Чай із шипшини допоможе жінкам

Чай із шипшини допоможе жінкам

Шипшина містить безліч корисних речовин. Зокрема, відвар із плодів рекомендують жінкам, які страждають від циститу.

Його можна застосовувати навіть тривалими курсами. Основна перевага чаю з шипшини, рецепт якого ми підготували, у його м’якій, але ефективній антибактеріальній дії. Засіб бореться тільки з патогенною мікрофлорою, не впливаючи на корисні бактерії.

Чай із шипшини при циститі сприяє активізації виведення сечі, що важливо для лікування захворювання. А високий вміст вітамінів, особливо вітаміну С, мікроелементів, дубильних речовин дозволяє зміцнити захисні функції організму.

Щоб правильно заварити чай з ягід шипшини, не варто використовувати окріп: вода повинна охолонути до 85–90 градусів. Це сприяє максимальному збереженню користі плодів.

Потрібно: висушені плоди шипшини -1 ст. л., висушена трава м’яти – 1 ч. л., вода – 0,5 л.

Приготування: подрібнити ягоди шипшини.  У підготовлену ємність засипати шипшину і м’яту.  Воду довести до кипіння і дати охолонути на 10–15 градусів. Залити шипшину і м’яту водою. Залишити на 30–40 хвилин настоюватися. Відцідити. У період загострення пити по 150 мл напою 4 рази на день.

Вживання чаю чинить знеболювальну дію. Прискорює одужання, завдяки підвищенню імунітету. Допомагає полегшити стан при гострому захворюванні. Попереджує рецидиви у разі профілактичного вживання при хронічному циститі.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *