Любов француженок: готуємо дивовижні десерти-суфле

Любов француженок: готуємо дивовижні десерти-суфле

Солодке суфле знайде доріжку до серця будь-якого ласуна. Цей десерт родом із Франції відрізняється неймовірною ніжністю та легкістю, він просто тане в роті, залишаючи приємний післясмак, і спонукає з’їсти ще хоч ложечку. Спробуйте!

 

Торт-суфле з мандаринами і шампанським

Потрібно: борошно (для тіста) – 125 г, крохмаль (для тіста) – 25 г, розпушувач (для тіста) – 1 ч. л., цукор (для тіста) – 150 г, ванільний цукор (для тіста) – 0,5 ч. л., масло вершкове (для тіста) – 150 г, яйця (для тіста) – 3 шт., мандарини (для сиропу) – 500 г, цукор (для сиропу) – 120 г, шампанське напівсухе – 250 мл, желатин – 30 г, цукор – 80 г, сметана – 250 г, ванільний цукор – 10 г, вершки 30% – 200 мл, сіль за смаком.

Приготування основи для торта: просіяне борошно змішуємо з розпушувачем і невеликою кількістю солі. Додаємо масло і перемішуємо до отримання масляної крихти. Яйця збиваємо з цукром. Додаємо яйця в тісто. Дно рознімної форми вистилаємо пергаментом, викладаємо у форму тісто і випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 20-30 хв. Готову основу охолоджуємо, не виймаючи з форми.

Приготування мандаринового сиропу: мандарин розбираємо на часточки, викладаємо в сотейник, засипаємо цукор і наливаємо окріп. Як тільки вода закипить, знімаємо сироп з вогню.

Приготування суфле: желатин (15 г) попередньо замочуємо, а потім розчиняємо в шампанському (100 мл) і декількох ложках мандаринового сиропу. Сметану змішуємо з цукром, ванільним цукром, вершками, мандариновий сиропом (5 ст. л.), кількома мандариновими часточками і шампанським. Додаємо розчинений желатин, перемішуємо і ставимо суфле в холодильник.

Приготування мандаринового желе: желатин (15 г) попередньо замочуємо, а потім розчиняємо в мандариновому сиропі (часточки мандаринів з нього потрібно попередньо забрати).

Приготування торта: наливаємо суфле на остиглу основу для торта і відправляємо на 30 хв. в холодильник. Потім поверх суфле наливаємо желе і прикрашаємо часточками мандаринів. Ставимо в холодильник до повного застигання.

 

Торт “Пташине молоко”

Потрібно: масло вершкове – 280 г, цукор – 530 г , яйця – 2 шт., борошно – 120 г, розпушувач – 0,5 ч. л., ванілін – за смаком, згущене молоко – 100 г, агар-агар – 1 ч. л., вода – 270 мл, білок – 3 шт., кислота лимонна – за смаком, кава розчинна – 1,5 ч. л., шоколад чорний – 160 г, вершки (33%) – 130 мл.

Приготування: спершу готуємо тісто. Розм’якшене вершкове масло (80 г) збиваємо з цукром (80 г) у пухку масу, потім додаємо яйця і все перемішуємо. Борошно просіваємо, з’єднуємо з розпушувачем і ваніліном. Всипаємо цю суміш у збите з цукром масло. Замішуємо тісто та ділимо його на дві частини. На деко викладаємо пергаментний папір, на нього – тісто та випікаємо в духовці при температурі 200°С протягом 7-8 хв.

Готуємо суфле. Розм’якшене вершкове масло (200 г) збиваємо зі згущеним молоком. Білки кладемо в посуд для збивання і кладемо на деякий час у холодильник. Каву розчиняємо в гарячій воді (1-2 ст. л.). Агар-агар замочуємо в холодній воді, ретельно розмішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо цукор (450 г), перемішуємо та знову доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо протягом 15 хв. Білки збиваємо з лимонною кислотою (на кінчику ножа) в міцну піну. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп і збиваємо ще 1 хв. Додаємо крем, перемішуємо (не збиваємо) вінчиком для отримання однорідної маси і, не даючи суфле охолонути, викладаємо його на готові коржі. Для цього в роз’ємну форму викладаємо харчову плівку, потім кладемо корж, на нього – половину порції суфле та накриваємо другим коржем. У суфле, що залишилося, додаємо каву, перемішуємо та виливаємо в форму. Вирівнюємо та залишаємо до того моменту, поки суфле повністю застигне. Потім шоколад розчиняємо в гарячих вершках і ретельно розмішуємо. Наносимо глазур на приготований торт.

 

Кавове суфле

Потрібно: для суфле – вершкове масло – 50 г, яєчні жовтки – 5 шт., прісні булочки – 3 шт., яєчні білки – 2 шт., міцна кава – 200 г; для ванільного соусу – вершки – 350 г, паличка ванілі – 0,5 шт., цукор – 70 г, борошно – 1 ч. л., вершкове масло для змащування форми.

Приготування: з булочок зрізаємо кірку і замочуємо в міцній каві з цукром (70 г), потім розтираємо в однорідну масу. До хлібної маси додаємо топлене вершкове масло, яєчні жовтки і міцну піну зі збитих яєчних білків. Форму добре змащуємо вершковим маслом, викладаємо в неї суфле і щільно закриваємо. Ставимо форму на водяну баню і готуємо, поки суфле повністю не схопиться.

Приготування ванільного соусу: яєчні жовтки розтираємо з цукром, вливаємо вершки, додаємо ваніль і ставимо на вогонь. Всипаємо борошно і заварюємо крем до загустіння. Подаємо суфле з ванільним соусом.

 

Торт «Три шоколади»

Потрібно: вершки (30-33%) – 430 мл, молоко – 130 мл, жовтки – 4 шт., желатин – 10 г, цукор – 40 г, білий шоколад – 40 г, чорний шоколад – 40 г, молочний шоколад – 40 г.

Приготування: спершу зробимо крем для торта. Для цього нагріваємо суміш вершків (130 мл) і молока. Жовтки розтираємо з цукром. З’єднуємо жовтки з вершково-молочною сумішшю. Все перемішуємо, повертаємо на вогонь і прогріваємо, але не доводимо до кипіння. Замочуємо желатин в крижаній воді (якщо ви використовуєте листовий желатин, він замочується в крижаній воді. При цьому обсяг води значення не має. Якщо мова про желатин в порошку, то він замочується у воді кімнатної температури і в пропорціях 1:5, тобто на 10 г желатину потрібно взяти 50 мл води. Желатин повинен набухати не менше 15 хв., а починає «працювати» в повну силу після 7 години витримки в холоді). Далі заливаємо отриманим кремом набряклий і віджатий желатин. Перемішуємо, щоб желатин повністю розчинився в рідині. Ділимо молочно-желатинову суміш на три рівні частини і заливаємо шоколад. Перемішуємо до повного розчинення шоколаду. Збиваємо вершки до стійких піків. Ділимо вершки на три рівні частини і одну частину додаємо в чорний шоколад. Добре перемішуємо. Розливаємо суміш з чорним шоколадом по формах і поміщаємо на 5-7 хв. в морозильну камеру, щоб шар «схопився». Повторюємо цю ж процедуру з молочним шоколадом. Останнім робимо шар з суміші з білим шоколадом і ставимо торт «Три шоколади» в холодильник до повного застигання.

Сирне суфле з ягодами

Потрібно: сир – 1 кг, крупа манна – 3 ст. л., яйця – 6 шт., цукор – 6 ст. л., ванільний цукор; ягоди – за смаком, або свіжозаморожені – 200-300 г, сіль – за смаком.

Приготування: спочатку сир перетріть через дрібне сито – це створить шовковисту структуру страви. Білки відокремте від жовтків, збийте їх разом з цукром, ванільним цукром та манною крупою. Додайте сир і ретельно збивайте суміш декілька хвилин. Пізніше переходимо до білків. Збийте їх в м’яку пінку та додайте дрібку солі. Акуратно лопаткою введіть білки в сирну суміш. Змастіть форму для випікання вершковим маслом. Викладіть на дно суфле та викладіть зверху шар ягід, а потім знову суфле. Поставте форму в розігріту духовку на 180 градусів і випікайте 30-40 хв. Щоб зрозуміти, чи ваш десерт готовий, серединка вашого суфле повинна дещо тремтіти, а потім з часом вона ущільниться.

 

Сирно-шоколадне суфле

Потрібно: 20 г желатину, 1 склянка холодної кип’яченої води, 100 мл молока, 2 ст. л. темного какао-порошку, 2 ст. л. меду, 300 г сиру.

Приготування: желатин залити склянкою холодної води і залишити на півгодини, щоб він набряк. Додати молоко, какао і мед, розмішати. Поставити на слабкий вогонь і нагрівати доти, доки какао не розчиниться повністю. Не кип’ятити! Додати сир, розмішати. Подрібнити всі інгредієнти за допомогою блендера в однорідну масу. Розлити сирно-шоколадне суфле у форми і поставити в холодильник на кілька годин або на ніч.

 

Десерт-суфле з ряжанки «Діти в захваті»

Потрібно на 7 порцій: ряжанка – 500 мл (4% жирності), сметана – 3 ст. л. (20% жирності), желатин – 1 ст. л., вода – 100 мл, цукор – 120 г (можна менше або замінити медом), ванілін – за смаком, кориця – 1 щипка.

Приготування: швидкорозчинний желатин залийте гарячою водою, перемішайте до повного розчинення і залиште остигати. У глибокій мисці змішайте, а потім збийте міксером ряжанку, сметану і цукор. Збивайте 3 хв., а потім, продовжуючи збивати, порціями влийте охолоджений желатин. Також додайте ваніль та корицю. Продовжуйте збивати ще протягом 5 хв. Розлийте суфле по формах, приберіть в холодильник до повного застигання. За бажанням прикрасьте десерт какао, скибочками бананів або ягодами.

 

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *