Абрикосовий рай: рецепти з ароматом літа

Абрикосовий рай: рецепти з ароматом літа

Абрикосовий сезон відкрито! Як насолодитись ним сповна? Спробувати нові рецепти. Тим більше, що готувати десерти з абрикосів дуже приємно. Смачні, яскраві та корисні ласощі нікого не залишать байдужими!

Абрикосово-мигдальний пиріг

Потрібно: для коржа – борошно – 150 г, мигдальна пудра (мелений мигдаль) – 150 г, цукор – 100 г, вершкове масло – 150 г, яйця – 2 шт.

Для крему – вершкове масло – 200 г, мигдальна пудра – 200 г, яйця – 6 шт., цукрова пудра – 100 г, абрикоси – 300 г.

Приготування: щоб зробити мигдальну пудру самим, додати трохи крупного цукру разом з горіхами. Перемішати м’яке масло з цукром, додати яйця і борошно. Перемішати. Для крему змішати м’яке масло з цукром за допомогою міксера, додати туди мигдальну пудру і вбити яйця по одному на невеликій швидкості. Абрикоси розрізати навпіл. Тісто викласти у форму, розподілити руками. Покласти абрикоси. Залити кремом і випікати приблизно півгодини при температурі 180 градусів. Перевірити готовність зубочисткою.

Бісквітний пиріг з абрикосами

Потрібно: борошно – 200 г, яйця – 2 шт., вершкове масло – 120 г, абрикоси – 12 шт., розпушувач – 1 ч. л., цукор – 150 г, сіль – на кінчику ножа, ванільний цукор – 1 ст. л., цукрова пудра для прикраси.

Приготування: збити м’яке вершкове масло з цукром до консистенції сметани. Додати по одному яйця, добре збиваючи кожен раз. Ввести просіяне борошно разом з сіллю і замісити тісто. Тісто викласти у форму і розрівняти. Абрикоси розрізати на половинки і видалити кісточки. Покласти на тісто і посипати цукром за бажанням. Випікати при 180 градусах 40 хвилин. Готовий пиріг прикрасити цукровою пудрою.

Пиріг з сиром і абрикосами

Потрібно: борошно – 250 г, вершкове масло – 150 г, цукор – 100 г, яйця – 3 шт., розпушувач – 2 ч. л.

Для начинки – сир – 600 г, цукор – 150 г, яйця – 3 шт., жирні вершки – 200 мл, крохмаль – 50 г, ванільний цукор – 2 ч. л., абрикоси – 250 г.

Приготування:  розтерти масло з цукром, додати яйця і перемішати. Додати просіяне борошно і розпушувач, замісити тісто. Викласти тісто у форму, розрівняти, зробити бортики. Викласти абрикоси на тісто. Протерти сир через сито. Додати яйця і перемішати. Додати крохмаль і перемішати. Збити вершки з ванільним і звичайним цукром. Вилити в сирну масу, перемішати. Викласти сирну суміш на тісто. Поставити в духовку і випікати 50 хвилин при температурі 180 градусів. Остудити і нарізати.

Абрикосова пастила

Потрібно: абрикоси (стиглі) – 2,5 кг, цукор – 1 кг, пектин з лимонною кислотою – 10 г.

Приготування: перебрати і помити абрикоси, вийняти кісточки. Перемолоти, додати цукор і желюючий порошок. Варити півгодини, постійно помішуючи. Остудити, акуратно перелити на деко, застелене фольгою або пергаментним папером. Шар повинен бути близько 0,5 см. Просушити в духовці при низькій температурі або при кімнатній температурі на кухні. Відокремити пастилу, перевернути, щоб просохло дно. Нарізати на порційні шматочки.

Сирно-абрикосове желе

Потрібно: абрикоси – 10 шт., сир – 250 г, желатин – 30 г, сметана – 2 ст. л., молоко – 250 г, цукор – за смаком.

Приготування: перебити сир зі сметаною і цукром в блендері. Абрикоси вимити і вийняти кісточки. Молоко вилити в блендер, покласти туди ж абрикоси. Збити до утворення піни. Вилити молочно-абрикосову суміш у сирну масу. Желатин розвести водою, розмішати до однорідності, дати набрякнути. Потім розтопити на водяній бані, щоб крупинки розчинилися. Остудити. Вилити желатин з водою в сирно-абрикосову масу і збити. Вилити у форми і поставити в холодильник на кілька годин.

Слойки з абрикосовим джемом

Потрібно: листкове бездріжджове тісто – 1 кг, абрикосовий джем – 350 г, яйця – 1 шт., олія – 2 ст. л., цукрова пудра – за смаком.

Приготування: розморозити тісто (близько 45 хвилин). Розкачати і нарізати прямокутниками. Змастити половину прямокутників з тіста яєчним білком, покласти трохи джему, зверху накрити другим прямокутником і защипнути краї. Випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин. Прикрасити цукровою пудрою.

Морозиво з йогурту з абрикосами

Потрібно: абрикоси нарізані – 3 скл., йогурт ванільний – 900 г., рідкий мед – 2 ст. л.

Приготування: змішати йогурт і половину абрикосів, збити в блендері до однорідності. Вилити масу в пластиковий контейнер, висипати решту фруктів, перемішати, накрити і поставити в морозилку на 4 години. У холодну велику миску викласти суміш, збити міксером на середній швидкості до пишноти. Знову поставити в морозильну камеру в контейнері на 8 годин.

Варення з абрикосів: рецепт – п’ятихвилинка

Потрібно: 2 кг абрикосів, 600 г цукру.

Приготування: сенс цієї технології в тому, що фрукти настоюються з цукром, пускають сік, а потім у цьому соку їх потрібно прокип’ятити і тут же закрити. Таким чином, фрукти не втрачають своєї цілосності і вітаміни. Цей рецепт варення – без кісточок. А тому плоди потрібно помити, видалити кісточки і покласти в миску для варіння. Посипати цукром і залишити на 10-12 годин. За цей час абрикоси пустять сік. Поставити абрикоси на вогонь і, постійно помішуючи, нагріти на швидкому вогні до кипіння. Варити варення з абрикосів протягом 5 хвилин, після чого відразу розлити в стерилізовані сухі банки і закатати. Перевернути банки з абрикосовим варенням догори дном, вкутати ковдрою і залишити до повного охолодження.

Мармелад з абрикосів

Потрібно: абрикоси – 1 кг, цукор – 500 г, вода – 1 л, желатин – 25 г.

Приготування: видалити з абрикосів кісточки, залити водою (0,5 л) і проварити на середньому вогні до стану м’якості. Протерти абрикосову масу через сито, додати цукор і на повільному вогні варити до уварювання на третину. Отримане пюре охолодити. Желатин розчинити в 0,5 л води. Додати до абрикосового пюре. Довести до кипіння і вилити в форму. Охолодити до кімнатної температури, потім поставити в холодильник до застигання. Нарізати кубиками і посипати цукром.

Абрикосові кекси

Потрібно: абрикоси – 400 г, яйця – 2 шт., борошно – 250 г, цукор – 200 г, розпушувач – 0,5 пакетика, ванільний цукор – 0,5 пакетика, олія – 100 мл.

Приготування: яйця перетерти з цукром, додати олію і ванільний цукор. З абрикосів видалити кісточки, м’якоть подрібнити за допомогою блендера. Влити абрикосове пюре в тісто, перемішати. Поступово додати борошно і розпушувач. Тісто розкласти по формочках, заповнюючи їх на дві третини. Випікати при температурі 200 градусів 20 хвилин.

Абрикосовий клафуті

Потрібно: абрикоси – 400 г, яйця – 3 шт., борошно – 100 г, цукор – 100 г, молоко – 100 мл, ванільний цукор – 1 пакетик, масло вершкове – 50 г, дрібка солі.

Приготування: клафуті – традиційний французький десерт. По суті це фруктовий або ягідний пиріг з тістом, схожим на тісто для млинців. Дуже смачно з заварним кремом або морозивом. Абрикоси очистити від кісточок і порізати на невеликі шматочки. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Дно і стінки злегка присипати цукром. Абрикоси викласти в підготовлену форму. Яйця збити з цукром, сіллю і ванільним цукром. Влити молоко. Поступово всипати борошно. Вершкове масло розтопити і додати в тісто. Залити абрикоси тістом і випікати 45 хвилин при температурі 180 градусів. Остудити в формі до кімнатної температури, тільки потім виймати.

Чізкейк з абрикосами

Потрібно: абрикоси – 7-9 шт., абрикосове желе – 1 упаковка, вершки – 200 мл, цукор – 100 г, сир – 400 г, крихта пісочного печива – 2 скл., вершкове масло – 50 г.

Приготування: крихту пісочного печива розтерти з розм’якшеним вершковим маслом. Додати 25 г цукру і перемішати. Викласти на дно форми і відправити в холодильник. Вершки збити з цукром, що залишився. Сир перемішати з цукром. Желе розчинити в гарячій воді (води взяти в 2 рази менше, ніж в інструкції). Додати в сирну масу і перемішати. Частину абрикосів дрібно порізати і додати в сирну масу. Акуратно ввести збиті вершки. Перелити начинку в основу пирога і відправити в холодильник на кілька годин. Перед подачею прикрасити скибочками свіжих абрикосів.

Салат «Абрикосовий фонтан»

Потрібно: 500 г свіжих абрикосів, 1 велике яблуко, 1 невелике гроно винограду, 100 г твердого сиру (на ваш смак), кілька листків зеленого салату, 1 ст. ложка грецьких горіхів, 3 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки майонезу, сіль, цукор – за смаком.

Приготування: абрикоси та яблуко порізати на кубики. Виноград розрізати на половинки. Сир – на кубики. Все перемішати, заправити сумішшю сметани й майонезу, додати за смаком цукор і сіль. На тарілку викласти листя зеленого салату, на них – салат, посипати подрібненими горіхами.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *