Доступні складники. Просте приготування. І чудовий результат. Гарбузове варення дуже багате на вітаміни та мікроелементи. Це саме те, що треба нашому організму, тож запам’ятайте рецепт до сезону гарбузів.
Усі знають, що гарбуз дуже корисний. А найбільше користі у сирому гарбузі. І він може бути дуже смачним, якщо з нього приготувати варення.
Потрібен гарбуз (3–4 кг), по 2 апельсини і лимони, 1 кг кураги, 3 скл. цукру. З апельсинів зняти шкірку, а з лимонів – ні. Усе перемолоти, перемішати з цукром, розкласти у банки і поставити в холодильник.
Клітковина чистить кишківник, вітамін С – потужний антиоксидант, багато міді – чиста шкіра від плям, багато заліза – профілактика і лікування недокрів’я, багато цинку – допінг для підшлункової залози. Головне – усе свіже, не оброблене ні високою температурою, ні консервантами.
Корисне і гарбузове насіння. З нього можна зробити борошно: висушити, а потім перемолоти у кавомолці разом з лушпинням. Якщо змолоти дрібно, лушпиння зовсім не відчувається. Борошно можна зберігати у скляній банці. Таку муку додають до їжі. Можна залити йогуртом або кефіром.