У Чехії дефіцит робочих рук

У Чехії дефіцит робочих рук

Дефіцит трудових ресурсів спостерігається у сфері гастрономічних послуг Чехії. Нестача робочих рук, а саме кухарів та обслуговуючого персоналу, турбує власників ресторанів, передає «Radio Praha». На думку президента чеської Асоціації готелів і ресторанів Вацлава Старека, змінити становище могло б залучення зарубіжних співробітників, оскільки випускники чеських училищ не зможуть заповнити існуючу нестачу персоналу, бо 80 відсотків із них зовсім не мають наміру працювати за фахом. Із 309996 вакансій, наданих біржею праці Чеської Республіки, 7880 вільних робочих місць пропонується кухарям і їхнім помічникам, 3457 місць – офіціантам. Чеський уряд погодився вдвічі збільшити квоти на прийом працівників з України – до 19600 осіб на рік, щоб допомогти місцевим фірмам, які заявляють про дефіцит робочої сили.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *