Десерти з улюбленою кавою: просто, швидко і смачно

Десерти з улюбленою кавою: просто, швидко і смачно
Кава… Багато хто не може уявити свій ранок без цього напою. Ароматний і бадьорий, він допомагає пробудити наш мозок, наповнює тіло енергією на весь день і просто дарує задоволення. Кавові зерна призначені не тільки для того, щоб зварити смачну каву, а й для приготування безлічі вишуканих страв. Іншими словами, каву можна не тільки пити, а ще й їсти! Отже, шукаємо свій рецепт кавової страви і готуємо з задоволенням. Кавоманам присвячується!

Тірамісу

Потрібно: яйця перепелині – 12 шт., цукор – 8 ст. л., сир маскарпоне – 400 г (можна замінити домашнім сиром), бісквітне печиво – 200 г, кава (мелена або розчинна) – 2 ст. л., лікер, коньяк або вино – 1 ст. л., какао-порошок – для прикраси.

Приготування: для початку готуємо міцну каву. Додати в каву лікер, коньяк або вино. Відокремити білки від жовтків. Збити жовтки з цукром і частиною лікеру, ввести маскарпоне (або його замінник). Якщо використовуєте домашній сир, тоді його потрібно збити в кухонному комбайні разом із цукром і вершками (або сметаною) до консистенції густої сметани. Білки збивати в піну і додати до сирної маси. Печиво потрібно поламати і ненадовго замочити в каві. На дно келиха покласти шар печива, потім шар сирної маси. Повторити шари кілька разів. Зверху десерт прикрасити просіяним через сито какао-порошком. Помістити в холодильник на кілька годин для застигання.

Кавова панакота

Потрібно: сметана (15%) – 180 мл, молоко – 150 мл, яєчний жовток – 1 шт. цукор – 4 ч. л., желатин – 20 г, розчинна кава – 2 ч. л., ванільний цукор – 1 ч. л.,

Приготування: желатин замочити в 1 ст. л. води. Каву додати в молоко і перемішати. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Жовток збити віночком. Продовжуючи збивати, потроху всипати цукор. Так само поступово вливати гаряче молоко, не перестаючи збивати. Поставити на повільний вогонь і прогрівати, постійно помішуючи. Коли маса почне густіти, зняти з вогню. Влити в неї желатин і розмішати до однорідності. Масу потрібно охолодити, після чого додати сметану. Знову перемішати. Розкласти у форми і помістити в холодильник на 5-6 год. Коли желе повністю застигне, вийняти формочки з холодильника і опустити в гарячу воду (тільки на кілька секунд). Акуратно провести ножем по краях формочки і перевернути на блюдце. Має вийти невеликих 2 порції. Готується панакота недовго, близько 30 хв., але потім їй потрібно ще кілька годин постояти в холодильнику для застигання.

Трайфл з бананами і кавою

Потрібно: молоко – 250 мл, яйце – 3 шт., вершки – 150 мл, печиво бісквітне – 125 г, кава – 100 мл, банани – 2 шт., цукор ванільний – 1-2 ст. л., крохмаль – 2 ч. л., лікер (мигдальний бажано) – 2 ст. л.

Приготування: закип’ятити 200 мл молока, решту 50 мл змішати з крохмалем, ванільним цукром, яєчними жовтками. Перемішати, все вилити в гаряче молоко і варити, помішуючи, до загустіння. Крем остудити. Збити вершки, нарізати банани кільцями, змішати каву з лікером і просочити розламане бісквітне печиво. Викладати все шарами в келихи: бісквіт з кавою, потім ванільний крем, банани, збиті вершки. Готовий десерт прикрасити за бажанням – можна карамельною поливкою, джемом чи шоколадом.

Кавові оладки

Потрібно: кефір – 2 скл., цукор – 100 г, вершки – 1 ст. л., кава розчинна – 1 ст. л., борошно – 3 ст. л., олія.

Приготування: холодний кефір збити з цукром до повного його розчинення, додати до цієї суміші вершки і, продовжуючи перемішувати, всипати борошно. Все це розмішати до однорідної маси. Розчинну каву розвести в 20-25 мл гарячої води, остудити і влити в основну масу, ретельно все розмішати. Випікати оладки на добре розігрітій сковороді з олією.

Кавові млинці

Потрібно: міцна кава – 150 мл, молоко – 50 мл, яйце – 1 шт., борошно – 100-150 г, сіль – щіпка, цукор – 2-3 ч. л., розтоплене вершкове масло – 1 ст. л.

Приготування: зварити міцну каву, процідити і трохи охолодити. Змішати з молоком в рівних кількостях. Яйце збити в однорідну масу, змішати з кавою і молоком, цукром, сіллю. Борошно додавати поступово, помішуючи, ретельно розтираючи грудочки. У готове тісто влити тепле вершкове масло. Розігріти сковороду (бажано з товстим дном). Змащувати її олією перед тим, як пекти кожен млинець. Виливати невеликі порції тіста на сковороду, формуючи млинці, обсмажити з обох сторін. Млинці можна нарізати на смужки, згорнути в рулетики і нанизати на шпажки або ж згорнути класичним способом.

Кавово-сирний десерт з ківі

Потрібно: вершки (20%) – 200 мл, йогурт (молочний) – 250 г, сир (10%) – 300 г, розчинна кава – 2 ч. л., ківі – 2 шт., цукор – 2,5 ст. л., цукор ванільний (1 пакетик) – 5 г, цедра лимона – 1 ст. л.

Приготування: збити вершки і додати до сиру, перемішати. Додати йогурт, цедру лимона, 2 ст. л. цукру і ванільний цукор, охолоджену зварену каву і добре все збити міксером. Ківі очистити від шкірки, подрібнити блендером (бажано кілька скибочок залишити для прикраси), додати 0,5 ст. л. цукру, розмішати. Викладати в келихи шарами сирну масу, чергуючи з прошарком з ківі. Прикрасити шматочками ківі та листочками м’яти за бажанням.

Десерт «Кава з молоком»

Потрібно: желатин – 20 г, вершки (35%) – 500 мл, молоко – 200 мл, вода – 200 мл, цукор – 200 г, шоколад – 200 г, холодна кава – 200 мл.

Приготування: у холодній кип’яченій воді розвести желатин і залишити набухати. Потім довести до кипіння, після чого остудити. Окремо збити вершки з цукром. Додати вершки в желатин і ретельно перемішати. Розділити масу, яка вийшла, на дві частини. Додати в одну частину кави. До другої частини додати молоко. Заповнити ½ креманки кавовою масою. Помістити в холодильник. Як тільки маса застигне, покласти зверху натертий шоколад і залити вершковою масою. Знову покласти в холодильник. Коли застигне, вийняти і посипати шоколадною стружкою.

Кавове печиво

Потрібно: цукор – 0,5 скл., коричневий цукор – 0,5 скл. (можна замінити звичайним), яйця – 1 шт., молоко – 1 ст. л., борошно – 1 скл., кава розчинна – 2 ст. л., сіль – 0,5 ч. л., сода харчова – 0,25 ч. л., розпушувач – 0,25 ч. л., ванілін за смаком.

Приготування: яйця збити з цукром, додати молоко і ванілін. Потім додати борошно, розпушувач, сіль і соду. Перемішати. Додати каву і ще раз перемішати. Має вийти гладке і однорідне тісто. Формуємо кульки діаметром 3 см і придавлюємо їх виделкою, змоченою в цукровому сиропі. Печенюшки повинні бути товщиною близько 5-7 мм. Випікати до світло-коричневого кольору 7-8 хв. при високій температурі (200 гр. за Цельсієм). З однієї порції повинно вийти близько 35 печенюшок.

Кавові кексики

Потрібно: молоко – 150 г, розчинна кава – 3 ст. л., яйце – 1 шт., цукор – 150 г, вершкове масло – 5 ст. л., шоколад – 120 г, сіль – ¼ ч. л., розпушувач – 2 ч. л., борошно – 2 скл., ванільний цукор – 10 г.

Приготування: у молоко додати каву, ванілін і яйце, все перемішати. Масло розтопити, остудити і додати в кавово-молочну масу. В іншій ємності змішати цукор, шоколад, розпушувач і борошно. У сухій масі зробити поглиблення і залити в нього кавово-молочну суміш, все перемішати. Форми для кексів викласти пергаментом, змастити і вилити тісто. Випікати при температурі 200 гр. 20-25 хв.

Кавові цукерки

Потрібно: темний шоколад – 100 г, чорнослив – 200 г; для начинки – гарбуз – 70 г, морква – 1 шт., волоські горіхи – 10 шт., кава – 3 ст. л., печиво пісочне – 20 г.

Приготування: горіхи порубати. З моркви і гарбуза зробити пюре (можна натерти на дрібній тертці) і змішати з горіхами. Влити в суміш каву. Тримаємо на вогні 5-7 хв. Шоколад поламати, розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Кожен чорнослив надрізати збоку і помістити всередину начинку. Потім потрібно увіткнути в чорнослив зубочистку і опустити в гарячий шоколад. Цукерки готові! Тепер потрібно дати їм кілька хвилин охолонути і можна їсти.

Шоколадно-кавовий бісквіт

Потрібно: борошно пшеничне вищого ґатунку – 255 г, цукор – 250 г, какао-порошок – 50 г, 1 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. соди (не гасити нічим!), 2 яйця, міцно зварена кава – ½ склянки (приблизно 125 мл), натуральний питний йогурт з молоком в співвідношенні 50:50 або сметана з молоком – 250 мл, олія – 125 мл, ванільний екстракт – 1 ст. л. (або щіпка ваніліну).

Приготування: духовку потрібно попередньо розігріти до 180 градусів. Змішати всі сухі інгредієнти (борошно, какао, розпушувач, соду, цукор). На середній швидкості міксером збити яйця. Не перестаючи збивати, додавати йогурт. Потім додати масло і ще деякий час продовжити збивати (недовго). Вилити рідкі інгредієнти до сухих і добре перемішати. У кінці влити в тісто гарячу каву. Збивати протягом декількох хвилин. Дно форми застелити папером, вилити тісто (якщо діаметр форми менший 24 см, то розділіть тісто на частини і випікайте кілька коржів). Тісто має бути досить рідким – нехай вас це не бентежить. Випікати бісквіт 50 хв. Можливо, на корж меншого діаметру буде потрібно менше часу, перевіряйте свій бісквіт зубочисткою (якщо суха, значить готовий).






Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *