Сіємо міні-кукурудзу

Сіємо міні-кукурудзу

Курурудза – надвичайно корисний продукт. Вже стало звичним вирощування на Тернопільщині цукрової кукурудзи і для попкорну. А нещодавно у бабусь на ринку я побачила насіння міні-кукурудзи. Її можна їсти сирою і маринувати, а качани дозрівають майже все літо.
Технології вирощування міні-кукурудзи не відрізняються від звичайної. Любить сонячні відкриті місця. Швидко достигає, тому можна не спішити з посівом. Краще робити це в кінці травня, коли земля добре прогріється. Важливо сіяти її у іншому кінці городу, аніж звичайну, щоб уникнути перезапилення.
Щоб кукурудза безперервно давала гарний урожай, її треба кілька разів підживлювати. Перед посадкою вносить на 1 кв. м відро перепрілого компосту і по столовій ложці аміачної селітри і суперфосфату. Потім перед цвітінням — 0,5 ст. л нітроамофоски на 10 л води. Також можна кілька разів підсипати рослини кукурудзи попелом, який насичить рослини калієм: 150 г попелу на 10 літрів води.
Качан міні-кукурудзи можна їсти разом із зернами. Він м’який та соковитий. На зиму його консервують, як огірки. Також можна заморозити, а перед подачею або відварити, або смажити чи тушкувати. У салати можна її додавати і сирою.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *