Топ-12 рецептів надзвичайного зимового печива

Топ-12 рецептів надзвичайного зимового печива


Смачні ідеї для затишних грудневих вечорів
На вулиці випав перший сніг, багато родин вже почали прикрашати ялинку. Це чудова пора для того, аби разом із дітьми спекти смачне печиво до чаю. Адже воно значно смачніше, аніж магазинні солодощі. До того ж, мабуть, немає малюків, яким не сподобається процес приготування солодощів чи розмальовування імбирних пряників. Ми підготували вам підбірку цікавих кулінарних ідей. Хай ваші грудневі вечори будуть смачними і сповненими щасливих миттєвостей.


Миколайчики від Євгена Клопотенка

Потрібно: 350 г борошна, 150 г цукру, 150 г меду, 75 г вершкового масла, 1 ст. л коньяку чи рому, 1 ч. л. розпушувача, 1 ст. л. какао, ½ ч. л. імбиру (меленого), ½ ч. л. кардамону (меленого), 1 яйце, 1 ст. л. пудри.
Приготування: у мисці з’єднати масло, цукор і мед. Прогріти на водяній бані до повного розчинення. Додати розпушувач і яйце, перемішати і залишити масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хв. Потім додати в миску коньяк або ром. Далі додати в миску какао. Акуратно перемішати. В окремій мисці змішати сухі інгредієнти – борошно, мелений імбир і мелений кардамон. Змішати сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісити тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості і рівня в ній клейковини. Розкачати тісто в пласт товщиною 0,5 см. За допомогою формочок надати тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми. Викласти печиво на деко, застелене пергаментом. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хв. За бажанням прикрасьте готове печиво цукровою пудрою.

Ароматне печиво від блогу «Tastyworld»

Потрібно: 200 г розм’якшеного вершкового масла, 100 г цукру, 2 ст. л. молока, 2 яйця або 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю розведеного у 4 ст. л. кип’яченої води, 2 скл. борошна, 1,5 скл. вівсяних пластівців, 3 скл. мелених волоських горіхів, мелений імбир, мелений мускатний горіх, кориця, чорний перець, перемелені 3 бутончики гвоздики.
Приготування: просіяти борошно, додати до нього спеції. (Можна 3/4 ч. л. імбиру, багато кориці, якщо любите), щіпку перцю, щіпку мускатного горіху та подрібнені у ступці бутончики гвоздики. Збити міксером до однорідної маси масло з цукром. Додати молоко та яйця або крохмаль, перемішати. Змішати борошно з цією масою. Додати вівсяні пластівці та горіхи. Перемішати і поставити тісто у холодильник на 10 хв. За цей час розігріти духовку до 180 градусів. Застелити пергаментом деко. Дістати тісто та викласти печиво за допомогою столової ложки, лишаючи між порціями трохи місця. 1 печиво = 1 ст. л. тіста, але ви можете робити їх і більшими. Випікати це смачне печиво необхідно близько 15 хв.

Сирне печиво від Вікторії Лень

Потрібно: 1 кг сиру, 3 яйця, 200 г цукру, 100 г розтопленого масла, 50 г вершків, ваніль, 1 ч. л розпушувача, цедра лимона, 2 скл. борошна.
Приготування: всі інгредієнти вимішати, розкачати тісто. Вирізати склянкою кола. У тарілку насипати цукор (з ваніліном чи корицею). Далі кожен шматочок обваляти у цукрі і скласти двічі, щоб утворилася четвертинка. Випікати в духовці до готовності.
Пісочне печиво
Потрібно: 1 яйце, 100 г вершкового масла, 100 г цукру, ванілін, 1,25 склянка борошна, 0,5 ч. л. гашеної соди
Приготування: збити яйце з цукром, потім додати м’яке масло і соду (не забудьте погасити оцтом або лимонним соком). Тепер всипати борошно і замісити тісто. Воно повинно бути м’яке і не прилипати до рук. Загорнути у харчову плівку і відправити на 30 хв. на холод. Через півгодини розкачати тісто товщиною 5-7 мм і вирізати печиво. Випікати на папері при 180 градусах до золотистого кольору (приблизно 7-10 хв., залежно від духовки).

Галетне печиво


Потрібно: 100 мл молока або сироватки, 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. олії, 2,5 склянки борошна (склянка місткістю 200 г), ванілін.

Приготування: змішати в ємності рідкі інгредієнти, додати сипучі і замісити тісто. Воно вийде досить круте. Розкачати тісто в пласт товщиною приблизно 3 мм. Сформувати печиво. Випікати на пекарському папері при 200 градусах 5-7 хв. Будьте уважні, таке печиво печеться дуже швидко, тому не пропустіть момент!
Печиво з варенням
Потрібно: 100 г маргарину, 2,5 склянки борошна, 1 яйце, 0,5 склянки цукру і будь-якого варення, 1 ч. л. соди, сіль, олія для змащування дека.
Приготування: виделкою розім’яти маргарин, вбити яйце і всипати цукор, все збити міксером, додати соду і дрібку солі, поступово всипати борошно, замішуючи тісто – воно повинно вийти щільним. Духовку нагріти до 180 градусів, розділити тісто навпіл, одну частину розкачати за розміром дека, рясно змастити варенням, іншу частину тіста перекрутити через м’ясорубку, розкласти одержані «черв’ячки» на варення . Запекти печиво в розігрітій до середньої температури духовці 10-15 хв. до зарум’янювання, перед подачею гаряче печиво розрізати на порційні шматочки.

Печиво на пиві
Потрібно: 2 скл. борошна, 200 г вершкового масла, 0,5 скл. міцного пива, дрібка солі, пачка ваніліну, цукор для посипання.
Приготування: посікти масло з борошном ножем на крихту. Потім трохи розтерти руками й всипати сіль, ванілін, влити пиво. Замісити м’яке еластичне тісто (воно дуже приємне на дотик й абсолютно не липне ані до рук, ані до столу). Скатати з нього кулю, загорнути в харчову плівку й прибрати в холодильник на 30 хв. Потім розділити на чотири частини і кожну розкачати в пласт завтовшки 3-4 мм. За допомогою формочок вирізати печиво. Вмочити кожне печиво в цукор, щільно притиснувши. Деко встелити пергаментом, викласти на нього фігурки в цукрі (нічим змащувати пергамент не потрібно). Випікати в духовці при 220°С приблизно 15-25 хв. до зарум’янювання.

Імбирні пряники-медяники
Потрібно: 100 г масла, 125 г цукру, по 1 ч. л. мелених гвоздики, анісу та кориці, 2-3 ч. л. меленого імбиру, 0,5 ч. л. солі, 500 г борошна, 250 г меду, 10 г какао, 2 яйця, 10 г розпушувача.
Приготування: на невеликому вогні, постійно помішуючи, розігріти мед, масло, цукор до повного розчинення. Перемішати всі спеції (гвоздику, аніс, корицю, імбир), сіль, какао і додати все це у медово-масляну суміш. Коли вона охолоне до теплого стану, вбити 1 яйце. Борошно перемішати з розпушувачем і поступово всипати до суміші. Тісто має бути м’яким і податливим, як пластилін. Залишити його на 3 год. у холодному місці. Розкачати пластом завтовшки 1 см і вирізати фігурки. Випікати хвилин 10 хв. у розігрітій духовці (200 °С).
Глазур для розфарбовування пряників
Потрібно: 1 білок, 150 г цукрової пудри, 1 ч. ложка лимонного соку, харчовий барвник.
Приготування: збити охолоджений білок, поступово додаючи цукрову пудру, протягом 10 хв. (не менше!). Консистенцію регулювати кількістю пудри. Айсинг має литися густою, але цільною цівкою. Відтак додати лимонний сік і збивати ще 3-4 хв. Розділити на порції і підфарбувати харчовими барвниками, розведеними у кількох краплях води, або гелевими. Помістити глазур у кондитерський мішечок або пакетик із надрізаним кінчиком і прикрасити остиглі фігурки.


Лимонне печиво

Потрібно:масло вершкове – 100 г, цукор – 100 г, ванілін – 1 пакетик, лимон – 2 шт., яйце – 1 шт., борошно – 300 г, розпушувач – 1 ч. л., цукрова пудра – 3 ст. л.

Приготування: натерти цедру з 2-х лимонів. Віджати сік з одного лимона. Збити міксером розм’якшене вершкове масло з цукром, цедрою лимона, ваніліном до однорідної пишної маси. Додати яйце і збити ще хвилину. Потім додати лимонний сік і теж збити на високій швидкості до однородності. Змішати борошно з розпушувачем, додати масляну суміш і замісити тісто. Готове тісто покласти в холодильник на 1 год. Дальше тісто розділити на кульки вагою приблизно 15-20 г. Обваляти кульки в цукровій пудрі і випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів в середньому 15 хв. 

Хрумке печиво-безе з горіхами “Їжачки”

Потрібно: 3 ч. л. масла (м’якого), 3 ч. л. молока, 3 ч. л. цукру, 3 жовтки, ванілін (за смаком), 4-4,5 ст. л борошна. А також: 3 білки, 1 скл. цукру, горіхи.
Приготування: замісити тісто, розкатати і нарізати тоненьку лапшу, розсипати на пергаменті. Випікати до рум’яного кольору при 180-200С 20-30 хв., час від часу перемішуючи, та охолодити. Збити 3 білки та 1 скл. цукру до стійкої піни. Додати холодну лапшу, за бажанням можна додати 1 скл. подрібнених горіхів, все акуратно перемішати, випікати на змащеному маслом пергаменті при невисокій температурі (десь 160С 1 год. – одне дістати, розламати і перевірити готовність).

Ніжні бантики

Потрібно: йогурт – 125 г, яйце – 1 шт., олія соняшникова – 50 мл, цукор – 80 г, борошно – 300 г, розпушувач і ванільний цукор по 1 ч. л., цедра апельсина або лимона.
Приготування: яйце збити з йогуртом до однорідності. Додати олію і цукор з ванільним цукром, цедру за смаком і перемішати масу до однорідності. Борошно просіяти і частину разом з розпушувачем всипати в масу. Перемішати і частинами додати решту борошна, вимішуючи м’яке і податливе тісто. Стіл присипати борошном і розгорнути пласт товщиною 5 мм. Вирізати кружечки з діаметром 7 см. Зробити на кружечку надрізи у вигляді пелюстків і потім скласти їх таким чином, щоб вийшов бантик. Порада: можете зробити печиво будь-якої форми на свій смак, у вигляді трубочок, трояндочок і т.д. Викласти на деко, застелене пергаментом. Духовку розігріти до 180 градусів і випікати близько 15 хв. Печиво повинне бути золотистим. Посипати його цукровою пудрою.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *