7 причин їсти більше баклажанів

7 причин їсти більше баклажанів

Баклажан – це овоч, відомий у всьому світі не тільки завдяки універсальному застосуванню на кухні, але й тому, що має високу концентрацію поживних речовин, тому користь баклажанів для здоров’я – дуже відчутна.

У минулому вважали, що цей продукт токсичний та непридатний для споживання людиною через його характерний колір. Однак з плином часу він ввійшов у раціон різних народів, і його лікувальні властивості також були доведені. Сьогодні баклажан рекомендують для всіх типів дієт, а завдяки високому вмісту антиоксидантів він пов’язаний зі зменшенням симптомів раку, зниженням ваги тіла та користю проти старіння. Попри це, багато людей досі не знають про те, як регулярне споживання баклажанів може сприяти покращенню здоров’я.

Розповідаємо про 7 причин, чому варто їсти більше «синеньких».

  1. Баклажан захищає серце

Цей овоч містить багато клітковини, калію, вітаміну С та В, вплив яких на організм покращує здоров’я серця. Високий вміст флавоноїдів сприяє зменшенню ризику розвитку хронічних серцево-судинних захворювань.

  1. Тримає холестерин під контролем

Він містить таку сполуку, як хлорогенова кислота – один з найпотужніших антиоксидантів у рослинах. Ця природна кислота знижує надлишок ліпідів у артеріях, а також бореться з раковими клітинами та проявляє антивірусні та антимікробні властивості. Вітаміни та мінерали, що містяться в баклажанах, також покращують кровообіг й запобігають збереженню жиру в артеріях.

  1. Знижує ризик когнітивних захворювань

Регулярне споживання баклажанів позитивно впливає на мозок і нервову систему. Їх антиоксиданти ефективно борються з вільними радикалами в навколишньому середовищі, водночас покращуючи пам’ять і пізнавальну функцію. Шкірка баклажана містить корисні речовини, які сприяють транспортуванню поживних речовин до клітин головного мозку. Це також збільшує приплив крові до мозку, запобігаючи психічним розладам, пов’язаним з віком.

  1. Бореться з утриманням рідини

Сечогінні властивості баклажанів корисні пацієнтам, які мають проблеми з утриманням рідини та запаленням.

  1. Усуває надлишок черевного жиру
    Хоча це може здатися неймовірним, баклажани є одним із найкращих продуктів для боротьби з зайвим жиром, що накопичується в черевній порожнині. Їх споживання чудово допомагає людям, які намагаються схуднути. Баклажани також стимулюють роботу печінки, що є ключем до нормального метаболізму жирів. Окрім цього, натуральна клітковина покращує травлення та продовжує почуття ситості.
  2. Бореться із передчасним старінням

Антиоксиданти в баклажанах безпосередньо впливають на захист клітин вашого організму. Регулярне споживання знижує ризик виникнення деяких видів раку та хронічних проблем старіння.  До того ж, він уповільнює ранню втрату колагену та еластину, зберігаючи шкіру молодою і здоровою.

  1. Зміцнює кістки та суглоби

Баклажан є джерелом вітамінів А, В, С і Е, а також мінералів, таких як кальцій, магній і залізо. Коли ви додасте у раціон ще й фолієву кислоту, то захистите здоров’я кліток і контролюватимете запальні процеси, що призводять до розвитку таких проблем, як артрит.

Споживайте баклажани регулярно у складі смачних страв – і відчуєте на собі всю користь цих чудо-овочів.

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"






Loading...



Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

shares