Вибираємо якісну каву

Багато людей в усьому світі розпочинають свій ранок з чашечки ароматного напою, який допомагає прокинутись та чудово бадьорить. Усі напевно здогадались що мова йде про запашну каву. Для справжніх поціновувачів кави споживання цього напою перетворюється на своєрідний ритуал, який допомагає відновити сили, підняти настрій відволіктися від повсякденних проблем. Усім кавоманам добре відомі корисні властивості кави, але далеко не всі вміють правильно її обирати. Нумо з’ясуймо, як вибрати якісну каву.

Арабіка чи робуста?

Чим же відрізняються ці два сорти кави? Кава сорту робуста містить у своєму складі більше кофеїну і сподобається тим хто хоче відчути більш насичений смак. Така кава містить нотку гіркоти. Для тих хто полюбляє більш м’який смак підійде арабіка. В такому напої присутня кислинка. Тут усе залежить від ваших особистих смаків і вподобань. Подарувати незабутній смак преміальних кавових сортів допоможе Амбасадор кава. Це кава з неповторним ароматом та смаком яку отримують шляхом свіжого обсмаження. Замовити таку каву можна на сайті ambassador.cafe. Рекомендуємо вам також звернути увагу на каву тотті, яку зможуть з гідністю оцінити справжні кавові естети.

Вибираємо помел кави

Краще всього купувати каву в зернах і самостійно молоти її в кавомолці перед приготуванням. Якщо ви віддаєте перевагу вже готовій меленій каві, то тут вибір залежить від способу приготування. Мелена кава буває грубого, середнього, та мілкого помелу. Кава грубого помелу заварюється найдовше (до 10 хвилин). Готують її у поршневій кавоварці. Для кави середнього помелу достатньо буде до 20 секунд часу щоб вона добре заварилась. Каву дрібного помелу готують у фільтровій кавоварці. Час приготування займає до 4-х хвилин.

Обгортка має важливе значення

Купуючи каву обов’язково зверніть увагу на обгортку. Вона має бути цілою та неушкодженою. Всередину не повинен потрапляти кисень та світло. Бажано щоб така обгортка складалася з трьох шарів фольги, на якій має міститись спеціальний клапан. Не варто купувати каву яка продається в пластиковій коробці. Альтернативою для обгортки з фольги може бути лише жерсть або скляна тара.

Прослідкуйте за терміном придатності. Мелена кава придатна до споживання протягом року. Обгортка також має містити інформацію про країну-виробника, а також плантацію на якій було зібрано каву.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *