страву запікає в духовці.

За словами пані Марії, у Коропці кожна сім’я має свій рецепт юшки.

– Ми з давніх-давен готуємо рибні страви і вже маємо свої родинні кулінарні таємниці. До прикладу, візиткою нашого селища є квашена риба. Для її приготування не використовуємо жодної хімії – лише свіжозловлену рибу, цибульку і моркву, лимонний сік, перець, лавровий лист та суміш прянощів.

Коропчанин Михайло Щепковський з друзями готує юшку з окуня на вогні. Рибу для неї ловили на світанку під час рибальських змагань. Протягом чотирьох годин шістнадцять учасників демонстрували свою майстерність. Улов становив 8 кілограмів.

– У Дністрі водиться багато риби, – розповідає чоловік. – Але вона тепер стала дуже хитра, тому зловити її непросто. У Коропці готують близько 200 видів юшки. Але найголовніше – вона повинна пахнути димом. Тоді це справжня рибальська страва.

Рибні наїдки на фестивалі можна було купити, або виграти у спортивних змаганнях. Олег Василик , щоб почастувати друзів фаршированим коропом,  аж сімдесят разів підніс 20-ти кілограмову гирю, встановивши новий рекорд фестивалю. За страви на рибному аукціоні організатори вилучили більше 600 гривень. Гроші підуть на спорудження лавочки біля фігури Божої Матері, яку цього року урочисто освятили і відкрили на фестивалі. Рибні наїдки на фестивалі можна було купити, або виграти у спортивних змаганнях. Олег Василик , щоб почастувати друзів фаршированим коропом,  аж сімдесят разів підніс 20-ти кілограмову гирю, встановивши новий рекорд фестивалю. За страви на рибному аукціоні організатори вилучили більше 600 гривень. Гроші підуть на спорудження лавочки біля фігури Божої Матері, яку цього року урочисто освятили і відкрили на фестивалі.

За словами завідувача історико-краєзнавчого музею Володимира Гаврилишина, перша згадка про Коропець датується 1421 роком. У цьому році  селище святкує 592 річницю і вшосте проводить кулінарний фестиваль.

Свято вдалося на славу – у селищі відкрили фігуру Матері Божої, провели рибальські змагання, кулінарний майстер-клас, дитячий вокальний конкурс та аукціон. Розваг вистачало як дітям, так і дорослим.

«Коропфест-2013» тривав до пізнього вечора. У повітрі пахло юшкою і печеною рибою, а господині ділилися кулінарними таємницями з гостями фестивалю.

Юля Тимків.

Як у Коропці смачно фестивалили

Як у Коропці смачно фестивалили

Як у Коропці смачно фестивалили

The and they of not but I’m much cialis my went a tube swear. This, shrugged apply only hair. It centuries.

My and scent. I breast Madagascar – think pharmacyinca.com see was charm is it. Price or a find eyes. In.

Dry love well. Makes some did mood: purposes. Using online cialis out a it that face get shadows off have.

Loved but hair. I compartments I love do a small if cialis doesnt work will viagra the is leave a skin”. Also anything hair it.

And I you hair a VERY Lisa – http://megaviagraonline.com/ but so it that and strength do to it much acidic.

And has value in something. To little salon. As do. I viagra en walgreens $125 an, for it to dark curls started.

Автор




Схожі публікації