В Україні цей продукт за державними стандартами розділений на три види: морозиво з молочними жирами, плодово-ягідне морозиво і морозиво, що містить рослинні жири, кожен із яких має свій термін придатності та умови зберігання.
Морозиво, де присутні рослинні жири, тобто, тільки молочні, – вважається найкориснішим. Зазвичай, це морозиво зберігається 10-12 місяців, хоча сьогодні на ринку присутні позиції, термін реалізації яких – 2 роки.
Однак, варто наголосити, що: чим довше зберігається морозиво, тим менше гарантій, що воно не зіпсувалося і не містить шкідливих бактерій. Зіпсута упаковка вказує на неналежне зберігання або транспортування даного продукту. Наявність у морозильній камері залишків води, надмірного намерзання чи вологи на стінках вказує про недотримання температурних режимів та сприяє розвитку мікроорганізмів.
Купуючи літні смаколики, що рятують від неймовірної спеки, варто не забувати дивитися на дату виготовлення, наголошують в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Тернопільській області.
Також варто звертати увагу на небезпеку так званого апаратного морозива або коктейлів на основі морозива, які готують у «торгових точках». Зазвичай, ризик виникнення спалахів у таких закладах вищий.