На Тернопільщині зросло виробництво м’яса та яєць, а молока – стало менше

На Тернопільщині зросло виробництво м’яса та яєць, а молока – стало менше

На Тернопільщині усіма категоріями господарств у січні-жовтні цього року вироблено 59,3 тисяч тонн м’яса (в живій вазі), 392,4 тисяч тонн молока, 459,5 мільйонів штук яєць.

Порівняно з відповідним періодом минулого року, в області зросло виробництво м’яса на 3,9 відсотків, яєць – на 8,8, проте скоротились обсяги виробництва молока – на 1,8 відсотків.

Сільськогосподарські підприємства в січні-жовтні цього року, порівняно з минулорічними січнем-жовтнем, наростили обсяги виробництва усіх основних видів продукції тваринництва: яєць – на 23,9 відсотків, м’яса – на 12,0, молока – на 8,6.

Господарства населення, зважаючи на скорочення поголів’я основних видів сільськогосподарських тварин, зменшили обсяги виробництва продукції тваринництва. Однак, домогосподарства і надалі залишаються основними виробниками тваринницької продукції, адже в січні-жовтні ними вироблено 66,0 відсотків валової продукції галузі тваринництва, зокрема 83,2 відсотки загальних обсягів молока, 51,3 – м’яса та 50,0 відсотка – яєць. Про це повідомляє Головне управління статистики у Тернопільській області.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *