Десерти без випічки: швидкі та цікаві рецепти для літа

Десерти без випічки: швидкі та цікаві рецепти для літа

Літні ласощі – це не тільки фруктові желе, морозиво і лимонад. Без випічки можна приготувати оригінальні десерти. Ми підібрали кілька смачних страв, які не потрібно випікати, але при цьому вони виходять дуже апетитними.

Шоколадний торт-суфле

Потрібно: печиво – 200 г, вершкове масло – 50 г, молоко – 3 ст. л., какао – 1 ст. л., м’який пастоподібний сир – 300 г, желатин – 1 чт. л., ванільний цукор – 1 пакетик, цукрова пудра – 0, 25 скл., шоколад – 100 г, лікер – 50 мл (за бажанням), вершки 33% – 200 мл.

Приготування: подрібнити печиво, додати м’яке масло і какао, молоко. Викласти масу у форму, застелену пергаментом. Поставити до холодильника. Розтопити на водяній бані шоколад, додати цукрову пудру, ванільний цукор і сир, все збити міксером. Вершки збити окремо. Розчинити желатин у гарячій воді (невеликій кількості). Влити тонким струменем в сирну масу. Перемішати. Додати вершки, лікер, збити ще раз міксером. Викласти крем у форму і поставити в холодильник на ніч.

Тірамісу

Потрібно: сир Маскарпоне – 250 г (або м’який сир, збитий добре у блендері з вершками до консистенції густої сметани), печиво Savoiardi («Дамські пальчики») – 200 г, цукор – 100 г, яйця – 5 шт., готова кава – 250 мл, коньяк або амаретто – 25 г, шоколад або какао – за смаком.

Приготування: відокремити білки від жовтків, білки помістити в холодильник. Жовтки збити з цукром до білого кольору. Маскарпоне збити на маленькій швидкості півхвилини (якщо домашній сир – то збивати з вершками, доки маса не стане однорідною). Змішати з жовтками і цукром. Білки збити до стійкої піни. Акуратно і потроху додати отриману масу в сир. Печиво злегка вмочити в лікері або коньяку, змішаному з кавою. Викласти одним шаром у форму. Викласти частину крему з сиром. І так шар за шаром. Зверху потерти какао або шоколадом. Поставити на ніч у холодильник.

Панна-котта з грушею

Потрібно: груші – 2 шт., вершки 10% – 500 г, цукор – 100 г, желатин – 25 г, ванілін – 1 г.

Приготування: залити теплою водою желатин. Перемішати. Вершки з цукром і ваніліном нагріти, довести до кипіння і відразу зняти з вогню. Остудити до 40 градусів. Розчинити желатин на водяній бані, не кип’ятити. Додати желатин у вершки через сито, добре помішуючи. Розлити по формах і поставити до холодильника, коли маса буде кімнатної температури. Очистити груші від шкірки і кісточок, дрібно нарізати. Додати трохи води і поставити на плиту. Як закиплять, варити приблизно 10 хв., постійно помішуючи. Після охолодження збити груші в блендері. Полити панна-котту грушевим соусом при подачі.

Торт «Чорне і біле»

Потрібно: для основи – 200 г пісочного печива, 150 г вершкового масла, 2 ст. л. какао;

для крему – 250 г білого шоколаду (краще непористого), 200 мл вершків 33-35%,  2 пакетики згущувача або 1 ст. л. крохмалю, 500 г сиру, 150 г натурального йогурту (не питного), 50 г цукру;

інші інгредієнти – 1 груша (тверда і не дуже зелена), 200 мл червоного вина, 2 ст. л цукру.

Приготування: вершкове масло розтопити. Печиво розкришити і разом з какао підмішати до масла. Отриману масу викласти у форму, вистелену папером для випічки, розрівняти, зробити бортик близько 5 см і прибрати в холодильник на 1 годину (або в морозильну камеру приблизно на півгодини). Шоколад розтопити на гарячій водяній бані. Трохи остудити. Вершки збити зі згущувачем або крохмалем в круту стійку піну і підмішати до ще рідкого шоколаду. Акуратно перемішати вручну. Змішати сир з йогуртом і цукром, перемішати вінчиком і підмішати до шоколадно-вершкової маси. Викласти крем на основу з печива. Помістити заготовку на 1 годину в холодильник. Грушу очистити, розрізати навпіл, серцевину видалити. Вино закип’ятити з цукром, покласти грушу і залишити на 1 годину у винному сиропі. Періодично перевертати. Грушу гарненько просушити паперовим рушником, нарізати тонкими шматочками і викласти на торт від серединки по колу. Прикрасити торт можна шоколадною стружкою. Після цього знову прибрати тортик на ніч у холодильник, щоб начинка остаточно закріпилася. Також можна прикрасити тортик шоколадними паличками і листочками груші (можна взяти м’яту або мелісу).

Торт з печивом, шоколадом і згущеним молоком

Потрібно: 250 г бісквітного печива, 200 г гіркого шоколаду, 100 г вершкового масла, 1/2 скл. вареного згущеного молока, 1/2 скл. вершків 38%;

для мусу зі згущеним молоком: 2 пачки вершків 38% (500 мл), 1 пачка ванільного пудингу (80 г), 2 ст. л вареного згущеного молока;

для глазурі: 150 г гіркого шоколаду, 150 мл вершків 38%, 50 г вершкового масла;

для прикраси: варене згущене молоко.

Приготування: з’єднати разом шоколад, вершкове масло, варене згущене молоко і вершки і помістити на вогонь, постійно помішуючи, довести до однорідної теплої маси. Потім зняти з вогню і дати трохи охолонути. Печиво поламати, але не дрібно, і з’єднати з шоколадною масою. Розмішати і перекласти у форму, розрівняти його. Для мусу збити вершки з пудингом, вкінці додати варене згущене молоко. Викласти мус на основу, розрівняти і помістити в морозильну камеру на 1,5  години. У цей час робимо глазур. Вершки, шоколад і вершкове масло розтопити до однорідної маси. Дати трохи охолонути і вилити зверху мусу. Все помістити в холодильник, щоб глазур застигла. Для прикраси кондитерський пакетик заповнити вареним згущеним молоком і зверху глазурі провести лінії.

Сирно-фруктовий торт

Потрібно: сир – 200 г (високої жирності, бажано його протерти через сито, щоб не було крупинок), сметана 20% жирності – 500 г, вершкове масло – 180 г, пісочне печиво – 400 г, желатин -30 г, цукровий пісок – 1 скл., виноград – 500-700 г, волоські горіхи – для прикраси.

Приготування: розтопити вершкове масло на водяній бані. Подрібнити печиво в дрібну крихту до однорідного стану (за допомогою качалки або блендера) і перемішати з розтопленим маслом. Зачекати, поки суміш трохи охолоне. Взяти форму для торта і викласти на неї харчову плівку (так буде простіше діставати торт). На дно форми рівномірним шаром викласти суміш з масла і печива, утрамбувати й помістити остигати в холодильник на 1-2 години. Желатин залити склянкою води і залишити набухати на 40-60 хв. Цукровий пісок, сметану і сир добре збити за допомогою блендера. Набряклий желатин поставити на невеликий вогонь і постійно помішувати до повного розчинення, після цього дати йому трохи охолонути. Влити розтоплений желатин в сирну масу і добре все перемішати. На застиглий холодний корж викласти шаром виноград і зверху залити сирним кремом, після цього помістити в холодильник до повного охолодження, приблизно на 40 хв. Коли торт охолоне, зняти бортик рознімної форми, акуратно видалити харчову плівку. Прикрасити торт подрібненими горіхами і виноградом.

Бланманже

Потрібно: 250 г сиру, 0,5 скл. молока, 0,5 скл. сметани, 0,5 скл. цукрової пудри, 10 г ванільного цукру, 3 кільця консервованого ананаса (або будь-які інші соковиті фрукти чи ягоди), 15 г желатину.

Приготування: молоко нагріти до кімнатної температури, розвести в ньому желатин, залишити на 20 хв. Набряклий желатин разом з молоком перелити в каструлю і нагріти до розчинення (не кип’ятити). В окремому посуді змішати сир з цукровою пудрою, ванільним цукром і сметаною, довести масу до повної однорідності. Кільця ананаса нарізати невеликими кубиками. У сирну масу додати ананаси і желатин, ретельно перемішати. Перекласти сир з ананасами в порційні формочки і залишити на 4 години в холодильнику. Формочки опустити на кілька секунд у гарячу воду і швидко перевернути бланманже на тарілку для подачі.

Кавове суфле з праліне

Потрібно: вершки – 150 мл, розчин кави – 150 мл, пудра цукрова – 200 г, цукор – 200 г, желатин – 20 г, молоко – 150 мл, горіхи волоські – 200 г, масло вершкове – 1 ст. л.

Приготування: підсушені в духовці горіхи обсмажити з цукром. Вилити цю масу на деко і дати застигнути. Потім розламати на невеликі шматочки і подрібити в блендері. Приготування суфле: желатин замочити в гарячому молоці, потім прогріти суміш, але не кип’ятити. Охолоджені вершки збити з цукровою пудрою до утворення піни, додати туди желатин з молоком і кавою. Перемішати, додати праліне і знову ретельно перемішати. Викласти суфле у форму і помістити на 2 години в холодильник. Прикрасити десерт праліне.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *