Рецепти корисних чаїв від тернопільського фітотерапевта Марії Тройчак

Відвар з гілок ожини

4 ст. л. гілок ожини залити 2 склянками окропу. Настоювати 2 години. Процідити. Цим чаєм багаторазово полоскати порожнину рота і горло при ангінах, тонзилітах і фарингітах.

Чай з гілок абрикоса

1 ст. л. подрібнених гілок абрикоса залити склянкою окропу. Варити 1-2 хвилини. Настоювати 1 годину. Процідити і вживати по чверті склянки 4 рази на день для зміцнення імунітету та захисних сил організму.

Настій з гілок берези

1 ст. л. молодих гілок берези подрібнити та залити 200 г окропу. Дати настоятися 1 годину. Пити по чверті склянки 4 рази на день. Цей настій використовують як жовчогінний, сечогінний і дезинфікуючий засіб.

Та його не можна вживати при гострих захворюваннях нирок, а також вагітним жінкам.

Відвар з молодих гілок верби

1 ст. л. подрібненої кори з молодих гілочок верби залити 0,5 л окропу, проварити на слабкому вогні 5-7 хвилин. Настояти півгодини. Вживати по 1 ст. л. 3 рази на день. Використовувати для лікування головного болю, невралгії, різних форм неврозу, подагри.

Чаї від грипу і простуди

При застуді або грипі завжди допомагають гарячі напої, а особливо чаї з лікарських рослин чи гілочок з додаваням меду.

Чай з квітів мати-й-мачухи

1 ст. л. свіжих квітів мати-й-мачухи залити склянкою окропу. Настояти 20-40 хвилин, процідити, додати 1 ч. л. меду. Пити гарячим по третині склянки тричі на день.

Малиновий чай

2 ст. л. листя сушеної малини залити 1 склянкою окропу, настояти 15-20 хвилин, процідити. Пити гарячим 2-3 рази в день.

Настій калини з медом

Свіжі або заморожені ягоди калини потовкти і змішати з медом, розбавити кип’яченою водою кімнатної температури. Вживати по 0,5 склянки 2-3 рази на день. Сприяє швидкому одужанню від простудних захворювань.

Підготувала Юля ТОМЧИШИН.

Юлія Томчишин

журналіст, "Наш ДЕНЬ"






Loading...



Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

shares