Де можна використовувати арахісову пасту

Незважаючи на те, що паста з арахісу дуже популярна в англомовних країнах, у нас вона продовжує залишатися погано вивченим продуктом. Багато українців просто не знають, з чим її можна їсти, і які страви з неї приготувати. Арахісова паста містить майже всі необхідні людині жирні кислоти в потрібних пропорціях. А калорійність продуктів харчування становить майже 600 ккал, однак в невеликих кількостях вона не зашкодить навіть людині, яка сидить на дієті.

Чому варто їсти арахісову пасту

Про продукт в Україні відомо вкрай мало, хоча така паста може замінити собою масло, рослинні і тваринні жири, і навіть порцію м’яса:

  1. У 100 грамах продукту міститься близько 20 грамів білка – це абсолютний лідер серед паст рослинного походження. Білок використовується організмом для побудови м’язової тканини. Особливо стане актуальним для вегетаріанців, які не зможуть отримувати потрібну кількість білків з м’яса, так як не їдять його.
  2. Паста містить цілий ряд вітамінів груп РР, В, С, завдяки чому запобігає розвитку авітамінозу та гіповітамінозу, цинги, пелагри, розладів зору, травлення.
  3. Містить фолієву кислоту, яка необхідна вагітним жінкам для нормального розвитку плода.

На жаль, у багатьох людей зустрічається алергія на арахісову пасту. Дізнатися про неї можна, зробивши спеціальний тест на алергени в будь-якій приватній клініці. Якщо у вас є патологічна реакція на цей продукт, краще повністю відмовитися від вживання пасти, інакше будь-яка необережність може привести до задухи і навіть смерті людини.

Що можна зробити з арахісової пасти?

Страви з арахісової пасти вражають різноманітністю. Звичайно, найчастіше її використовують в десертах, завдяки солодкому, але не нав’язливого смаку. Найпростіший рецепт – звичайний бутерброд, намазаний солодким арахісом. Зверху хліб можна посипати шоколадною крихтою. Краще використовувати спеціальну випічку для тостів, а не традиційний чорний або білий хліб.

Якщо хочеться чогось більш складного, можна спробувати спекти арахісові батончики з медом. На відміну від покупних солодощів, вони не містять ніяких консервантів і барвників, тому такі батончики можна сміливо давати маленьким дітям.

Для приготування розтопіть мед і масло в мисці, розігрійте духовку до 180 градусів. У мед додайте арахісову пасту і вівсянку. Повинна вийти суміш, яка легко ліпиться в кульки і смужки. Викладіть їх на спеціальний папір на деко, а потім поставте в духовку на 15 хвилин.

Ще один варіант незвичайного швидкого частування – арахісове печиво. Печиво може бути дуже солодким, чи майже солоним – як сподобається господарці. Якщо хочеться більш солоного смаку, достатньо лише додати трохи більше солі.

Для приготування візьміть чверть склянки борошна, вершкове масло, яйце, сіль і цукор – за смаком. Також знадобиться ванільний екстракт. На деко викладіть папір для випічки. Температура духовки – 170 градусів. Потім змішайте борошно з цукром, сіллю, додайте трохи розпушувача. В іншому посуді перемішайте разом яйце, арахісову пасту, масло і ваніль. Потім з’єднайте вміст обох тарілок, замісіть тісто. Якщо виходить дуже рідким – додайте більше муки. Сформуйте з тіста кульки, покладіть на деко і випікайте в духовці протягом 15 хвилин. Ознака готовності – поява золотистої скоринки.

Таким чином, страви з арахісу – це не тільки корисно, але й дуже смачно. Рецептів безліч – арахісом можна замінити мед, згущене молоко, і надати навіть добре знайомим стравам абсолютно новий смак. Не бійтеся експериментувати, і у вас обов’язково вийдуть абсолютно незабутні солодощі.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *