Фото ShotShare/iStock/GettyImages.
В Україні зараз найбільше фальсифікату спостерігається серед харчових продуктів у молочній продукції. Про це повідомила телеканалу «Київ» член правління громадської організації «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра» Олена Кулікова. Лідером підробок, за її словами, є вершкове масло. Також часто підробляють сметану та згущене молоко. Фальсифікації піддаються й сири. «Є статистика Асоціації молочників щодо кількості молока, яке виробляється в Україні. І ця кількість зовсім не відповідає тим обсягам молочної продукції, яку з неї виготовляють», – пояснила Кулікова. Однією з причин того, що фальсифікують найчастіше молочну продукцію, є проблеми в країні з молоком, вважає експерт.