8 ідеальних рецептів чізкейку: для тих, хто любить класику й експерименти

8 ідеальних рецептів чізкейку: для тих, хто любить класику й експерименти

Ніжний чізкейк – це неймовірний десерт, який буквально тане в роті. Це -простий і вишуканий десерт, який має кілька секретів приготування. Якщо їх не дотримуватись – ви отримаєте банальний сирник. Як приготувати класичний чізкейк, а також, як спекти з різними добавками та, як приготувати десерт без випічки – читайте далі.Для приготування справжнього чізкейку в якості основи потрібно використовувати сир “Філадельфія” або ж “Маскарпоне”. Замінити їх можна на домашній жирний сир, збитий в блендері до однорідності.

Класичний чізкейк «Нью-Йорк»

Потрібно: 150 г пісочного печива; 75 г вершкового масла; 900 г сиру «Філадельфія»; 200 г цукрової пудри; 200 г сметани жирністю 20%; 3 столові ложки борошна; 3 яйця; 1 яєчний жовток; щіпка ваніліну.

Приготування: подрібніть печиво в блендері, додайте до нього розтоплене масло і добре перемішайте. Рівним тонким шаром розподіліть суміш по дну форми діаметром 23 см і утрамбуйте. Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці 10 хвилин. Потім витягніть і дайте основі охолонути. Тим часом змішайте сир і цукрову пудру. Введіть сметану і борошно і перемішайте ще раз. По черзі додайте по одному яйцю, жовток і ванілін, перемішуючи після кожного інгредієнта до однорідної консистенції. Рівномірно розподіліть начинку по основі і випікайте 45 хвилин при температурі 160 °C.

Шоколадний чізкейк

Потрібно для основи: 125 г пісочного печива; 60 г вершкового масла; 1 столова ложка какао.

Для начинки: 175 г темного шоколаду; 500 г вершкового сиру; 150 г цукрової пудри; 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю або суміші для приготування заварного крему; 3 яйця; 3 яєчних жовтки; 150 г сметани жирністю 20%; ½ чайної ложки какао; 1 столова ложка гарячої води. Для глазурі: 75 г темного шоколаду; 125 мл жирних вершків; 1 чайна ложка рідкого меду.

Приготування: подрібніть печиво в блендері. Додайте розтоплене масло і какао і подрібніть ще раз. Викладіть на дно форми діаметром 23 см, утрамбуйте і поставте в морозилку. Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі й остудіть. Змішайте сир, пудру і суміш для крему або крохмаль. Додайте яйця і жовтки, перемішайте, викладіть сметану і знову перемішайте. Розчиніть какао в гарячій воді і додайте в начинку разом з розтопленим шоколадом. Перемішайте до однорідності. Розподіліть начинку по охолодженій основі і поставте в розігріту до 180 °C духовку на 50 хвилин. Розтопіть шоколад, вершки і мед, трохи остудіть і полийте холодний чізкейк.

Банановий чізкейк

Потрібно: 120 г пісочного печива; 60 г вершкового масла; 200 г цукрової пудри; 1 чайна ложка кориці; 450 г вершкового сиру; 2 чайні ложки лимонного соку; 4 яйця; 230 г сметани жирністю 20%; 3 стиглих банани.

Приготування: змішайте подрібнене печиво, розтоплене масло, 50 г пудри і корицю. Розподіліть по дну форми діаметром 23 см і випікайте 10 хвилин при температурі 180 °C. Змішайте сир, цукрову пудру і лимонний сік. Не перестаючи помішувати, по одному вбивайте яйця. Потім додайте сметану і розім’яті банани. Викладіть начинку на остиглу основу і випікайте при температурі 160 °C протягом години.

Рецепт чізкейку без випічки

Потрібно: пісочне печиво – 300 г; вершкове масло – 100 г; крем-сир – 500 г; вершки (жирність 30%) – 200 мл; цукор – 150 г; желатин – 20 г.

Приготування: желатин залийте холодною кип’яченою водою та залиште на 1 годину. Печиво подрібніть, змішайте з розтопленим маслом та добре вимішайте. У форму викладіть основу – утрамбуйте дно та зробіть бортики. Готуємо начинку: доведіть до кипіння желатин та остудіть. Вершки збийте з цукром, додайте крем-сир та добре вимішайте. Додайте остиглий желатин та ще раз вимішайте. Викладіть начинку на основу та поставте в холодильник на 6-8 годин. Перед подачею дайте чізкейку постояти півгодини при кімнатній температурі. Прикрасити чізкейк можна свіжими фруктами та ягодами.

Чізкейк «Тірамісу»

Потрібно для основи: 150 г пісочного печива; 50 г цукру; 1 столова ложка какао; 70 г вершкового масла.

Для начинки: 900 г вершкового сиру; 300 г цукру; 4 столові ложки кукурудзяного крохмалю; 4 яйця; 80 мл рому; 80 мл еспрессо; щіпка ваніліну; 10-12 печива савоярді.

Для прикраси: 30 г какао; збиті вершки; кілька часточок шоколаду.

Приготування: подрібніть пісочне печиво і змішайте з цукром, какао і розтопленим маслом. Розподіліть цю суміш по дну форми діаметром 20 або 23 см і утрамбуйте. Змішайте сир і цукор. Додайте крохмаль і перемішайте. Потім додайте яйця, ром, каву, ванілін і ще раз перемішайте. Викладіть половину сирної суміші на основу, зверху розкладіть пісочне печиво (наприклад, савоярді) і покрийте начинкою, що залишилася. Випікайте в розігрітій до 160 ° C духовці 1,5 години. Готовий і охолоджений чізкейк посипте какао, прикрасьте збитими вершками і тертим шоколадом.

Яблучний чізкейк

Потрібно для основи: 120 г пісочного печива; 70 г вівсяних пластівців; 100 г вершкового масла; 50 г коричневого цукру.

Для начинки: 450 г вершкового сиру; 2 яйця; 50 г коричневого цукру; 50 г білого цукру; ½ чайної ложки кориці; ⅛ чайної ложки меленого імбиру; 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю; щіпка ваніліну; 2 яблука.

Для верхнього шару: 4 столові ложки борошна; 4 столові ложки вівсяних пластівців; 50 г цукру; ½ чайної ложки кориці; 2 столові ложки вершкового масла.

Приготування: змішайте подрібнене печиво, вівсянку, розтоплене масло і цукор. Викладіть суміш щільним шаром на дно форми діаметром 23 см. Випікайте 8-10 хвилин при температурі 180 °C. Збийте сир і яйця до однорідної консистенції. Додайте до них цукор, спеції, крохмаль і ванілін і добре перемішайте. Перекладіть начинку на остиглу основу, а зверху розподіліть шматочки очищених яблук. Змішайте борошно, вівсянку, цукор, корицю і розтоплене масло. Викладіть цю суміш на яблучний шар і відправте чізкейк в духовку на 45 хвилин.

Чізкейк-пиріг з авокадо

Потрібно для основи: 120 г пісочного печива; 70 г цукру; 90 г вершкового масла; дрібка солі.

Для начинки: 450 г вершкового сиру; 200 г цукру; дрібка солі; 2 стиглих авокадо; 120 мл соку лайма; цедра 1 лайма; 180 жирних вершків; 1 лайм – для прикраси.

Приготування: змішайте подрібнене печиво, цукор, розтоплене вершкове масло і сіль. Викладіть щільним шаром на дно круглої форми (не обов’язково брати роз’ємну). Випікайте 8-10 хвилин при температурі 180 ° C. Змішайте сир, цукор і сіль. Додайте м’якоть авокадо, сік лайма і перемішайте. Потім введіть цедру, вершки і ще раз добре перемішайте. Викладіть начинку на основу, прикрасьте цедрою, часточками лайма і поставте в холодильник на кілька годин.

Кавово-лікерний чізкейк без випічки

Потрібно для основи і начинки: 175 г пісочного печива; 85 г вершкового масла; 15 г порошкового желатину; 5 столових ложок холодної води; 250 г сиру; 250 г сиру маскарпоне; 150 мл лікеру Baileys; 140 мл жирних вершків; 2 яйця; 140 г цукрової пудри.

Для верхнього шару: 1 чайна ложка з гіркою порошкового желатину; 150 мл міцної чорної кави; 2 столові ложки цукрової пудри.

Приготування: змішайте подрібнене печиво з розтопленим маслом. Викладіть щільним шаром на дно форми діаметром 20 см і поставте в холодильник на півгодини. Злийте желатин водою і залиште на 5 хвилин. Потім поставте миску з желатином на водяну баню і помішуйте, поки не зникнуть грудочки. Змішайте сир, маскарпоне і лікер. Додайте желатин, злегка збиті вершки і перемішайте. В окремій мисці збийте яйця і пудру. Влийте яєчну суміш в начинку і перемішайте до однорідної консистенції. Викладіть на основу і помістіть у холодильник на кілька годин. Висипте желатин в каву, поставте на водяну баню і помішуйте, поки желатин не розчиниться. Додайте цукрову пудру, добре перемішайте і остудіть. Потім акуратно розподіліть кавове желе по чізкейку і поставте в холодильник на півгодини.

Секрети приготування чізкейку:

  • щоб спекти ідеально рівний чізкейк без тріщин – використовуйте водяну баню в духовці;
  • всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури – пам’ятайте, що десерти не люблять поспіху та люблять точність;
  • не використовуйте міксер – адже так ваше ніжне тісто насититься повітрям і чізкейк буде весь в тріщинках;
  • під час випічки не відкривайте дверцята, це так само призведе до тріщин;
  • слідкуйте за температурою: чізкейк потрібно випікати при низькій температурі, якщо ви не хочете отримати запіканку, а не ніжний десерт;
  • чізкейк не можна різко виймати з духовки – після випікання залиште його ще на годину з відкритими дверцятами;
  • після випікання серединка чізкейку ще повинна трохи «тремтіти». Десерт набуває потрібної консистенції і фактури, вистигаючи у холодильнику.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *