Види піци, які варто скуштувати

У кожного свої смаки та вподобання. Можна вибрати свіжу італійську піцу з тонкою скоринкою чи американську з товстою. Подібність між ними полягає, мабуть, лише в назві та формі. Хтось віддає перевагу подрібненим помідорам і моцарелі, комусь до вподоби подвійний сир і пепероні. Ви можете скуштувати різні види, якщо вам привезе їх доставка піци у La П’ЄЦ https://www.lapiec-pizza.com.ua/. Важко порівнювати стилі піци між собою, та варто розглянути їхні типи та можливі форми. Деякі з них можуть вас здивувати.

Популярні види піци

  • Піца «Наполетана»

У неї піци тонке тісто, в ідеалі воно готується з відповідними інгредієнтами (з Італії) і випікається приблизно хвилину. Томати Сан-Марцано, моцарела ді буфало та листя базиліка – це поєднання найпростіших смаків, які ніколи не стануть нудними. За бажанням ви можете самостійно вибрати інгредієнти до будь-якої піци на сайті: https://www.lapiec-pizza.com.ua/.

Неаполь – це місто, де готували піцу у формі, яку ми всі сьогодні знаємо. Ось чому неаполітанська піца вважається класикою. Європейський Союз визнав її «географічно захищеною» стравою, завдяки способу виробництва, складу та обробці. У 1984 році в Неаполі було створено асоціацію Associazione Verace Pizza Napoletana, яка піклується про продовження традицій і видає сертифікати автентичності обраним ресторанам по всьому світу.

  • Піца «Романа»

Римську піцу в нашій країні часто прирівнюють до типової італійської піци. Мабуть, ви хоч раз куштували її – вона дуже тонке й хрустке світле тісто. Найпопулярніші добавки – пармська шинка, свіжа зелень, помідори та моцарела.

  • Піца «Сицілійська»

Сицилійська піца в Україні зустрічається дуже рідко. Вона схожа на піцу з фокачо. На Сицилії до піци зазвичай додають свіжі добавки. Подається з артишоками, м’ясом і смаженими овочами (здебільшого сицилійська піца запікається цілою з начинками, без посипання руколою тощо). Найпростіша версія приправлена тільки томатним соусом, без додавання сиру. Тісто дуже густе, добре підняте, водночас надзвичайно хрустке й легке.

  • Піца з Генуї

Генуя – батьківщина популярного фокачо. Це більше форма хліба, ніж піца з уявлень поп-культури. Тісто часто попередньо готують на сковороді, а потім випікають. Після виймання з духовки воно стає товстим і доволі м’яким, у класичному варіанті його подають лише з оливковою олією та розмарином. Піца Genovese також подається з песто, цибулею та анчоусами.

  • Веганська піца

Овочева піца не має своїх особливостей, адже іноді її готують на товстій скоринці, часом на тонкій. Єдине правилом приготування – відмова від усіх продуктів тваринного походження. Звичайно, заборонені яйця, молоко та сир, які замінюють на спеціально виготовлені з рослинного молока.

Ви дізналися про декілька видів піци, які різняться особливостями приготування. Більшість із них залежить від території, де виникла рецептура. За нагоди неодмінно скуштуйте ці види піци, щоб мати змогу порівняти й насолодитися цікавими смаками.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *